"Ξενοδοχείο Ζάχερ" της Rodica Doehnert

Ο ιδιοκτήτης του Ξενοδοχείου Ζάχερ πεθαίνει σε νεαρή ηλικία.
Ένα εντεκάχρονο κορίτσι εξαφανίζεται στα σοκάκια της Βιέννης.
Δύο ζευγάρια συναντιούνται στη σάλα του ξενοδοχείου.
Είναι η νύχτα της 28ης Νοεμβρίου 1892.
Μετά τον ξαφνικό θάνατο του συζύγου της, η Άννα Ζάχερ θέλει να αναλάβει η ίδια τη διεύθυνση του ξενοδοχείου και είναι αποφασισμένη να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο για να συνεχίσει τον θρύλο του Ζάχερ μαζί με το αφοσιωμένο προσωπικό της.
Ανάμεσα στις σουίτες και τα σεπαρέ του ξενοδοχείου εκτυλίσσεται ένα ερωτικό δράμα με τέσσερις πρωταγωνιστές, το πριγκιπικό ζεύγος Γκέοργκ και Κονστάντσε φον Τράουνσταϊν και τη Μάρτα και τον Μαξιμίλιαν Άντερχολντ, εκδότες από το Βερολίνο. Οι δύο γυναίκες γίνονται φίλες, αλλά οι σχέσεις ανάμεσα στα δύο ζευγάρια δεν σταματούν εκεί. Σε έναν κόσμο που αλλάζει, οι ήρωές μας κυνηγούν τα όνειρά τους σε μια διαδρομή που θα τους φέρει αντιμέτωπους με προδοσίες, ηθικά διλήμματα και μυστικά από το παρελθόν – αλλά πάνω απ’ όλα με τον Θάνατο, τη Ζωή και τον Έρωτα.
Σ’ αυτό το σαγηνευτικό μυθιστόρημα, η συγγραφέας ανασηκώνει με μαεστρία το παραπέτασμα μιας εποχής που φαντάζει μακρινή μες στην αχλή του χρόνου και παρακολουθεί την πτώση των ευρωπαϊκών μοναρχιών.

"Μια θάλασσα αστέρια" της Kimberley Freeman

Στις ζοφερές ακτές της Βόρειας Αγγλίας του 1874, η ατίθαση Άγκνες φεύγει επιτέλους από το αυστηρό ορφανοτροφείο στο οποίο μεγάλωσε. Και την ίδια μέρα ανακαλύπτει ένα μυστικό? όταν η μητέρα της την είχε εγκαταλείψει, είχε κρύψει στα ρούχα της ένα κουμπί με έναν μονόκερο.
Πάντα πίστευε ότι η μητέρα της ήταν πολύ φτωχή για να την αναθρέψει, αλλά διαπιστώνει ότι το κουμπί αυτό ανήκει στην όμορφη και δυναμική Τζένεβιν, κληρονόμο μιας αριστοκρατικής οικογένειας. Η Άγκνες την έχει δει μόνο μία φορά, αλλά δεν θα ξεχάσει ποτέ το πρόσωπό της…
Προκειμένου να ανακαλύψει τα ίχνη της εξαφανισμένης Τζένεβιν, η Άγκνες ρίχνεται σε μια αναζήτηση που θα την οδηγήσει από τις φτωχές γειτονιές του Λονδίνου μέχρι το απατηλό Παρίσι, και από εκεί σε ένα ταξίδι πέρα απ’ τον ωκεανό… Το Μια Θάλασσα Αστέρια δεν είναι μόνο ένα συγκινητικό, ατμοσφαιρικό μυθιστόρημα αλλά και μια ωδή στην αγάπη, στη μητρότητα και στο θάρρος που χρειάζεται για να ανακαλύψουμε τις επιθυμίες μας.
Είναι ένα βιβλίο που, όταν το τελειώσετε, θα θελήσετε να βρείτε τους ήρωές του και να συζητήσετε μαζί τους.

