"Τα βιβλία του αίματος - Τόμος 1" Clive Barker

Η σαδιστική αντίληψη που καταθέτει για τον τρόμο ο Clive Barker θα σας κάνει να ανατριχιάσετε από την κορυφή ως τα νύχια. Οι ιστορίες που περιέχονται στα Βιβλία του αίματος θα χωθούν σε μια γωνιά της ψυχής σας και θα παραμείνουν πεισματικά εκεί όσο κι αν θέλετε να λυτρωθείτε από τις ιστορίες του, από τη στιγμή που θα ξεκινήσετε την ανάγνωσή τους, θα έχουν ήδη αιχμαλωτίσει ένα κομμάτι της ψυχής σας που πλέον, ό,τι και να κάνει, δεν θα μπορεί να δραπετεύσει.
Η σχεδόν ποιητική και λογοτεχνική πρόζα της γραφής του, η ποιότητά της, οι απόλυτα πειστικοί χαρακτήρες, το χιούμορ του, το γεγονός ότι όσα οραματίζεται ο συγγραφέας αποτυπώνονται αβίαστα στα κείμενα αυτά με μοναδικό κινηματογραφικό τρόπο, εθίζουν τον αναγνώστη κάνοντάς τον να παραδοθεί αμαχητί στις ιστορίες του μέχρι την τελευταία λέξη.
Η καθεμία από τις ιστορίες που βρίσκονται στους έξι τόμους των Βιβλίων του αίματος θα αλιεύσουν από το υποσυνείδητό σας τους καλά θαμμένους και απωθημένους φόβους σας. Πρόκειται για μια επική συλλογή του μακάβριου. Από τη στιγμή που θα ξεκινήσετε την ανάγνωση, είστε αναγκασμένοι να περπατήσετε στα σκοτεινά μονοπάτια της ύπαρξης που αφειδώς προσφέρει ο συγγραφέας.
Το χειρότερο είναι ότι θα επιστρέφετε μαρτυρικά ξανά και ξανά σ’ αυτά τα μονοπάτια, καθώς κανείς δεν μπορεί να διαβάσει ένα βιβλίο του Clive Barker μόνο μία φορά.

"Μάτια" του Jesus Ignacio Aldapuerta

Είναι πολύ εύκολο να κατακρίνει κανείς ένα βιβλίο όπως τα Μάτια, του Χεσούς Ιγκνάθιο Αλδαπουέρτα.
Ανοίξτε το τυχαία σε κάποια σελίδα και το πιθανότερο είναι ότι θα διαβάσετε την αδυσώπητα λεπτομερή περιγραφή ενός σαδιστικού βασανιστηρίου, ενός νεκροφιλικού βιασμού, ενός θανάτου.
Για όσους αρέσκονται σε αβασάνιστες κρίσεις (συγχωρήστε μας το λογοπαίγνιο), η παρούσα συλλογή διηγημάτων είναι ένα ρυπαρό πορνογράφημα φρίκης, ένα δάχτυλο που χώνεται βίαια στο στόμα του αναγνώστη, προσπαθώντας να τον κάνει να ξεράσει όσο πιο γρήγορα γίνεται.
Εμείς, στις εκδόσεις ΟΞΥ, έχουμε διαφορετική γνώμη, γι’ αυτό άλλωστε αποφασίσαμε και να την εκδώσουμε.





"Κόλλα" του Irvine Welsh

Εδιμβούργο, δεκαετία του ’70. Τέσσερα αγόρια γεννιούνται και μεγαλώνουν στην άκρη της πόλης, στα μπλοκ των εργατικών πολυκατοικιών. Ο ηθικός τους κώδικας σφυρηλατείται στον δρόμο: στηρίζεις τους δικούς σου, δεν χτυπάς γυναίκες και πάνω απ’ όλα ποτέ δεν καρφώνεις κανέναν.
Τι είναι αυτό που ενώνει τους τέσσερις τόσο διαφορετικούς ανθρώπους, τον τεμπέλη και γυναικά Τέρι, τον Μπίλι τον μποξέρ που φτάνει μόνο όσα μπορεί, τον Καρλ τον μπάρμαν που ακολουθεί μονάχα τη δική του μουσική, και τον λούζερ Άντριου που συναντά την καταστροφή σε κάθε γωνιά;






"Γούλφι" του Alex Latimer

Γεννήθηκε μισός λύκος και μισός πρόβατο.
Τώρα πρέπει να αποφασίσει αν ανήκει στην αγέλη ή στο κοπάδι.
Ή μήπως ανήκει σε κάτι ακόμα καλύτερο;
Ένας λύκος και ένα πρόβατο ερωτεύονται. Αποκτούν έναν γιο που ονομάζουν Γούλφι, είναι μισός λύκος και μισός πρόβατο. Θα γελάσετε με την καρδιά σας με τις περιπέτειες του Γούλφι, αλλά και θα απολαύσετε μια υπέροχη ιστορία για την οικογένεια, τη φιλία και την αποδοχή, με τον μοναδικό Γούλφι τελικά να δέχεται ότι το να είσαι πιστός στον εαυτό σου είναι πιο σημαντικό από το να ακολουθείς το κοπάδι.
Η ιστορία του Γούλφι είναι ένα αστείο παραμύθι, μια τρυφερή και γοητευτική ιστορία που σε βάζει σε σκέψεις. Δεν είναι εύκολο να είσαι διαφορετικός. O νεαρός Γούλφι πρέπει να αποφασίσει αν είναι μέρος της αγέλης ή μέρος του κοπαδιού.
Η ιστορία κρύβει όμως κι ένα δυνατό μήνυμα για όλα τα παιδιά: μερικές φορές μπορεί να βρεις τους καλύτερους φίλους όχι όταν ταιριάζεις, αλλά όταν ξεχωρίζεις και οι αληθινοί φίλοι θα σε αποδεχθούν για το ποιος είσαι και όχι ποιος προσπαθείς να γίνεις.