Aferim! - Αφερίμ!
Περιπέτεια
Διάρκεια: 108'

Η περίληψη:
Βλαχία Ρουμανίας, 19ος αιώνας. Ένας αστυνομικός, ο Costandin, προσλαμβάνεται από τον μπογιάρο Iordache να βρει τον Carfin, έναν τσιγγάνο σκλάβο που δραπέτευσε από τη χώρα του μπογιάρου κι ενώ έκανε σχέση με τη σύζυγο του, τη Sultana. Το ταξίδι του Costandin προς αναζήτηση του φυγά θα είναι μονάχα η αρχή για πολλές περιπέτειες.



Snowden - Σνόουντεν
Βιογραφική
Διάρκεια: 134'

Η περίληψη:
Όλα ξεκίνησαν με ένα ανώνυμο e-mail: «Είμαι προϊστάμενο στέλεχος της intelligence». Αυτό που ακολούθησε ήταν η πιο θεαματική διαρροή πληροφοριών, από έναν εξαιρετικό άνθρωπο. Ο Edward Snowden είναι ένας 29χρονος, διάνοια στα κομπιούτερ, που εργάζεται στην εθνική υπηρεσία ασφάλειας των Η.Π.Α. και σοκάρει τους πάντες αποκαλύπτοντας την ομπρέλα παρακολούθησης της κυβέρνησης σχεδόν σε παγκόσμια κλίμακα. Αυτά που λέει αναστατώνουν όλες τις κυβερνήσεις και ανοίγουν έναν δημόσιο διάλογο πάνω στους κινδύνους της παρακολούθησης και της παραβίασης της ιδιωτικής μας ζωής.



Invisible
Δραματικό θρίλερ
Διάρκεια: 84'

Η περίληψη:
Ο Άρης, ένας μοναχικός 35άρης, απολύεται χωρίς προειδοποίηση από το εργοστάσιο που δουλεύει. Σοκαρισμένος, προσπαθεί να μπει ξανά στη δουλειά του. Μάταια. Του αρνούνται κάθε επαφή. Καθώς νιώθει να χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια του, η ιδέα να αποδώσει δικαιοσύνη ο ίδιος, γεννιέται τυφλά μέσα του. Ο Άρης δίνει τα τελευταία λεφτά του για να αγοράσει ένα όπλο, όταν η πρώην γυναίκα του έρχεται απρόοπτα να του αφήσει τον εξάχρονο γιο τους.



A monster calls - 7 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα
Φαντασίας
Διάρκεια: 108'

Η περίληψη:
Ο 12χρονος Conor έχει να ανταπεξέλθει με την ασθένεια της μητέρας του, αλλά και τους νταήδες που τον βασανίζουν στο σχολείο. Μόνη του διέξοδος η απόδραση σε ένα δικό του φανταστικό κόσμο, στον οποίο κατοικούν τέρατα. Εκεί, ζει παραμύθια που τον εμπλέκουν με τις έννοιες του κουράγιου, την απώλειας και της πίστης.



Alone in Berlin - Μόνος στο Βερολίνο
Πολεμικό δράμα
Διάρκεια: 103'

Η περίληψη:
1940, Βερολίνο κατά τη διάρκεια του Β` Παγκοσμίου Πολέμου. Ένα ζευγάρι της εργατικής τάξης, ο Otto και η Anna Quangel, αποφασίζουν να αντισταθούν στον Χίτλερ και τους ναζί, όταν πληροφορούνται για τον θάνατο του μοναδικού τους γιου. Αρχίζουν να στέλνουν κάρτες όπου μπορούν, για να ξυπνήσουν τον κόσμο ενάντια στο καθεστώς και διαδηλώνουν κατά των ναζί. Όμως, η γκεστάπο αντιλαμβάνεται το θέμα, κι ο επιθεωρητής Escherich αναλαμβάνει να ανακαλύψει την πηγή των καρτών και να εξαλείψει την απειλή.



Trolls - Οι Ευχούληδες
Κινούμενα σχέδια
Διάρκεια: 92'

Η περίληψη:
Η Poppy, η αισιόδοξη αρχηγός των Ευχούληδων, και ο διαμετρικά αντίθετός της χαρακτήρας, ο Branch, θα πρέπει να επιβιβαστούν σε μια περιπέτεια που θα τους ταξιδέψει μακριά από τον μοναδικό κόσμο που γνώριζαν μέχρι σήμερα.



Blood Father - Blood Father: Βίαιη Δικαιοσύνη
Δράσης
Διάρκεια: 88'

Η περίληψη:
Όταν ο ναρκομανής φίλος της την παγιδεύει ότι λήστεψε μια περιουσία από καρτέλ, η 18χρονη Lydia βρίσκεται κυνηγημένη, με μονάχα έναν σύμμαχο σε ολόκληρο τον κόσμο. Αυτός είναι ο πατέρας της, ο John Link, αποτυχημένος σε αυτή του την ιδιότητα, αλλά και μέθυσος, ναρκομανής, μηχανόβιος, παράνομος και έγκλειστος σε κάτεργα για κάποιο χρονικό διάστημα. Αλλά τώρα είναι αποφασισμένος να μην αφήσει κανέναν να πειράξει το κοριτσάκι του, και για μία φορά στη ζωή του να κάνει το σωστό.



I, Daniel Blake - Εγώ, ο Ντάνιελ Μπλέικ
Δραματική
Διάρκεια: 100'

Η περίληψη:
Ο Daniel Blake, ένας ξυλουργός άνω των 50 αρρωσταίνει και χρειάζεται για να ζήσει την κοινωνική πρόνοια. Ο δρόμος του θα διασταυρωθεί με μια ανύπαντρη μητέρα, την Katie, που η μοίρα την έχει φέρει σε παρόμοια θέση. Όμως, η βρετανική γραφειοκρατία δεν έχει πει την τελευταία της λέξη, προσπαθώντας να αποφύγει τις πολλές πληρωμές, και η προσπάθεια των δύο αυτών ανθρώπων αναδεικνύεται σε γολγοθάς.



Under the shadow - Στη σκιά του φόβου
Τρόμου
Διάρκεια: 84'

Η περίληψη:
Τεχεράνη, 1988. Ο Shideh είναι μια γυναίκα με πολλά στον νου της. Βρισκόμαστε στις τελευταίες ημέρες του πολέμου Ιράν-Ιράκ και ο στρατός κάλεσε τον άντρα της να πάει στο μέτωπο. Την ίδια ώρα, μαθαίνει ότι η κυβέρνηση δεν την αφήνει να συνεχίσει τις σπουδές της, λόγω του ακτιβιστικού της παρελθόντος. Επιπρόσθετα με αυτά, οι διαφορές των πεθερικών τη βρίσκουν μπλεγμένη σε μια κατάσταση χάους. Αλλά όλα έρχονται τελευταία, όταν μια υπερφυσική δύναμη φαίνεται να καταλαμβάνει την κόρη της. Την ίδια ώρα που το σπίτι τους απειλείται από τις βόμβες του πολέμου, η Shideh μάχεται ανάμεσα στον εφιάλτη και την πραγματικότητα, ολομόναχη καθώς οι γείτονες εγκαταλείπουν τα σπίτια τους.