Βάσω Ψαράκη
Φαντασία και Τεχνικές
Έκθεση της εικονογράφου στο Βιβλιοπωλείο ΠΛΕΙΑΔΕΣ

Για έναν ολόκληρο μήνα, από τις 07 Μαΐου έως τις 07 Ιουνίου, στην Αίθουσα Εκθέσεων του Βιβλιοπωλείου ΠΛΕΙΑΔΕΣ (Σπ. Μερκούρη 62, Παγκράτι) η εικονογράφος και συγγραφέας βιβλίων για παιδιά και εφήβους Βάσω Ψαράκη θα παρουσιάζει 170 εκθέματα από τη συνολική εικαστική και εικονογραφική της δουλειά.

Κάτω από τον τίτλο Φαντασία και Τεχνικές η γνωστή και βραβευμένη δημιουργός θα αναδείξει τις ιδιαίτερες αναζητήσεις και πλευρές της πλούσιας παραγωγικής της διαδρομής στον χώρο των εκδόσεων.

Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να εντοπίσουν πλειάδα εκδοχών και αναζητήσεων που αποτόλμησε και «ανακάλυψε» στο διάστημα 36 χρόνων η δημιουργός.

Ξεπερνώντας κάθε φορά στερεότυπα και μανιέρες μιας ευχερούς αναγνώρισης, δοκίμασε και δοκιμάστηκε σε νέους τρόπους, εμπνεύσεις και τεχνικές, (αερογράφο, φωτογραφία, χαρακτική, μονοτυπίες, κολάζ κ.ά.) που κάθε φορά οριοθετούσαν καινούριες αισθητικές καταστάσεις στην προσπάθεια να αποδώσει την ατμόσφαιρα του κειμένου. Οι πανεπιστημιακοί, οι μελετητές και οι ερευνητές, οι ίδιοι οι καλλιτέχνες, οι εκπαιδευτικοί αλλά και οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα ακόμη και με ειδικές ξεναγήσεις να πληροφορηθούν από την ίδια τη δημιουργό τα στάδια και τις ανησυχίες αλλά και τα επιτεύγματα απ’ τα οποία πέρασε και περνά, ως σήμερα, η αναζητητική της προσπάθεια στον τομέα της εικονογράφησης.