Η νέα περιπέτεια του καθηγητή Robert Langdon έρχεται στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 13 Οκτωβρίου από τη Feelgood με τους βραβευμένους με Oscar, Ron Howard και Tom Hanks, να επιστρέφουν, ο πρώτος σκηνοθετώντας το πρόσφατο best seller μυθιστόρημα του Dan Brown, Inferno, που ακολουθεί ξανά τον καθηγητή και ο δεύτερος υποδυόμενος τον Robert Langdon.

«Ο υπερπληθυσμός είναι η ασθένεια. Η Κόλαση είναι η θεραπεία.»Πάνω σε αυτό το moto έχει χτιστεί η ταινία, η υπόθεση της οποίας βασίζεται στα ίχνη ενός ψυχοπαθή, με εμμονή σε ιδέες βασισμένες στην "Κόλαση Του Δάντη", έργο του διάσημου Ιταλού ποιητή του 14ου αιώνα Dante Alighieri, ο οποίος προσπαθεί να δημιουργήσει έναν βιοχημικά κατασκευασμένο ιό.

Αυτή τη φορά το σενάριο υπογράφει ο David Koepp και ο Howard από τη μεριά του, που ποτέ δεν έκρυψε την δυσαρέσκιά του για τις μεικτές κριτικές που έλαβαν οι προηγούμενες δύο κινηματογραφικές μεταφορές του, βασισμένες και πάλι σε έργα του Brown, θέλει ν' αποδείξει πως μπορεί να προσφέρει στο κοινό μια ταινία που θα γίνει αποδεκτή καθολικά από τους σινεφίλ. Το μόνο βέβαιο είναι πως εμπορικά, η ταινία δεν έχει να φοβάται κάτι, αφού ο Langdon έχει φανατικούς υποστηρικτές που τον ακολουθούν, ενώ το trailer της έχει δημιουργήσει θετικές εντυπώσεις.

Η περίληψη:
Όταν ο Langdon ξυπνάει σε ένα ιταλικό νοσοκομείο με αμνησία, ενώνει τις δυνάμεις του με τη Sienna Brooks (Felicity Jones), μια γιατρό που ελπίζει να τον βοηθήσει να ανακτήσει τη μνήμη του. Μαζί ξεκινούν έναν αγώνα δρόμου διασχίζοντας την Ευρώπη, ενάντια στο χρόνο που απειλεί να φέρει στο φως μια θανάσιμη συνωμοσία.