"Σκουφοκοκκινίτσα" της Μαρίνας Γιώτη

Δύο όψεις μιας ιστορίας σε ένα βιβλίο.
Η διάσημη ιστορία της Κοκκινοσκουφίτσας, όπως την ξέρουμε, αλλά και η ιστορία… αλλιώς, ιδωμένη από μια άλλη οπτική γωνία.
Τι πραγματικά έγινε στο δάσος; Ποιος ήταν τελικά αυτός ο Κυνηγός και πώς βρέθηκε την κατάλληλη στιγμή εκεί για να σώσει την Κοκκινοσκουφίτσα; Ήταν ο Κακός ο Λύκος τόσο κακός όσο νομίζουμε; Τι γύρευε η μικρή Κοκκινοσκουφίτσα μόνη της στο δάσος; Ο δαιμόνιος ρεπόρτερ, Φάνης ο Μπούφος, είναι αποφασισμένος να ανακαλύψει τι κρύβεται πίσω από τις λέξεις του γνωστού παραμυθιού.
Ένα βιβλίο που μιλάει για τον ρατσισμό στα κλασικά παραμύθια, τον σχολικό εκφοβισμό και τη φιλία. Ένα εργαλείο για γονείς και εκπαιδευτικούς που μαθαίνει στα παιδιά να διαβάζουν ανάμεσα στις γραμμές και να αναπτύσσουν την κριτική τους σκέψη.
Γιατί έχει ο καιρός γυρίσματα, αλλά και δυο όψεις τα νομίσματα…

"Οργισμένη Παρασκευή" της Nicci French

Όταν ανακαλύπτεται ένα πρησμένο και μελανιασμένο πτώμα να επιπλέει στον ποταμό Τάμεση, η αστυνομία μπορεί τουλάχιστον να είναι σίγουρη ότι η αναγνώριση του θύματος δεν θα αποτελέσει πρόβλημα. Γύρω από τον καρπό του νεκρού ανθρώπου, υπάρχει ένα νοσοκομειακό περικάρπιο. Επάνω του, είναι γραμμένο ένα όνομα: Δρ Φ. Κλάιν.
Όμως η ψυχοθεραπεύτρια Φρίντα Κλάιν είναι ολοζώντανη. Και καθώς δεν αργούν να βρεθούν στοιχεία που τη συνδέουν με το έγκλημα, καθίσταται η υπ’ αριθμόν ένα ύποπτη!
Μην έχοντας τη δυνατότητα να πείσει την αστυνομία για την αθωότητά της, η Φρίντα αναγκάζεται να πάρει μία πολύ ριψοκίνδυνη απόφαση προκειμένου να μπορέσει να ενώσει όλα τα κομμάτια του αποτρόπαιου παζλ και ν’ ανακαλύψει την αλήθεια, πριν να είναι πολύ αργά τόσο για την ίδια όσο και για τους ανθρώπους που αγαπά.
Η Οργισμένη Παρασκευή είναι το πέμπτο, καθηλωτικό και συναρπαστικό μυθιστόρημα της σειράς με πρωταγωνίστρια τη Φρίντα Κλάιν ενώ η υπογραφή Nicci French αποτελεί πια εγγύηση.

"Υφαίνοντας όνειρα" της Ειρένας Ιωαννίδου - Αδαμίδου

Ο Θόδωρος είναι ένας γοητευτικός νέος, εργατικός, πάντα γελαστός, με χρυσή καρδιά και πολλές επιτυχίες στο κόρτε με τα κορίτσια. Ωστόσο, εξαιτίας της περιορισμένης του μόρφωσης και του επιπόλαιου χαρακτήρα του, εξαρτάται απόλυτα από τον πατέρα και τον μεγαλύτερο αδερφό του, που αρνούνται να τον κάνουν ισότιμο συνέταιρο στο οικογενειακό κατάστημα υφασμάτων. Ο Θόδωρος εργάζεται λίγο πολύ ως απλός υπάλληλος, παρότι, με τους γλυκούς του τρόπους, εκείνος φέρνει την περισσότερη πελατεία.
H Κατερίνα είναι μια όμορφη Ναπολιτάνα προσφυγοπούλα που έφτασε ορφανή στον τόπο τους, αλλά σύντομα ξεχωρίζει λόγω της μαεστρίας της στο βελόνι. Οι δύο νέοι δεν αργούν να ερωτευτούν και, σαν να το είχε υφάνει μια κακιασμένη μοίρα, η Κατερίνα μένει έγκυος – γεγονός καταδικαστικό για το μέλλον της. Ο σκληρός πατέρας του Θόδωρου του απαγορεύει να την παντρευτεί, επειδή πιστεύει ότι η ξενομερίτισσα είναι «λίγη» για τον γιο του και αμφιβόλων ηθών.
Κάπως έτσι την εποχή του Μεσοπολέμου ξεκινάει να ξετυλίγεται ένα τόπι βελούδινου υφάσματος, όμορφο σαν τη ζωή, μα εύθραυστο και πολλές φορές απατηλό.

