"Το μαγικό μολύβι της Μαλάλα" της Malala Yousafzai

Η αληθινή ιστορία της λαχτάρας ενός κοριτσιού για έναν καλύτερο κόσμο.Βραβευμένη με το Νόμπελ Ειρήνης.










"Τα δάκρυα του Καραγκιόζη" της Ναννίνας Σακκά-Νικολακοπούλου

Όταν έφυγε ο πατέρας μου, ήταν τα μαγικά χέρια του αδελφού μου που με κινούσαν πίσω από τον φωτισμένο μπερντέ. Πρώτος έβγαινα στην παράσταση, με κέφι και ζωντάνια. Μη νομίζετε πως δεν είχα βάσανα και προβλήματα, άνεργος και πεινασμένος όπως τόσοι και τόσοι που προσπαθούν για την καθημερινή επιβίωση. Έβλεπα την αδικία γύρω μου και τις βαριές καρδιές και προσπαθούσα να μη χάσω την αισιοδοξία και την αγάπη για τη ζωή.
Κατάφερνα με την τέχνη που έβαλε σ’ εμένα ο αδελφός μου να βρίσκω λόγια που έδιναν παρηγοριά κι ελπίδα, ώστε οι άνθρωποι να χαμογελούν και να μπορούν να πιστέψουν σε καλύτερες μέρες.




"Τ' άλλο μισό του κόσμου" της Τούλας Τίγκα

Μια παρέα μαθητών λυκείου που μεγαλώνουν σε μια παραθαλάσσια κωμόπολη. Ένα «μαγεμένο» παλιό αρχοντικό γεμάτο μνήμες και φαντάσματα. Γύρω απ’ αυτό οι ήρωες αγαπούν, παθιάζονται, ερωτεύονται, σκανδαλίζονται. Ο έρωτας της Μαρίνας, η προσωρινή ακινησία του Ρηγόπουλου, οι ερωτικές προτιμήσεις του Θοδωρή.
Κι ανάμεσά τους η Μυρσίνη, η φιλόλογος των παιδιών, που έχει βιώσει παρόμοιες εμπειρίες στον ίδιο τόπο, όπου ο έρωτας μπορεί και να χτυπήσει λάθος πόρτα.
Ένα δυνατό μυθιστόρημα για τον ετεροφυλικό και τον ομοφυλικό έρωτα, για τις αποφάσεις που παίρνει κάποιος στη ζωή του αν και εφόσον… Λείπει μόνο τ’ άλλο μισό του κόσμου για να δεις τον κόσμο ολόκληρο.




"Αλλόκοτες ιστορίες" των Ελένης Κατσαμά & Φίλιππου Μανδηλαρά

29 Ιστορίες Δημιουργικής Γραφής κι ένα τετράδιο φαντασίας.
Δυο συγγραφείς προκαλούν ο ένας τον άλλον να γράψει μια ιστορία με λέξεις που μοιάζουν ασύνδετες μεταξύ τους. Μια προπόνηση της φαντασίας, μια εξερεύνηση του παράλογου και της ανοησίας, μια απόπειρα απελευθέρωσης από τους κανόνες.
Μια σειρά βιβλίων με αλλόκοτες, απίθανες, ατίθασες, ανόητες, παράλογες ιστορίες κι ένα τετράδιο Δημιουργικής Γραφής, που θα σε οδηγήσουν από την έμπνευση στη δημιουργία, από τη θεωρία στην πράξη και από τη μέθοδο στο αποτέλεσμα.