Οι εκδόσεις Brainfood εκδοτική (εκδόσεις ΟΞΥ – Φουρφούρι) εγκαινιάζουν τη σειρά βιβλίων W και με μεγάλη χαρά ανακοινώνουν την απόκτηση δικαιωμάτων του βιβλίου STAY WITH ME της Αγιομπαμπί Αντεμπάγιο, υποψήφιο στην τελική πεντάδα του 2018 Welcome Book Prize, αλλά και υποψήφιο για τα βραβεία Dylan Thomas και Prize for Literature.
Η σειρά W θα εκδίδει υψηλού επιπέδου λογοτεχνία από γυναίκες συγγραφείς με θεματικές που αφορούν τη σύγχρονη γυναίκα.

Η έκδοση αναμένεται τον Οκτώβριο του 2018.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΣ
Η Αγιομπαμπί Αντεμπάγιο γεννήθηκε το 1988 στο Λάγος της Νιγηρίας. Οι ιστορίες της έχουν δημοσιευτεί σε πολλά περιοδικά και ανθολόγια, μία από τις οποίες απέσπασε διθυραμβική κριτική στον διαγωνισμό μικρών διηγημάτων της Κοινοπολιτείας το 2009. Έχει πτυχίο μπάτσελορ και μάστερ στην αγγλική λογοτεχνία από το Πανεπιστήμιο Ομπαφέμι Αβολόβο. Η Αγιομπαμί έχει επίσης μάστερ στη δημιουργική συγγραφή από το Πανεπιστήμιο του Ιστ Άγγλια από το οποίο πήρε βραβείο. Το 2012 ήταν μέλος του Ledig House της Νέας Υόρκης. Εργάζεται ως αρχισυντάκτρια στο περιοδικό Saraba.


Η Γετζιντέ ελπίζει σε ένα θαύμα για ν’ αποκτήσει παιδί. Είναι το μόνο που θέλει ο άντρας της, το μόνο που θέλει η πεθερά της, κι έχει δοκιμάσει τα πάντα – επίπονα προσκυνήματα, τελετουργίες με προφήτες, εκκλήσεις στον Θεό. Όταν όμως οι συγγενείς της επιμένουν σε μια διαφορετική επιλογή, το βάρος για τη Γετζιντέ είναι αβάσταχτο. Θα την οδηγήσει στη ζήλια, την προδοσία και την απόγνωση.
Μέσα στη δίνη των κοινωνικοπολιτικών αναταραχών της Νιγηρίας της δεκαετίας του ’80, το Μείνε μαζί μου ξεδιπλώνει τις φωνές, τα χρώματα, τις χαρές και τους φόβους του λαού της. Η Αγιομπαμπί Αντεμπάγιο υφαίνει μια συγκλονιστική ιστορία για την εύθραυστη αγάπη μέσα στον γάμο, τη διάλυση μιας οικογένειας, την οδύνη της απώλειας και τους άρρηκτους δεσμούς που δημιουργεί η μητρότητα. Είναι μια ιστορία για τις απελπισμένες προσπάθειες που κάνουμε για να σώσουμε τους εαυτούς μας και αυτούς που αγαπάμε από τον πόνο και τη στεναχώρια.

«Μια συγκλονιστική, τρανή απόδειξη του γυναικείου πνεύματος».
Guardian

«Σε μαγνητίζει και σου σπαράζει την καρδιά… Εκπληκτικό».
New York Times

«Αυτό το εντυπωσιακό ντεμπούτο, με την απατηλά απλή πρόζα του, δημιουργεί το πορτρέτο ενός γάμου σε κρίση».
Mail on Sunday

«Τρυφερό και δυνατό… Η πρόζα της Αντεμπάγιο είναι σκέτη απόλαυση».
Sunday Times

«Μυθιστόρημα με τρομακτική επιρροή».
Daily Mail

«Ένα από τα βιβλία που πρέπει οπωσδήποτε να διαβάσετε φέτος… Το Μείνε μαζί μου τα έχει όλα».
Stylist

