"Στο στόμα του λύκου" του M. J. Arlidge

Η επιθεωρήτρια Έλεν Γκρέις ξέρει από πρώτο χέρι τι σημαίνει τραγωδία.
Αλλά όταν σ’ ένα νυχτερινό κλαμπ βρίσκεται ένα πτώμα, νιώθει μια μαχαιριά στην καρδιά.
Κρύβοντας απ’ όλους την προσωπική της σχέση με το θύμα –και τη διπλή ζωή της η οποία πρέπει πάση θυσία να παραμείνει κρυφή–, η Έλεν καταλαμβάνεται από μανία και δουλεύει 24 ώρες το 24ωρο με την ομάδα της διερευνώντας και το παραμικρό στοιχείο αυτής της υπόθεσης.
Όμως ο δολοφόνος ξαναχτυπά και τότε το τίμημα της έρευνας αυτής γίνεται βαρύ πια όχι μόνο για την Έλεν αλλά και για τους ανώτερους αξιωματικούς της. Πνεύματα οξύνονται, φιλίες διαλύονται και η Έλεν βρίσκεται αντιμέτωπη μ’ ένα αδιανόητο δίλημμα: να ομολογήσει τα κρίματά της και να χάσει τον έλεγχο αυτής της υπόθεσης ή να κρατήσει καλά κρυμμένα τα πιο σκοτεινά της μυστικά και να διακινδυνεύσει να παγιδευτεί σ’ έναν κυκεώνα ψεμάτων και απάτης;

"Ο φόβος μπροστά στην ελευθερία" του Erich Fromm

Οι σύγχρονοι άνθρωποι θέλουν πραγματικά την ελευθερία ή μήπως νιώθουν φόβο μπροστά της;
Ο φόβος μπροστά στην ελευθερία του Erich Fromm παραμένει διαχρονικά ένα επίκαιρο και προφητικό βιβλίο για όσα συμβαίνουν σήμερα, αλλά και για όσα πιθανόν θα ακολουθήσουν, καθώς η ελευθερία περιορίζεται όλο και περισσότερο από την ένταση του οικονομικού, κοινωνικού, πολιτικού και θρησκευτικού ολοκληρωτισμού.
Στο εμβληματικό αυτό έργο, ο Fromm εξηγεί αρχικά πως οι επαναστατικές αλλαγές στην οικονομική και κοινωνική οργάνωση, η υπέρμετρη δύναμη του κεφαλαίου και η οικονομική κρίση μεγαλώνουν τα αισθήματα αβεβαιότητας, μοναξιάς και ασημαντότητας του σύγχρονου ανθρώπου, ενώ η απειλή πολέμου ισχυροποιεί τον φόβο. Στη συνέχεια εστιάζει στους μηχανισμούς άμυνας του ατόμου, που είναι ταυτόχρονα και οι μηχανισμοί διαφυγής του από την ελευθερία: ο ολοκληρωτισμός, η ροπή προς την καταστροφή και ο κομφορμισμός.
Και αν για τον ανυποψίαστο πολίτη ο κομφορμισμός είναι ακίνδυνος, για τον Fromm έχει τεράστια σημασία: στα πλαίσια αυτής της «λύσης», στην οποία προσφεύγει η πλειονότητα των μελών της κοινωνίας, ο άνθρωπος παύει να είναι ο εαυτός του και υιοθετεί απολύτως τον τύπο της προσωπικότητας που του επιβάλλουν τα πολιτιστικά πρότυπα, η κοινή γνώμη, η κοινή λογική.
Έτσι, οι συνειδητοί φόβοι της μοναξιάς και της αβεβαιότητας αντιμετωπίζονται με την ένταξη στο όλον. Όμως, με αυτόν τον τρόπο, το άτομο πληρώνει το τίμημα για την απομάκρυνσή του από την αληθινή, θετική ελευθερία, η οποία συνίσταται στην αυθόρμητη δραστηριότητα.

