Οι περισσότεροι μυηθήκαμε στον υπέροχο και μαγικό κόσμο της λογοτεχνίας μέσω κλασσικών ιστοριών, που κάθε αναγνώστης που σέβεται τον εαυτό του οφείλει να έχει διαβάσει. Ορισμένες μπορεί να τις διαβάσαμε στην εφηβεία μας, άλλες πάλι αργότερα, το σίγουρο είναι όμως πως κάποια στιγμή το κάναμε και κυρίως, πως τις λατρέψαμε, την κάθε μία χωριστά για την μοναδικότητά της, και όλες μαζί συνολικά, επειδή είναι αδύνατον να μην μας άλλαξαν ως ανθρώπους, να μην επηρέασαν σε κάποιο βαθμό τον τρόπο σκέψης μας και γιατί όχι, τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τα πάντα γύρω μας.


Και τώρα, θα απευθυνθώ σε όσους είσαστε γονείς ή έστω, έχετε μικρά παιδάκια στον κύκλο σας. Δεν έχετε σκεφτεί ποτέ: "Αχ, πότε θα μεγαλώσει ώστε να μπορέσει να τα διαβάσει;" Προσωπικά, έχοντας μάλιστα ένα παιδί που αγαπάει το διάβασμα και τα βιβλία, πάρα πολλές φορές. Άλλες τόσες, μάλιστα, έχω μπει στον πειρασμό να του τα διαβάσω εγώ, αλλά την αμέσως επόμενη στιγμή το μετανιώνω, επειδή κατά βάθος ξέρω πως δεν έχει ακόμα τη συναισθηματική ωριμότητα για να κατανοήσει πλήρως τέτοιου είδους κείμενα καθώς, στην πρωτότυπη μορφή τους, έχουν ένα βαθμό δυσκολίας που για τα πρώτα στάδια της σχολικής ηλικίας είναι αρκετά υψηλός.


Όμως, βρήκα λύση, και τη λύση αυτή μου την έδωσαν οι εκδόσεις Ψυχογιός με τη νέα τους σειρά για παιδιά ηλικίας μέχρι 8 ετών, "Κλασσικά αγαπημένα". Βιβλία που όλοι έχουμε αγαπήσει, σε υπέροχη έκδοση με σκληρό εξώφυλλο, πολύ όμορφη και παραστατική εικονογράφηση και κυρίως, εξαιρετική απόδοση των αρχικών κειμένων σε τέτοια μορφή που όχι μόνο να είναι απολύτως κατανοητή από τα παιδιά, αλλά με σεβασμό και χωρίς να αλλοιώνεται η ουσία και η ποιότητα του πρωτότυπου κειμένου, με την ιστορία να αποδίδεται με τον πλέον ολοκληρωμένο τρόπο. Αναζητήστε τα και χαρίστε στα παιδιά σας υπέροχες στιγμές, με ιστορίες που έχουν μαθήματα να τους δώσουν και να καθορίσουν τη ζωή τους, και που παράλληλα θα τα ψυχαγωγήσουν και θα τα διασκεδάσουν.