"Η ανατομία ενός σκανδάλου" της Sarah Vaughan

Κάποιες φορές είναι καλύτερο να μην ξέρεις…
O Τζέιμς φαίνεται να τα έχει όλα: είναι όμορφος, χαρισματικός, καλός πατέρας και επιτυχημένο δημόσιο πρόσωπο. Κι όμως, κατηγορείται για ένα φοβερό έγκλημα…
Η γυναίκα του, Σόφι, είναι πεπεισμένη πως είναι αθώος.
Αλλά η Κέιτ, η δημόσια κατήγορος που έχει αναλάβει την υπόθεση, έχει κάθε λόγο να πιστεύει το αντίθετο. Είναι βέβαιη πως ο Τζέιμς είναι ένοχος και είναι αποφασισμένη να τον κάνει να πληρώσει.
Ποια έχει δίκιο και ποια άδικο; Η σύζυγος, που παλεύει να σώσει την υπόληψη του αγαπημένου της και να προστατέψει την οικογένειά της, ή μήπως η ενάγουσα δικηγόρος που πιστεύει πως η δικαιοσύνη έπρεπε να έχει αποδοθεί εδώ και καιρό;
Δύο γυναίκες βρίσκονται σ’ έναν κυκεώνα γεγονότων, που περιλαμβάνουν ερωτικά σκάνδαλα, πολιτική, φαντάσματα του παρελθόντος, διαφθορά και ηθικά διλήμματα. Μόνο μία θα δικαιωθεί…

"Η σκιά" του Βαγγέλη Γιαννίση

«Στο δάσος αυτό», της έλεγε ο παππούς της, «κυκλοφορούσε ένα ντράουγκρ, ένας νεκρός που είχε επιστρέψει στη ζωή». Η λέξη αντήχησε απειλητικά μέσα στο κεφάλι της. Ντράουγκρ.
Λίγο έξω από το Έρεμπρο ανακαλύπτεται το πτώμα ενός αγνώστου. Όποιος κι αν ήταν ο δράστης, φρόντισε να δημιουργήσει μια μακάβρια σκηνή και να εξαφανίσει κάθε στοιχείο που θα επέτρεπε την αναγνώριση του θύματος.
Ο επιθεωρητής Άντερς Οικονομίδης θα ακούσει έντρομος τον Γιούσι Αλεξάντερσον, τον επικεφαλής της Σήμανσης, να του λέει: «Δεν έχω ξαναδεί τέτοια ασέβεια σε νεκρό. Όποιος και να το έκανε έχει τον διάβολο μέσα του. Και, παρόλο που δεν είμαι δεισιδαίμων, Άντερς, από χτες το βράδυ έχω την αίσθηση ότι αυτό το κακό κόλλησε πάνω μας και μας ακολουθεί παντού».
Μια σκιά θα αρχίσει να στοιχειώνει τον επιθεωρητή και την ομάδα του, την ώρα που νέες δολοφονίες συνταράσσουν την ειδυλλιακή σουηδική πόλη.
Σατανιστικά εγκλήματα και αρχαίες παγανιστικές δοξασίες θα οδηγήσουν τον Άντερς σε έναν υπόγειο κόσμο όπου τα σύνορα μεταξύ πραγματικότητας και μεταφυσικού θα γίνουν δυσδιάκριτα.

"Ομάδα δράσης ΚΛΟΥ: Το μυστήριο του ιστιοφόρου" του Jorn Lier Horst

Η Κιάρα, ο Λίο και η Οκτάβια βρίσκουν μια εφημερίδα από την οποία κάποιος έχει κόψει επιλεγμένες λέξεις.
Διαπιστώνουν ότι έχουν χρησιμοποιηθεί για ένα εκβιαστικό γράμμα…
Η Ομάδα Δράσης Κλου ψάχνει τα ίχνη του αποστολέα, ενώ την ίδια ώρα στη βραχονησίδα είναι αγκυροβολημένο ένα μυστηριώδες ιστιοφόρο.
Σε ένα ξέφωτο του δάσους βρίσκεται παρκαρισμένο ένα ύποπτο αυτοκίνητο σκεπασμένο με ξερά φύλλα.
H Κιάρα, ο Λίο και η Οκτάβια ανακαλύπτουν τον συνδετικό κρίκο των δύο υποθέσεων, αλλά ο κίνδυνος πλησιάζει…