"Μαθαίνοντας την αγάπη - Ένας πρακτικός οδηγός για τις σχέσεις" του Don Ruiz Miguel

Η ευτυχία μπορεί να έρθει μόνο από μέσα σας και είναι αποτέλεσμα της αγάπης σας.
Στο Μαθαίνοντας την aγάπη, ο Don Miguel παρουσιάζει τις αντιλήψεις των Τολτέκων για την αγάπη και αποκαλύπτει τις πεποιθήσεις και τις εικασίες που την υπονομεύουν και φέρνουν δυστυχία στις σχέσεις μας.
Χρησιμοποιώντας διδακτικές ιστορίες για να δώσει γλαφυρότητα στο μήνυμά του, μας δείχνει πώς να θεραπεύσουμε τις συναισθηματικές μας πληγές, να ξανακάνουμε δικές μας την ελευθερία και την ευτυχία που αποτελούν φυσικό μας δικαίωμα και να αναβιώσουμε την «παιχνιδιάρικη» διάθεση που παίζει τόσο σημαντικό ρόλο στις προσωπικές σχέσεις.
Χρησιμοποιώντας διδασκαλίες από τις Τρεις Τέχνες των Τολτέκων (Επίγνωση, Μεταμόρφωση και Αγάπη), ο συγγραφέας απαντά στο ερώτημα τι είναι αγάπη και ρίχνει φως στις λανθασμένες πεποιθήσεις και προσδοκίες που υπάρχουν στις περισσότερες σχέσεις.
Ο Don Miguel μοιράζεται με χάρη τη σοφία του χρησιμοποιώντας ευχάριστες και συναρπαστικές ιστορίες που διευκρινίζουν κάθε σημείο και δίνουν παραστατικότητα στο μήνυμά του.

"Η πριγκίπισσα με τη μαύρη μάσκα" των Shannon Hale, Dean Hale & Pham LeUyen

Η Πριγκίπισσα Μανόλια απολαμβάνει τη ζεστή σοκολάτα της παρέα με τη Δούκισσα Περουκίνοφ, όταν ξαφνικά… Ντριν, ντριν: ο τερατοσυναγερμός!
Όποτε εμφανίζεται κάποιος κίνδυνος, η Πριγκίπισσα Μανόλια αφήνει στην άκρη το ροζ φόρεμά της και τα γυάλινα γοβάκια της, φοράει τη μαύρη στολή της και μεταμορφώνεται.
Γιατί στην πραγματικότητα είναι… Η ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΜΕ ΤΗ ΜΑΥΡΗ ΜΑΣΚΑ.








"Η πριγκίπισσα με τη μαύρη μάσκα: Το τέλειο πάρτι" των Shannon Hale, Dean Hale & Pham LeUyen

Σήμερα η Πριγκίπισσα Μανόλια θα γιορτάσει τα γενέθλιά της με ένα τέλειο πάρτι! Αλλά πάνω που αρχίζουν να καταφτάνουν οι καλεσμένες της… Ντριν, ντριν: ο τερατοσυναγερμός!
Η Πριγκίπισσα Μανόλια κρύβεται στο ντουλάπι με τις σκούπες, φοράει τη μαύρη στολή της και τη μαύρη μάσκα της και μεταμορφώνεται.
Άραγε οι φίλες της Πριγκίπισσας Μανόλια θα ανακαλύψουν ότι στην πραγματικότητα είναι… Η ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΜΕ ΤΗ ΜΑΥΡΗ ΜΑΣΚΑ;




"Η πριγκίπισσα με τη μαύρη μάσκα: Το άγρια λαγουδάκια" των Shannon Hale, Dean Hale & Pham LeUyen

H Πριγκίπισσα με τη Mαύρη Mάσκα και το πόνι της, ο Μαυροχαίτης, τρέχουν στο λιβάδι με τις κατσίκες για να αντιμετωπίσουν τα τέρατα. Όμως, το λιβάδι είναι γεμάτο από λαγουδάκια που σουφρώνουν τις μυτούλες τους και κουνάνε τις ουρίτσες τους.
Πού να είναι άραγε τα τέρατα;
Ίσως τελικά μια παρέα από χαριτωμένα αλλά πολύ άγρια λαγουδάκια να είναι ο πιο επικίνδυνος εχθρός που έχει αντιμετωπίσει… Η ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΜΕ ΤΗ ΜΑΥΡΗ ΜΑΣΚΑ.





