"Καθάρματα" των George R.R. Martin, Gardner Dozois

Είκοσι ένα συναρπαστικά διηγήματα που θα σας καθηλώσουν!
Είναι μπαγαπόντηδες. Κομπιναδόροι, ψεύτες, πλανευτές. Άλλοτε ήρωες, άλλοτε οι κακοί της ιστορίας –αν και, συνήθως, λίγο κι απ’ τα δύο. Δεν ξέρεις ποτέ αν θα σε σώσουν ή θα σε πουλήσουν. Αλλά, αυτή ακριβώς είναι η γοητεία τους –και, κακά τα ψέματα, δεν υπάρχει καλή ιστορία χωρίς έναν απ’ αυτούς.
Σ’ αυτή τη συλλογή λάμπουν είκοσι ένα τέτοια καθάρματα, κάθε ηλικίας, φύλου και χρώματος. Οι ιστορίες τους, από τις «Επαγγελματικές ανησυχίες» της Gillian Flynn, μέχρι το «Ένας χρόνος και μία μέρα στο όμορφο Θέραντεϊν» του Scott Lynch και το «Ο Άσωτος Πρίγκιπας ή ο αδερφός ενός βασιλιά» του ίδιου του George R.R. Martin, καλύπτουν όλα τα είδη –φαντασία, μυστήριο, έπος, αστυνομικό, εποχής, επιστημονική φαντασία, κωμωδία και τραγωδία.
Απολαύστε τις ιστορίες τους, αλλά με προσοχή! Κάποιοι από τους άντρες και τις γυναίκες αυτού του βιβλίου είναι επικίνδυνοι. Όσο πιο γοητευτικοί, όσο πιο ενδιαφέροντες, τόσο πιο επικίνδυνοι…

"Ποιον αγαπάς;" της Jennifer Weiner

Τι γίνεται αν συναντήσεις τον έρωτα της ζωής σου πριν καν αρχίσει η ζωή σου;
Μια μοναδική ιστορία για την αληθινή αγάπη, την πραγματική ζωή και τις δεύτερες ευκαιρίες…
Η Ρέιτσελ Μπλουμ και ο Άντι Λάντις είναι οκτώ χρονών όταν γνωρίζονται ένα βράδυ στα Επείγοντα Περιστατικά του νοσοκομείου. Η Ρέιτσελ, που πάσχει από συγγενή καρδιοπάθεια, είναι βετεράνος των νοσοκομείων αλλά το αγόρι με το σπασμένο χέρι, που περιμένει μόνο του μέχρι να το δει κάποιος γιατρός, της εξάπτει την περιέργεια. Ο Άντι περνάει στο εξεταστήριο και η Ρέιτσελ επιστρέφει στο δωμάτιό της –και είναι σίγουροι και οι δυο ότι δεν θα ξανασυναντηθούν ποτέ ξανά στη ζωή τους.
Η Ρέιτσελ ζει σε ένα πλούσιο προάστιο της Φλόριντα, μαζί με τους υπερπροστατευτικούς γονείς της που είναι πλήρως αφοσιωμένοι στη φροντίδα της. Ο Άντι μεγαλώνει με την ανύπαντρη μητέρα του σε μια φτωχική συνοικία της Φιλαδέλφειας και είναι ένας χαρισματικός δρομέας. Τα επόμενα τριάντα χρόνια θα ξαναβρεθούν πολλές φορές, χάρη στην τύχη και την Ιστορία, και θα τους ενώνει πάντα η ανάμνηση της πρώτης τους συνάντησης που άλλαξε την πορεία της ζωής τους. Το Ποιον αγαπάς; είναι μια τρυφερή ματιά στα μύχια της ψυχής, μια συναρπαστική ιστορία για τα όνειρα, τον έρωτα, τα χρόνια που περνούν. Για όλα όσα αλλάζουν στη ζωή μας καθώς μεγαλώνουμε –και για εκείνα, τα πιο σημαντικά, που δεν αλλάζουν ποτέ.