«Καυστικό, γεμάτο αγωνία, υπέροχο»
Μάργκαρετ Άτγουντ

«Ζωντανό, δυνατό, γεμάτο χρώμα – εκπληκτική ιστορία για το τι συμβαίνει όταν οι κοινωνικές προσδοκίες συγκρούονται με την πραγματικότητα».
Τεντάι Χουτσού, συγγραφέας του The Hairdresser of Harare

«Εκεί που νόμιζα πως ήξερα πώς θα εξελιχθεί η ιστορία, ξαφνικά άρχισα πάλι ν’ αναρωτιέμαι. Έμεινα ξάγρυπνη για να το τελειώσω – η Αγιομπαμπί Αντεμπάγιο μου χρωστά πολλές ώρες ύπνου!»
Τσιμπουντού Ονούζο, συγγραφέας του The Spider King’s Daughter

«Ένα βιβλίο που δεν μπορείς ν’ αφήσεις από τα χέρια σου… Απλά υπέροχο. Η Αντεμπάγιο διηγείται την ιστορία με τέχνη – πολύτιμο απόκτημα στην αφρικανική συγγραφή».
Τζένιφερ Μακουμπί, συγγραφέας του Κιντού και βραβευμένη με το Βραβείο μικρών μυθιστορημάτων της Κοινοπολιτείας

«Η έξυπνη και αστεία περιγραφή της Αγιομπαμπί Αντεμπάγιο για την οικογενειακή ζωή και την κοινωνία της Νιγηρίας αποτελεί πολύτιμη προσθήκη στο λογοτεχνικό σκηνικό της χώρας της. Παρά τη θλίψη που επικρατεί σε πολλά σημεία του βιβλίου, αναδεικνύει το ζωηρό γυναικείο πνεύμα, καθώς και τη ζημιά που κάνει η αντρική περηφάνια».
Guardian

«Η Αντεμπάγιο, 29 ετών, είναι μοναδική συγγραφέας. Δεν γράφει μόνο με εκπληκτική κομψότητα αλλά και με γνήσια σοφία για την αγάπη και την απώλεια και την πιθανότητα λύτρωσης. Έχει γράψει ένα βιβλίο που σε μαγνητίζει και σε επηρεάζει βαθιά».
New York Times

«Το ευαίσθητο, συγκλονιστικό πρώτο μυθιστόρημα της Αγιομπαμί Αντεμπάγιο μιλάει για τα ψέματα που λέμε στον εαυτό μας και τις φρούδες ελπίδες που τρέφουμε για να παραμένουμε λογικοί, και τον κατακλυσμικό αντίκτυπο που έχουν οι αποφάσεις μας στους ανθρώπους που αγαπάμε… Το φάσμα του Μείνε μαζί μου είναι τεράστιο, κι ωστόσο, η συγγραφή του είναι οδυνηρά οικεία».
Irish Examiner

«Μια γλυκόπικρη ματιά στα οικογενειακά προβλήματα και το βάρος των κοινωνικών προσδοκιών στις σχέσεις… Το ντεμπούτο της Αντεμπάγιο αποδεικνύει ότι είναι μια συγγραφέας που αξίζει να συζητηθεί».
Sunday Times South Africa

«Σπαρακτικό αλλά ταυτόχρονα μυθιστόρημα που αναπτερώνει τις ελπίδες».
Emerald Street

«Ένα συγκινητικό μυθιστόρημα για την αγάπη, τη θλίψη και τη μητρότητα αλλά και για τη σύγκρουση ανάμεσα στον παραδοσιακό τρόπο ζωής των πιο ηλικιωμένων στη ζωή της Γετζιντέ και την αποφασιστικότητά της να ζήσει όπως εκείνη θέλει».
Bookseller