Thor: Ragnarok
Φαντασίας
Διάρκεια: 130'

Η περίληψη:
Ο Thor καταφτάνει στο Άσγκαρντ όταν ακούει ότι ο κόσμος του βρίσκεται σε φασαρία, αλλά όταν φτάνει, βρίσκει ότι ο τρόπος διακυβέρνησης του Loki, που υποδύεται τον Odin, έχει οδηγήσει σε ολίσθημα των νόμων και στην απελευθέρωση της Hela. Όπως είναι φυσικό, ο Thor έρχεται άμεσα αντιμέτωπος με τη Hela, με τον Thor να εξοστρακίζεται στον βαρβαρικό πλανήτη Σακαάρ, στον οποίο αφεντεύει ο φαύλος Grandmaster. Εκεί συναντά τη Βαλκυρία, που κρύβονταν στον πλανήτη, και που τον παρουσιάζει στον Grandmaster για να γίνει μονομάχος. Αλλά στην αρένα είναι που τον περιμένει η απώτερη έκπληξη: θα έρθει αντιμέτωπος με τον Hulk και θα χάσει τόσο τα χαρακτηριστικά του μαλλιά, όσο και το σφυρί του.



Gnome alone - Νάνος στο σπίτι
Κινούμενα σχέδια
Διάρκεια: 84'

Η περίληψη:
Ένας πόλεμος που κρατάει επί αιώνες μαίνεται ανάμεσα στα νανάκια του κήπου που προστατεύουν τη Γη και τα πεινασμένα τρογκ που είναι αποφασισμένα να καταναλώσουν οτιδήποτε βρίσκεται μπροστά τους. Όταν η Chloe ανακαλύπτει ότι τα νανάκια στον κήπο του νέου της σπιτιού δεν είναι αυτό που δείχνουν, πρέπει να αποφασίσει ανάμεσα στο να κυνηγήσει τη σχολική ζωή που επιθυμεί ή να λάβει κι αυτή μέρος στην τελική μεγάλη μάχη επί τον τρογκ.



Success story
Κωμωδία
Διάρκεια: 96'

Η περίληψη:
Ο ψυχίατρος και συγγραφέας Παναγής Πάνδωρας συναντά στα εγκαίνια του οικογενειακού πολιτιστικού κέντρου τη νεαρή και φιλόδοξη απόφοιτο της σχολής του εθνικού Τζωρτζίνα Τζελέπη και ξεκινάει, κόντρα στα προγνωστικά, ένας «άνισος» έρωτας δύο κόσμων που δύσκολα εφάπτονται. Όταν οι αυταπάτες και των δύο ματαιώνονται και τα παιχνίδια εξουσίας διαδέχονται το αρχικό τους πάθος, οι ήρωές μας φτάνουν στα όριά τους. Στην αποδόμησή τους βοηθούν ο υπερφίαλος φαφλατάς δικηγόρος, μια Αλβανίδα «σταρ Ελλάς» με τραύμα στο πόδι σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών, ένας γόνος που από πλήξη βουλιάζει στις καταχρήσεις, η σύζυγός του που αναζητά συγκινήσεις σε «ενεργειακές» συνεδρίες, μία άσπονδη συμφοιτήτρια της Τζωρτζίνας που διεκδικεί με πείσμα τον ρόλο της, δύο σωματοφύλακες σε λάθος ρόλο και λάθος timing, ένας γεωργιανός εκτελεστής με υπαρξιακές αναζητήσεις και οι εκκεντρικοί κι απρόβλεπτοι συγγενείς.



Seven sisters - Τι συνέβη στη Δευτέρα
Επιστημονικής φαντασίας
Διάρκεια: 123'

Η περίληψη:
Το 2073, ο υπερπληθυσμός και η πείνα έχουν αναγκάσει τις κυβερνήσεις να λάβουν δραστικά μέτρα για την αντιμετώπισή τους, υποχρεώνοντας τις οικογένειες να κάνουν μόνο ένα παιδί. Επτά πανομοιότυπες αδελφές ζουν μία κρυφή ζωή, διαρκώς καταζητούμενες από το Τμήμα Κατανομής Παιδιών, υιοθετώντας μία ταυτότητα: αυτήν της Karen Settman. Μεγαλωμένες κι εκπαιδευμένες από τον παππού τους, ο οποίος τους έδωσε και τα ονόματά τους -Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή-, κάθε κοπέλα μπορεί να βγει στον έξω κόσμο μία φορά την εβδομάδα, χρησιμοποιώντας την κοινή τους ταυτότητα. Όλα κυλάνε κανονικά, μέχρι που μια μέρα, η Δευτέρα δεν επιστρέφει σπίτι.



The killing of a sacred deer - Ο θάνατος του ιερού ελαφιού
Θρίλερ
Διάρκεια: 121'

Η περίληψη:
Ο Steven είναι ένας διαπρεπής καρδιοχειρουργός, παντρεμένος με την Anna, μια καταξιωμένη οφθαλμίατρο. Είναι ευκατάστατοι και ζουν ευτυχισμένοι με τα δύο τους παιδιά, τη δεκατετράχρονη Κιμ και τον δωδεκάχρονο Bob. O Steven έχει αναπτύξει φιλική σχέση με τον Martin, ένα δεκαεξάχρονο αγόρι, ορφανό από πατέρα, το οποίο μοιάζει να έχει υπό την προστασία του. Τα πράγματα παίρνουν ολέθρια τροπή όταν ο γιατρός συστήνει τον Martin στην οικογένεια του, αναστατώνοντας τον κόσμο τους, ενώ ο ίδιος καλείται να επιλέξει ανάμεσα σε μια ασύλληπτη θυσία και τον κίνδυνο να χάσει τα πάντα.



Inimi cicatrizate - Σημαδεμένες καρδιές
Εποχής
Διάρκεια: 141'

Η περίληψη:
1937. Ένας άντρας λίγο πάνω από τα 20, ο Εμάνουελ, περνάει τις ημέρες του σε ένα σανατόριο του Εύξεινου Πόντου, υποφέροντας από φυματίωση των οστών. Εκεί θα ερωτευτεί μια άλλη ασθενή, και θα προσπαθήσει να εμφυσήσει την αγάπη προς τη ζωή στους υπόλοιπους ασθενείς, την ώρα που τα σώματα τους καταρρέουν, αλλά το πνεύμα τους αρνείται να παραδοθεί.



Ελεγεία υπανάπτυξης - Elegy of underdevelopment
Ντοκιμαντέρ
Διάρκεια: 69'

Η περίληψη:
Μετά από 18 χρόνια, oι εργαζόμενοι της εταιρείας Λιπασμάτων της Δραπετσώνας επιστρέφουν στον τόπο της εργασίας τους. Όμως, θα συναντήσουν μόνο τα ερείπια της άλλοτε κραταιής βιομηχανίας, φέρνοντας στο μυαλό σκληρές και συνάμα ευαίσθητες αναμνήσεις. Μέσα από το πέρασμα του χρόνου και τη συνειδητοποίηση τους, προσπαθούν να καταλάβουν τι ακριβώς συνέβη εκείνη την καταστροφική περίοδο για τη βιομηχανία που έσπρωξε χιλιάδες κόσμο στην ανεργία.