"Αναζητώντας την Όντρεϋ" της Sophie Kinsella

Η Όντρεϋ είναι 14 ετών και έχει πολλά στο κεφάλι της: πρώτα πρώτα μια αγχώδη διαταραχή και ένα σωρό φοβίες που την εμποδίζουν ακόμα και να βγει από το σπίτι, εξαιτίας ενός γεγονότος bullying – αλλά αυτά τα λέει καλύτερα η ίδια στο βιβλίο. Έχει και τους γονείς της, που δυσκολεύονται πάρα πολύ να καταλάβουν πώς λειτουργεί το μυαλό ενός εφήβου, και τον αδερφό της τον Φρανκ, που ίσως (ίιιισως) να έχει μια εμμονή με τα παιχνίδια στον υπολογιστή και που διαρκώς ξεφυτρώνει εκεί που δεν τον σπέρνουν. Με λίγα λόγια, το σπίτι της είναι ένα ατελείωτο ναρκοπέδιο, το οποίο –επιπλέον– η ψυχολόγος της της ανέθεσε να κινηματογραφήσει. Μέσα σε όλα να προσθέσουμε κι έναν φίλο του μεγάλου της αδελφού, τον Λάινους, που στην αρχή την τρομάζει –όπως όλοι–, αλλά στη συνέχεια θα γίνει εκείνος που θα τη βοηθήσει να βγει σιγά σιγά από τον μικρό ασφυκτικό κόσμο της και να ζήσει την πραγματική ζωή, με όλες τις υπέροχες στιγμές και τα ζιγκ ζαγκ της.

"Μη σου κλέβουν τον ύπνο: Η Μέθοδος Εστιβίλ για την αϋπνία των ενηλίκων" του Eduard Estivill

Στην καθημερινότητά μας υπάρχει πληθώρα καταστάσεων που μας κλέβουν τον ύπνο, αν και συχνά δεν το συνειδητοποιούμε. Διαφορές με τον προϊστάμενο ή με τους συναδέλφους, εργασιακή αστάθεια, οικονομικές δυσκολίες, άλυτα προβλήματα με συγγενείς ή φίλους, καθώς και κακές καθημερινές συνήθειες που δυναμιτίζουν τη νυχτερινή ανάπαυση.
Μετά την παγκόσμια επιτυχία της Μεθόδου Εστιβίλ που βοήθησε αναρίθμητους γονείς να μάθουν στα παιδιά τους να κοιμούνται σωστά, το πρακτικό αυτό βιβλίο μαθαίνει σ’ εμάς τους ενηλίκους πώς να απενεργοποιούμε το στρες και το άγχος, ώστε να πετυχαίνουμε έναν αναζωογονητικό ύπνο που μας επιτρέπει να αποδίδουμε καλύτερα στη δουλειά και να είμαστε πιο ενεργητικοί και αισιόδοξοι στη ζωή μας.
Ακολουθώντας τους κανόνες του εγχειριδίου αυτού, θα καταφέρουμε να έχουμε πλήρη ανάπαυση, ώστε να είμαστε πιο ξύπνιοι στη διάρκεια της μέρας. Με αυτό ως σκοπό, το Μη σου κλέβουν τον ύπνο προσφέρει λύσεις απλές και αποτελεσματικές για να αποδίδουμε στην εργασία μας, γιατί «κοιμάμαι καλά σημαίνει δουλεύω καλά, και το να δουλεύω καλά είναι εγγύηση για την επιτυχία».

"beta I - Πειραματικός έφηβος κλώνος" της Rachel Cohn

Η Ελύζια είναι µια δεκαεξάχρονη beta, ένα πειραµατικό µοντέλο έφηβου κλώνου, προορισµένο να υπηρετεί τους κατοίκους του Ντεµέζνι, ενός νησιωτικού παράδεισου µόνο για πλούσιους.
Στην αρχή, η ζωή της Ελύζια είναι ειδυλλιακή. Όµως, τι είναι αυτές οι αναµνήσεις που την κατακλύζουν κάθε φορά που βουτάει στο νερό; Γιατί γεύεται, νιώθει, ποθεί και νοιάζεται για τους άλλους, ενώ κανονικά θα έπρεπε να παραµένει αναίσθητη; Οι κανονικοί κλώνοι δεν έχουν ψυχή…
Το πρώτο µέρος ενός τολµηρού δίτοµου έργου επιστηµονικής φαντασίας για την αγάπη και το θάρρος σ’ έναν κόσµο επίπλαστο, γεµάτο διαφθορά.




"Η Χάννα δεν κλείνει ποτέ τα μάτια" του Luigi Ballerini

Οι Ες Ες έχουν καταφτάσει στην πόλη µε σκοπό να εξοντώσουν τη µεγάλη και πλούσια εβραϊκή κοινότητα που ζει εκεί εδώ και αιώνες, απελαύνοντας όλες τις οικογένειες και κλέβοντας τις περιουσίες τους. Ενώ τα τρένα φεύγουν αδιάκοπα µε προορισµό την Πολωνία και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, στη Θεσσαλονίκη, ρηµαγµένη από το ναζιστικό µένος, δύο ιστορίες κυλούν παράλληλα.
Η ιστορία της Χάννα και του Γιοσέφ, δύο δεκαπεντάχρονων παιδιών που ζουν στο γκέτο της Καλαµαριάς και αναζητούν µια σανίδα σωτηρίας για να ξεφύγουν από τη βία και τις θηριωδίες των ναζί, και η ιστορία του Ιταλού πρόξενου Γκουέλφο Ζαµπόνι και του λοχαγού Λουτσίλλο Μέρτσι, οι οποίοι κόντρα στον χρόνο αγωνίζονται να σώσουν όσο περισσότερες ανθρώπινες ζωές µπορούν.
Ένα συγκλονιστικό µυθιστόρηµα που βασίζεται σε πραγµατικά γεγονότα και µεταφέρει το µήνυµα της ελπίδας, της ανθρωπιάς και της έµπρακτης αλληλεγγύης.

"Πρόμαχος" της Marie Lu

Η Τζουν ήταν κάποτε ένα Παιδί-Θαύµα. Ο Ντέυ, ένας Θρύλος. Στο βιβλίο που κλείνει την τριλογία του Θρύλου, ο Ντέυ καλείται να παίξει έναν ρόλο που δεν είχε φανταστεί ποτέ, ενώ η Τζουν µαθαίνει µια αλήθει που θα τη συνταράξει.
Η ζωή γίνεται µια σειρά από µάχες και ανατροπές και ο έρωτας ανασαίνει µαζί µε τον θάνατο. Ποιος από τους δυο θα γίνει ΠΡΟΜΑΧΟΣ της αγάπης τους;