"Η επιτυχία κρυβόταν στο κομοδίνο μου" του Νικόλα Σμυρνάκη

Νόημα βρίσκει κάποιος στη ζωή μόνο όταν έχει βρει το νόημα της ζωής του. Και το νόημα της ζωής είναι να ακολουθείς τα όνειρά σου. Η επιτυχία και η ευτυχία είναι επιστήμες. Έχουν νόμους και κανόνες. Όποιος τους ακολουθήσει, μπορεί να πετύχει. Όποιος τους ακολουθήσει μπορεί να ευτυχήσει.
O δημιουργός της φιλοσοφίας του Ανθρώπου στο ΝηΣί και πρωτοπόρος στον τομέα της προσωπικής ανάπτυξης Νικόλας Σμυρνάκης καταρρίπτει μύθους, που θέλουν τα αριστουργηματικά αποτελέσματα να συνδέονται με το ταλέντο ή την τύχη, και αποκωδικοποιεί τις μεταβλητές της εξίσωσης επιτυχίας και ευτυχίας.
Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια διαρκή υπενθύμιση της δύναμης που κρύβει κάθε άνθρωπος μέσα του. Εμπνέει, παρακινεί και ταυτόχρονα μας καθοδηγεί να αναδείξουμε τον ιδανικό μας εαυτό, τον ηγέτη μέσα μας.
Προσφέρει απλές, κατανοητές και διασκεδαστικές τεχνικές και στρατηγικές που θα μας βοηθήσουν να ανακαλύψουμε τον σκοπό της ζωής μας, να επηρεάσουμε το περιβάλλον μας, να αυξήσουμε την αυτοπεποίθησή μας, να ξεπεράσουμε τους φόβους μας, να οδηγηθούμε στην καθολική αλλαγή και ανάπτυξη σε όλες τις πτυχές της ζωής μας.
Η δική μας πολυπόθητη επιτυχία βρίσκεται πολύ πιο κοντά από ό,τι πιστεύαμε, περιμέναμε, φανταζόμασταν. Κοντά μας, δίπλα μας, έτοιμη να την ανακαλύψουμε. Αρκεί να απλώσουμε το χέρι μέχρι το «κομοδίνο», εκεί που τόσο καιρό μας «κρυβόταν».

"Το κάστρο" του Βαγγέλη Γιαννίση

Ένας οπλισμένος άντρας εισβάλλει ένα πρωινό στο πολυκατάστημα της περιοχής Μαριεμπέρι, σκοτώνοντας όποιον είχε την ατυχία να βρεθεί μπροστά του, και στη συνέχεια εξαφανίζεται. Η Αστυνομία του Έρεμπρο εξαπολύει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του και, πράγματι, ύστερα από μερικές ημέρες τον βρίσκει. Νεκρό. Η υπόθεση κλείνει και όλοι επιστρέφουν στην κανονική τους ζωή – όλοι εκτός από έναν.
Η ζωή του επιθεωρητή Άντερς Οικονομίδη έχει ανατραπεί. Έπειτα από μια έκρηξη θυμού, η καριέρα του παίρνει την κάτω βόλτα και η οικογένειά του διαλύεται. Οι εμμονές του τον στοιχειώνουν, αποτελούν ωστόσο τη μοναδική του ελπίδα για να λύσει την υπόθεση και ταυτόχρονα να σώσει την οικογένειά του από έναν αόρατο κίνδυνο.



"Γιατί εσύ;" του James Reed

Δεν είναι δυνατόν να προετοιμάσεις από μία απάντηση για όλες τις ερωτήσεις που μπορεί να σου γίνουν σε μια συνέντευξη για δουλειά. Όμως, από τις χιλιάδες ερωτήσεις που θα μπορούσαν να σου θέσουν, ποιες θα σε ρωτήσουν πράγματι;
Μετά από εκτεταμένη έρευνα ανάμεσα σε εκατοντάδες αξιολογητές συνεντεύξεων και χιλιάδες υποψήφιους, αυτό είναι το βιβλίο που θα σου δώσει επιτέλους την απάντηση.
Το «Γιατί εσύ;» βασίζεται σε άμεσα δεδομένα από τους κορυφαίους αξιολογητές-συνεργάτες του τεράστιου δικτύου συμβούλων προσλήψεων της Reed. Σας προσφέρει δυνατές τεχνικές προετοιμασίας, τον ακριβή τρόπο για το πώς θα πρέπει να απαντάτε σε συνηθισμένες ερωτήσεις και –πάνω απ’ όλα– πώς να αναπτύξετε μια επιτυχημένη νοοτροπία στη συνέντευξη, αυτή που θα σας βοηθήσει να περάσετε με άριστα τη δοκιμασία της συνέντευξης.
Μέσα από κλασικές ερωτήσεις, όπως «Πες μου για σένα» και «Ποια είναι τα μεγαλύτερα μειονεκτήματά σου;» μέχρι περίπλοκες δοκιμασίες, όπως «Πούλησέ μου αυτό το στιλό» και «Πόσα φανάρια κυκλοφορίας υπάρχουν στο Λονδίνο;» ο James Reed σας αποκαλύπτει τι πραγματικά ρωτάει και ψάχνει ο αξιολογητής σας.