Urok - Το μάθημα
Δραματική
Διάρκεια: 105'

Η περίληψη:
Το μάθημα συγχώρεσης που προσπαθεί να διδάξει μια νέα δασκάλα στα παιδιά μετατρέπεται απροσδόκητα σ` ένα μάθημα ζωής για την ίδια. Η καθημερινότητα είναι αμείλικτη για τη Nadegda, και τα οικονομικά προβλήματα θα την οδηγήσουν σε ακραίες καταστάσεις.



Francofonia - Η κιβωτός των ανθρώπων
Σινεφίλ
Διάρκεια: 87'

Η περίληψη:
Η ιστορία δύο αξιόλογων ανδρών, του Jacques Jaujard, διευθυντή του Λούβρου, και του κόμη Franz Wolff-Metternich, αξιωματικού των κατοχικών δυνάμεων των ναζί - δύο αλλοτινών εχθρών και κατοπινών συνεργατών, των οποίων η συμμαχία αποτέλεσε το μοχλό για τη συντήρηση των θησαυρών του μουσείου. Η Francophonia εξερευνά τη σχέση ανάμεσα στην τέχνη και στην εξουσία, το Μουσείο του Λούβρου ως ζωντανό παράδειγμα πολιτισμού, καθώς και το τι μας λέει η τέχνη για τον εαυτό μας, ακόμα κι όταν μαίνεται μία από τις πιο αιματηρές συγκρούσεις στην ιστορία της ανθρωπότητας.



El abrazo de la serpiente - Στην αγκαλιά του φιδιού
Ιστορική
Διάρκεια: 125'

Η περίληψη:
Επί δεκαετίες, δύο επιστήμονες αναζητούν στον Αμαζόνιο ένα ιερό φυτό με θαυματουργές θεραπευτικές ιδιότητες. Η περιπλάνηση θα τους οδηγήσει σε έναν σαμάνο, τελευταίο επιζώντα της φυλής του, η επαφή με τον οποίο, αφού περάσει από τα στάδια της γνωριμίας και της φιλίας, θα καταλήξει στην προδοσία.



Eddie the eagle - Έντι ο αετός
Βιογραφική
Διάρκεια: 105'

Η περίληψη:
Για τον Michael Edwards ήταν ένα παιδικό όνειρο. Υπό τη διστακτική προπονητική εποπτεία που πρώην άλτη σκιέρ Bronson Peary, ο «Eddie» παραμένει ακλόνητος στον σκοπό του: να φτάσει στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς του 1988 στο Κάγκαρι του Καναδά και να γίνει ο πρώτος ολυμπιονίκης στο άθλημα για τη Μεγάλη Βρετανία.



10 cloverfield lane
Επιστημονικής φαντασίας
Διάρκεια: 103'

Η περίληψη:
Μετά από αυτοκινητιστικό ατύχημα, μια νεαρή γυναίκα βρίσκεται σε ένα υπόγειο σπιτιού. Αυτό που φοβάται είναι ότι την έχει απαγάγει κάποιος μανιακός με την επιβίωση, ο οποίος όμως της λέει ότι έσωσε τη ζωή της και μια βιοχημική επίθεση έχει καταστήσει την έξω ατμόσφαιρα μη βιώσιμη. Χωρίς να είναι βέβαιη για το τι να πιστέψει αληθινά, η κοπέλα αποφασίζει να δραπετεύσει, ό,τι κίνδυνοι κι αν την περιμένουν έξω.



Suntan
Μαύρη κωμωδία
Διάρκεια: 104'

Η περίληψη:
Ο Κωστής δεν είναι ένας συνηθισμένος σαραντάρης. Εσωστρεφής και μοναχικός, χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις κι ενήλικες δεσμεύσεις, βρίσκεται λίγο μετά τα 40 του στην Αντίπαρο για να αναλάβει, ως γιατρός, την τοπική κλινική. Ο χειμώνας στο νησί περνά ήσυχα, δίχως πολλές εκπλήξεις κι ανατρεπτικές συγκινήσεις, όμως πολύ σύντομα έρχεται το καλοκαίρι και όλα αλλάζουν. Η χειμωνιάτικη ρουτίνα δίνει τη θέση της σε ένα μωσαϊκό χρωμάτων κι αισθήσεων, και η οργασμική κυκλαδίτικη ατμόσφαιρα δημιουργεί διονυσιακές ψευδαισθήσεις. Η καθημερινότητα του Κωστή δεν θ` αργήσει να ανατραπεί βίαια, από τη στιγμή που μια ξέφρενη, διεθνής ομάδα νεαρών κι όμορφων τουριστών θα εισβάλει απροσδόκητα στη μέχρι πρότινος συνηθισμένη του ζωή. Ανάμεσά τους ο Κωστής θα ξεχωρίσει και θα ερωτευτεί παράφορα την 19χρονη Άννα, όμως από εκείνη τη στιγμή και μετά, το ηδονιστικό καλοκαίρι στο νησί θα μετατραπεί σε μια σκοτεινή δίνη που παρασέρνει την ανυποψίαστη παρέα σε ένα μονοπάτι γεμάτο σοκαριστικές εκπλήξεις κι επικίνδυνες ακρότητες.



El golpe blanco: Der weisse putsch - Το λευκό πραξικόπημα
Ντοκιμαντέρ
Διάρκεια: 70'

Η περίληψη:
Ένα ντοκιμαντέρ για το πραξικόπημα του Αουγκούστο Πινοσέτ εναντίον του προέδρου της Χιλής, Σαλβαδόρ Αλιέντε, τον Σεπτέμβριο του 1973. «Το Λευκό Πραξικόπημα» ερευνά όλα τα γεγονότα που οδήγησαν στο σαμποτάρισμα της πορείας της κυβέρνησης Αλιέντε και την ανατροπή της δημοκρατίας: τις ενορχηστρωμένες μεθόδους της ΣΙΑ και της ντόπιας αντίδρασης για να επιτευχθεί ένα «λευκό πραξικόπημα» με την κινητοποίηση τυχόν δυσαρεστημένων μερίδων του λαού. Εκμεταλλευόμενοι ορισμένα οικονομικά προβλήματα, αλλά και λάθη της κυβέρνησης, οι εγκέφαλοι της αντίδρασης άρχισαν έναν πόλεμο φθοράς με την απεργία των ιδιοκτητών φορτηγών αυτοκινήτων που πάγωσε τις μεταφορές, την τεχνητή έλλειψη τροφίμων, τις ουρές στα καταστήματα ή τις «διαδηλώσεις της κατσαρόλας» (ευπρεπείς νοικοκυρές κατέβαιναν με τα κατσαρολικά τους στους δρόμους και διαδήλωναν κατά της κυβέρνησης). Όταν όμως όλο αυτό το σχέδιο απέτυχε και ο Αλιέντε βγήκε ενισχυμένος στις εκλογές, δεν έμεινε παρά η έσχατη λύση: το αιματηρό στρατιωτικό πραξικόπημα.