«Να ονειρεύεσαι πάντα...»

Κλασικές, μοντέρνες, μαχητικές, δυναμικές, επικές, αστείες, ρομαντικές, οι Πριγκίπισσες της Disney είναι ηρωίδες βγαλμένες από τη φαντασία που γνωρίζουν πώς να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα.

Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν όλα τα κορίτσια, μικρά και μεγάλα, που νιώθουν πριγκίπισσες σε μια σειρά ξεχωριστών εκδηλώσεων με πρωταγωνίστριες τις αγαπημένες σας πριγκίπισσες.

80 χρόνια από την πρώτη προβολή της ταινίας, η κλασική ηρωίδα της Disney που αγαπήθηκε από μικρούς και μεγάλους, επιστρέφει στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ. Η Χιονάτη, η όμορφη πριγκίπισσα με τη χρυσή καρδιά, που το τραγούδι της μαγεύει τα μικρά και τα μεγάλα ζώα του Δάσους, καταφέρνει με την αγάπη και την καλοσύνη της να νικήσει το μίσος και τη ζήλια και να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα. Στο πλευρό της οι επτά μικρόσωμοι φίλοι της: O Σοφός, ο Χαρούμενος, ο Γκρινιάρης, ο Ντροπαλός, ο Συναχωμένος, ο Χαζούλης, ο Υπναράς.

Αν σου αρέσουν οι κλασικές ιστορίες, αν έχεις φαντασία και χιούμορ, αν πιστεύεις πως η ομορφιά βρίσκεται μέσα μας, δεν έχεις παρά να έρθεις το Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2017, στις 12:30μ.μ., στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα), για να ζήσουμε ξανά τη μαγεία της κλασικής ταινίας Η Χιονάτη και οι επτά νάνοι της Disney.

Σας περιμένουν κατασκευές, θέατρο, face painting, τραγούδι, παιχνίδι και μικροσκοπικές πράξεις αγάπης.
Η ηθοποιός Ειρήνη Κουμπαρούλη και η εικαστικός Γεωργία Σουβατζή θα ταξιδέψουν μαζί σας στο δάσος της Χιονάτης και στο σπιτάκι των νάνων.

Για παιδιά από 5 έως 105 ετών
Είσοδος ελεύθερη
Δηλώσεις συμμετοχής στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr
___________________________________________________________________________________


Το βιβλιοπωλείο MONOGRAM και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε εκδήλωση με αφορμή τα Παραμύθια Ντορεμύθια του Ευγένιου Τριβιζά

και

το Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2017, στις 12:30μ.μ., στον χώρο του βιβλιοπωλείου (Υμηττού 17, Χολαργός).

Παιδιά χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας για να εξιχνιάσουμε δύο σοβαρότατες υποθέσεις:
Να ανακαλύψουμε ποιος έκανε πιπί στον Μισισιπή και να καταλάβουμε τι δουλειά έχει ένα φτυάρι στον Άρη.
Όλοι μαζί θα μεταμορφωθούμε σε παπάκια και θα απολαύσουμε ένα ταξίδι στον Μισισιπή ώσπου ένα απρόοπτο γεγονός θα μετατρέψει το ήσυχο ταξίδι σε ξεκαρδιστική περιπέτεια!
Στη συνέχεια, θα γίνουμε Αρειανοί, παίζοντας ένα διασκεδαστικό παιχνίδι με εικόνες, θα προσπαθήσουμε να καταλάβουμε τι είναι αυτό το περίεργο αντικείμενο στον πλανήτη μας, πώς βρέθηκε εκεί και πώς μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε.

Η ηθοποιός Μαρία Τερζάκη αφηγείται τα Παραμύθια Ντορεμύθια του Ευγένιου Τριβιζά με ζωντανή μουσική και διαδραστικά παιχνίδια.

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ! Για παιδιά από 4 ετών
___________________________________________________________________________________


Το βιβλιοπωλείο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε εκδήλωση με αφορμή το βιβλίο της Εύας Ιεροπούλου


το Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2017, στις 12.00μ.μ., στον χώρο του βιβλιοπωλείου (Μητροπόλεως 92, Θεσσαλονίκη).

Το Φουσκοχώρι είναι υπέροχο: με πανέμορφα μικρά σπιτάκια, σκαρφαλωμένο σ’ έναν καταπράσινο λόφο δίπλα στο ποτάμι, βλέπει μια απέραντη πεδιάδα. Και το πιο φοβερό;
Κάθε απόγευμα στο Φουσκοχώρι φτιάχνουν φούσκες!
Φούσκες από σοκολάτα, σαντιγί, φράουλα, πεπόνι, φούσκες με άρωμα θαλασσινό ή βουνίσιο, κι άλλες πολλές που δεν τις βάζει ο νους σας!
Τι θα συμβεί, όμως, όταν όλος ο κόσμος μάθει γι’ αυτό το φανταστικό χωριό;

Η συγγραφέας Εύα Ιεροπούλου και οι Family Sound Machine σε μια μουσικο-θεατρική απόδοση του παραμυθιού που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!
Για παιδιά από 6 ετών
___________________________________________________________________________________


Το Φεστιβάλ BOOKPOINTS-ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΒΙΒΛΙΑ, το βιβλιοπωλείο Βιβλίο…ιδέες και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε εκδήλωση με αφορμή τη σειρά βιβλίων του Γίργκεν Μπανσέρους


Ο μεγαλύτερος μικρός ντετέκτιβ του κόσμου, ο αγαπημένος σας Κλουζ, έρχεται να σας παρασύρει σε ένα ακαταμάχητο παιχνίδι μυστηρίου, όπου καλείστε να επιλύσετε τους πιο περίπλοκους γρίφους.
Απαραίτητες αποσκευές για το ταξίδι σας; Παρατηρητικότητα, καλή μνήμη, ένστικτο, φαντασία και πάνω απ’ όλα διάθεση για παιχνίδι! Η μαμά του Κλουζ, η Όλγα η περιπτερού, η Γιάννα, η καλύτερη μπαλαδόρισσα του σχολείου, και άλλοι πολλοί φανταστικοί ήρωες έρχονται να τον βοηθήσουν στην εξιχνίαση των πιο δύσκολων υποθέσεων.
Είστε έτοιμοι για ένα συναρπαστικό παιχνίδι μυστηρίου με τον καλύτερο εννιάχρονο ντετέκτιβ όλων των εποχών;

Η ομάδα Gamecraft σάς περιμένει το Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2017, στις 12.00μ.μ., στο βιβλιοπωλείο Βιβλίο…ιδέες (Στρατηγού Σαράφη 67, Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη).

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!

Για παιδιά από 7 ετών
Διάρκεια: 90'
Είσοδος ελεύθερη
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλ. 2315-317733.

Την ημέρα των εκδηλώσεων το βιβλιοπωλείο Βιβλίο…ιδέες θα συγκεντρώνει παιδικά βιβλία τα οποία θα χαρίσει στις βιβλιοθήκες του 10ου και του 18ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς. Τα βιβλία μπορείτε είτε να τα φέρετε από το σπίτι σας είτε να τα αγοράσετε από το βιβλιοπωλείο.