Συνοπτική περίληψη του βιβλίου:
Η Πόλι Νέλσον, η κολλητή της Λάιλα, είναι ερωτευμένη με τον Όλι, τη χειρότερη επιλογή που θα μπορούσε να κάνει. Γιατί ο Όλι είναι αλαζόνας, ρηχός, αγενής και… το αγόρι της Λάιλα. Όταν γνωρίζει τον Σαμ, που της αρέσει πολύ, τα πράγματα περιπλέκονται. Ο Σαμ είναι έξυπνος και τρυφερός, όλα όσα η Πόλι ονειρεύεται. Τότε, όμως, γιατί δεν μπορεί να σταματήσει να σκέφτεται τον Όλι;

Προσωπική άποψη:
Διαβάζοντας το πρώτο βιβλίο της σειράς "Heartside Bay", η αλήθεια είναι πως περίμενα και στα επόμενα βιβλία της σειράς, όλα τα φώτα να είναι στραμμένα πάνω στη Λάιλα και τα προσωπικά της δράματα. Αυτός είναι ο λόγος που ξαφνιάστηκα διαπιστώνοντας πως στο δεύτερο βιβλίο, χωρίς η ίδια να γίνεται κομπάρσα, δεν αποτελεί το αποκλειστικό επίκεντρο της αφήγησης, αλλά πως ο άξονας αυτής περιστρέφεται γύρω και από άλλα πρόσωπα που ναι μεν μας συστήθηκαν στο πρώτο βιβλίο, αλλά που δεν είχαν τόσο καθοριστικό ρόλο ώστε να τους δώσουμε και τόσο μεγάλη σημασία, επιστρέφοντας αυτή τη φορά για να διεκδικήσουν την προσοχή και το ενδιαφέρον μας.

Ο λόγος για την Πόλι Νέλσον, την καλύτερη φίλη της Λάιλα στο νέο της σχολείο, που υποπέφτει στο μεγαλύτερο αμάρτημα που μπορεί μία έφηβη. Να ερωτευτεί το αγόρι της κολλητής της! Μην κοροϊδευόμαστε... όλοι μας ήμασταν κάποτε έφηβοι και λίγο έως πολύ, έχουμε ζήσει κάποιο ανάλογο δράμα και ξέρουμε πολύ καλά πως ποτέ δεν έχουν καλή κατάληξη τέτοιες ιστορίες. Και σαν να μην έφτανε η ήδη περίπλοκη κατάσταση στην οποία η Πόλι έχει βρεθεί, εμφανίζεται και ο Σαμ για να κάνει τα πράγματα ακόμα χειρότερα, αφού τραβάει την προσοχή της και το ερωτικό της ενδιαφέρον μοιράζεται. Ή μήπως, δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα; Και σε ότι αφορά τη Λάιλα, ποια μπορεί να είναι η εξέλιξη της μεταξύ τους σχέσης;

Δεν θα κρυφτώ πίσω από το δάχτυλό μου! Η ανατροπή της επικέντρωσης της συγγραφέως σε διαφορετικό πρόσωπο αυτή τη φορά, και όχι στη Λάιλα, κέντρισε αρχικά το ενδιαφέρον μου και ανέβασε τις προσδοκίες μου αρκετά ψηλά. Βέβαια, επί του πρακτέου, τα πράγματα αποδείχτηκε πως δεν ήταν τόσο εντυπωσιακά όσο θα μπορούσαν να είναι, αφού η ιστορία εξελίσσεται αρκετά πιο βιαστικά απ' όσο θα ήθελα -και ίσως να έπρεπε-, με αποτέλεσμα πολλά από τα γεγονότα που διαδραματίζονται να μην έχουν λογική και κυρίως, να μην έχουν το απαραίτητο βάθος. Και όχι, το γεγονός ότι μιλάμε για εφήβους και τα θεωρητικά αδιάφορα προβλήματά τους, δεν είναι αρκετό ως επιχείρημα για να προσπερνάμε πρόσωπα ή καταστάσεις.

Προσωπικά μου έλειψε ο Τζος, που ήταν ο αγαπημένος μου χαρακτήρας στο πρώτο βιβλίο, αλλά με παρηγορεί το γεγονός πως γνωρίζω πως θα τον συναντήσουμε σε επόμενα βιβλία της σειράς.΄Επίσης, θα ήθελα οι διάλογοι και η συναισθηματική προσέγγιση των ηρώων να ήταν λίγο πιο ουσιαστική και ξεκάθαρη, αλλά θα δώσω κάποια ελαφρυντικά, κυρίως επειδή η συγγραφέας -ξεκάθαρα- απευθύνεται σε αγόρια και ακόμα περισσότερο, σε κορίτσια ηλικίας 13-16 ετών, άρα ίσως να μην ήθελε να σπρώξει πολύ τα πράγματα στα άκρα. Παρ' όλα ταύτα, και παρά που το πρώτο βιβλίο το απόλαυσα περισσότερο, το "Ερωτικά Διλήμματα" είναι ένα βιβλίο που το κοινό στο οποίο απευθύνεται θα το απολαύσει και θα το διαβάσει ευχάριστα.
Βαθμολογία 7/10

Ταυτότητα βιβλίου:
Συγγραφέας: Cathy Cole
Μεταφραστής: Κτενάς Μιχάλης
Εκδόσεις: Ψυχογιός
Κατηγορία: Ξένη Λογοτεχνία
Έτος Έκδοσης: 2015
Αρ. σελίδων: 168
ISBN: 978-618-01-1068-5