Murder on the Orient Express - Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές
Μυστηρίου
Διάρκεια: 114'

Η περίληψη:
Ο διάσημος Βέλγος ντέντεκτιβ Ηρακλής Πουαρό ταξιδεύει με το Οριάντ Εξπρές, αλλά εξαιτίας μιας τρομερής χιονοθύελλας, το τρένο σταματά στα μισά της διαδρομής Κωνσταντινούπολης-Παρισιού. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, ο Ράτσετ, ένας από τους επιβάτες του τρένου και ήδη ύποπτος για την υπόθεση απαγωγής και δολοφονίας ενός μικρού κοριτσιού, βρίσκεται δολοφονημένος. Εγκλωβισμένοι στα χιόνια και μακριά από την αστυνομία, ο Πουαρό αναλαμβάνει να ρίξει φως στην υπόθεση. Όλοι έχουν κίνητρο, όλοι είναι ύποπτοι αλλά όλοι έχουν ένα καλό άλλοθι. Τελικά θα βρεθεί η λύση του μυστηρίου;



Happy family - Μια χαρούμενη οικογένεια
Κινούμενα σχέδια
Διάρκεια: 96'

Η περίληψη:
Η οικογένεια Wunschmann δεν είναι ακριβώς μια ευτυχισμένη οικογένεια. Η Έμα, η μητέρα, ενθαρρύνει τους υπόλοιπους να αφήσουν κάτω τις διαφορές τους, πηγαίνοντας όλοι μαζί βόλτα σε ένα θεματικό πάρκο. Μετά από άκακο αστείο με μια κούκλα, η οποία τυχαίνει να είναι ο δαιμονικός μάγος Baba Yaga, οι Wunschmann μετατρέπονται σε τέρατα. Η μητέρα γίνεται βρικόλακας, ο μπαμπάς Frank γίνεται Φρανκενστάιν, η κόρη Fay μούμια και ο γιος Max καταλήγει λυκάνθρωπος.



Jigsaw - Saw: Legacy
Τρόμου
Διάρκεια: 91'

Η περίληψη:
Μετά από μια σειρά φόνων που φέρουν τη σφραγίδα του δολοφόνου Jigsaw, η αστυνομία αρχίζει να κυνηγάει το φάντασμα ενός άνδρα νεκρού για πάνω από μια δεκαετία, εμπλεκόμενοι σε ένα νέο παιχνίδι που είναι μόνο στην αρχή. Έχει επιστρέψει ο John Kramer από τους νεκρούς για να θυμίσει στον κόσμο να είναι ευγνώμονες για το δώρο της ζωής; Ή είναι μια παγίδα που έχει στήσει ένας άλλος δολοφόνος με τη δική του ατζέντα;



Le Jeune Karl Marx - Όταν ο Μαρξ συνάντησε τον Ένγκελς
Βιογραφική
Διάρκεια: 118'

Η περίληψη:
1844. Στη Γερμανία, οι ψήφοι μιας μαζικής πνευματικής αντίδρασης γίνονται ολοένα και περισσότεροι. Στη Γαλλία, οι εργάτες βρίσκονται σε πορεία επανάστασης. Ακόμα και στην Αγγλία άνθρωποι διαδηλώνουν. Στο Μάντσεστερ, η βιομηχανική επανάσταση έχει ξεκινήσει. 26 ετών, ο Karl Marx ζει εξόριστος στο Παρίσι με τη σύζυγο του, Jenny. Εκεί θα γνωρίσει τον νεαρό Friedrich Engels, γιο εργοστασιάρχη, ο οποίος μελετά το νέο φαινόμενο της πτώχευσης στο βρετανικό προλεταριάτο. Αυτή η συνάντηση ήταν το κομμάτι του παζλ που χρειαζόταν ο Marx για να δημιουργήσει την εικόνα του για τον κόσμο. Παρά τις αντιδράσεις της αστυνομίας και τη λογοκρισία, οι δυο τους θα γεννήσουν ένα νέο κίνημα, τον κομουνισμό.



Kedi - Οι γάτες της Κωνσταντινούπολης
Ντοκιμαντέρ
Διάρκεια: 79'

Η περίληψη:
Η ταινία ακολουθεί 7 διαφορετικούς γατο-χαρακτήρες στις περιπλανήσεις τους στα σοκάκια, τις αγορές, το λιμάνι, τις ταράτσες, στην Κωνσταντινούπολη και τον Βόσπορο. Η σκηνοθέτις Ceyda Torun και ο διευθυντής φωτογραφίας Charlie Wuppermann ταξίδεψαν στην Κωνσταντινούπολη για να κινηματογραφήσουν τις γάτες οι ίδιοι, χωρίς να γνωρίζουν αν θα καταφέρουν να αποθανατίσουν την αίσθηση του τι σημαίνει να είσαι γάτα στην Κωνσταντινούπολη. Μαζί με συνεργάτες που έκαναν έρευνα τοπικά, μάζεψαν ιστορίες και αναζήτησαν ανθρώπους που έμοιαζε να έχουν εκτεταμένη επαφή με τις γάτες της γειτονιάς τους και γνώριζαν ποιες είναι οι κυρίαρχες προσωπικότητες, ποιο είναι παιδί ποιας, ποια γάτα κλέβει τον ψαρά και ποια μπαίνει στο σπίτι της γειτόνισσας κρυφά.



Ο μεγάλος περίπατος της Άλκης - Alki`s long walk
Ντοκιμαντέρ
Διάρκεια: 88'

Η περίληψη:
Ένας κινηματογραφικός περίπατος στην πολυτάραχη ζωή και στο πλούσιο έργο της συγγραφέως Άλκης Ζέη. Μια ζωή που κουβαλάει μέσα της ολόκληρη την ιστορία της Ελλάδας του 20ού αιώνα κι ένα έργο που έχει αναγνωριστεί διεθνώς και συνεχίζει να αναγνωρίζεται, επηρεάζοντας πολλές γενιές ανθρώπων. Η Άλκη Ζέη εξομολογείται, καθώς τη συνοδεύουν στο μοντάζ και οι μαρτυρίες της αδελφής της, Ελένης Κόκκου, και των αγαπημένων φίλων και συνοδοιπόρων της, του σκηνοθέτη Μάνου Ζαχαρία και του ποιητή Τίτου Πατρίκιου.


Mimosas
Σινεφίλ
Διάρκεια: 96'

Η περίληψη:
Ένα καραβάνι συνοδεύει έναν γηραιό κι ετοιμοθάνατο σεΐχη να τη μαροκινή έρημο υπό τη σκιά της οροσειράς του Άτλαντα. Η έσχατη επιθυμία του είναι να θαφτεί με τους αγαπημένους του. Αλλά ο θάνατος δεν περιμένει. Οι άντρες του καραβανιού, φοβούμενοι το δύσκολο πέρασμα στα βουνά, αρνούνται να συνεχίσουν να μεταφέρουν το πτώμα. Ο Ahmed κι ο Said, δύο αγύρτες που ταξιδεύουν μαζί τους, υπόσχονται να πάρουν τη σωρό και να την οδηγήσουν στο πεπρωμένο της. Αλλά γνωρίζουν άραγε τον δρόμο; Σε ένα παράλληλο σύμπαν, ο Shakib είναι αυτός που αναλαμβάνει να βρει το καραβάνι στα βουνά και να το οδηγήσει με ασφάλεια στον προορισμό του. Αλλά ο Shakib έχει τις αμφιβολίες του, μια και είναι η πρώτη του αποστολή.