"Ιούλιος Καίσαρας: Η τέχνη της ηγεσίας" του Barlag Phillip

Οι αληθινοί ηγέτες προσπαθούν πάντα να γίνουν καλύτεροι.
Ο Ιούλιος Καίσαρας είναι ένας από τους πιο συναρπαστικούς ηγέτες του παρελθόντος που μπορούμε να μελετήσουμε. Η προσέγγισή του παραμένει εξαιρετικά επίκαιρη και αποτελεσματική ακόμη και στις μέρες μας.
Η Ιστορία είναι γεμάτη με ηγέτες που ήταν εντελώς αποκομμένοι από τον λαό και επιδίωκαν με κάθε κόστος τις προσωπικές τους φιλοδοξίες. Όμως, ο Καίσαρας, ξεκινώντας από χαμηλά, απέδειξε με τα λόγια και τις πράξεις του ότι δεν θεώρησε ποτέ τον εαυτό του ανώτερο από τον μέσο Ρωμαίο πολίτη. Και είχε μια εκπληκτική ικανότητα να κερδίζει την αφοσίωση των άλλων, να μετατρέπει τους εχθρούς σε συμμάχους και τους συμμάχους σε πιστούς ακολούθους.
Ο Barlag χρησιμοποιεί δραματικά και γλαφυρά περιστατικά από τη ζωή του Καίσαρα –όρμησε μόνος του ενάντια σε ολόκληρο στρατό, και έδωσε χάρη σε άτομα που γνώριζε ότι ήθελαν να τον σκοτώσουν– για να μας δείξει πόσα μπορεί να διδάξει ο Καίσαρας στους σύγχρονους ηγέτες.
Κεντρικό ρόλο στο επιχείρημα του Barlag κατέχει η διάκριση μεταξύ ισχύος και εξαναγκασμού. Ο Καίσαρας απέφευγε να χρησιμοποιεί ωμή βία γιατί κατανοούσε ότι ο φόβος δεν γεννούσε ποτέ πραγματική αφοσίωση. Αντίθετα χρησιμοποιούσε την προσωπική του ισχύ που πήγαζε από την αξιοπιστία του και όσοι τον ακολουθούσαν το έκαναν με τη θέλησή τους και όχι επειδή εξαναγκάστηκαν. Δύο χιλιάδες και πλέον χρόνια μετά τον θάνατο του Καίσαρα, αυτό παραμένει το είδος της αφοσίωσης που οφείλει να εμπνέει κάθε ηγέτης.

"Ξαναφτιάξε τη βαλίτσα σου" των David A. Shapiro & Richard J. Leider

Τι κουβαλάω;
Όλα αυτά με κάνουν ευτυχισμένο;
«Να ζεις στον τόπο όπου ανήκεις, με τους ανθρώπους που αγαπάς, κάνοντας τη σωστή δουλειά και νιώθοντας πως έχεις έναν σκοπό». Έτσι ορίζουν την καλή ζωή ο Richard Leider και ο David Shapiro. Οι τεχνολογικές εξελίξεις, οι οικονομικές μεταβολές και το μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής σημαίνουν πως οι περισσότεροι από εμάς θα χρειαστεί να επαναπροσδιορίσουμε και πολλές φορές να φανταστούμε από την αρχή τη ζωή μας. Στον σοφό και πρακτικό αυτόν οδηγό, οι δύο συγγραφείς σάς βοηθούν να ζυγίσετε όλα όσα κουβαλάτε, να κρατήσετε αυτά που σας επιτρέπουν να ζήσετε καλά και να απαλλαγείτε από τα βάρη εκείνα που απλώς σας εξουθενώνουν.
Μέσα από ιστορίες και πρακτικές που θα σας εμψυχώσουν να ξαναφτιάξετε τις τέσσερις βασικές «αποσκευές» σας (τόπος, σχέση, δουλειά και σκοπός), θα εντοπίσετε τα χαρίσματα, τα πάθη και τις αξίες σας και θα σχεδιάσετε το ταξίδι σας σε όποιο σημείο της ζωής κι αν βρίσκεστε.