"Ομάδα δράσης ΚΛΟΥ: Το μυστήριο του ορυχείου " του Jorn Lier Horst

Η Κιάρα, ο Λίο, η Οκτάβια και ο Ύγκον εξερευνούν το παλιό ορυχείο Εσμεράλντα, που βρίσκεται στην πλαγιά πίσω από το πανδοχείο Μαργαριτάρι.
Τα παιδιά ανακαλύπτουν ίχνη από μπαρούτι και παλιά κασόνια με δυναμίτη κι υποπτεύονται ότι σχετίζονται με το μεγάλο δυστύχημα που συνέβη πριν από χρόνια στο ορυχείο.
Την ίδια στιγμή, κάποιοι δύτες ερευνούν ένα ναυάγιο του προηγούμενου αιώνα και ανελκύουν ένα παλιό σεντούκι που περιέχει ρούχα, φλιτζάνια, πιάτα, μερικά μπουκάλια κι ένα δερματόδετο ημερολόγιο πλοίου.
Οι τέσσερις φίλοι υποψιάζονται ότι το σκάφος των δυτών στον κόλπο σχετίζεται με το ορυχείο Εσμεράλντα και αποφασίζουν να το εξερευνήσουν…



"Ο ανεπιθύμητος νεκρός" του Γιώργου Πάτρανου

26 Οκτωβρίου 1957.
Η Ελένη Καζαντζάκη έχει να επιτελέσει ένα θλιβερό καθήκον: Να θάψει τον άντρα της, που πέθανε στη Γερμανία, μακριά απ’ την πατρίδα του. Μαζί με την πνευματική παρακαταθήκη του Νίκου Καζαντζάκη, όμως, κληρονομεί και τους δύο πανίσχυρους εχθρούς του συζύγου της, το επίσημο Ελληνικό Κράτος και την Εκκλησία.
Τις επόμενες δέκα ημέρες θα αντιμετωπίσει προκλήσεις, προδοσίες και προσβολές και για μόνη διαφυγή θα έχει τις αναμνήσεις από τη συναρπαστική ζωή με τον μεγάλο στοχαστή. Η αρχική αποστροφή της προς τον Καζαντζάκη… Το αναπάντεχο φλερτ του… Ο αντισυμβατικός τρόπος με τον οποίο την προσκάλεσε να μείνουν στη Μόσχα… Ο διωγμός τους από το κατεστημένο και τα χαμένα Νόμπελ για τα οποία τόσο αγωνίστηκαν…
Την ίδια ώρα, σε μια Αθήνα που μόλις ξεπερνάει το σοκ των πολέμων, ο νεαρός Φρέντυ Γερμανός αναλαμβάνει το πρώτο μεγάλο ρεπορτάζ της καριέρας του: Να καλύψει δημοσιογραφικά την επικείμενη κηδεία, τις προθέσεις του απλού λαού, αλλά και τις απίστευτες μηχανορραφίες που στήνονται προκειμένου ο Καζαντζάκης να μη λάβει την τελευταία τιμή που του πρέπει στην Ελλάδα.
Ο Ανεπιθύμητος Νεκρός είναι ένα γοητευτικό μυθιστόρημα για τις αναμνήσεις μιας Ελλάδας που δεν υπάρχει πια, μια καταβύθιση στις σκέψεις ενός από τους μεγαλύτερους συγγραφείς όλων των εποχών, αλλά κυρίως η διαδρομή ενός ανθρώπου που ήταν λεύτερος γιατί δεν φοβόταν να πεθάνει.

"Πρώτες βοήθειες - Γίνε γιατρός της ψυχής σου" του Guy Winch

Όλοι αποκτούμε κατά καιρούς συναισθηματικές πληγές. Η αποτυχία, η ενοχή, η απόρριψη και η απώλεια είναι τραύματα αντίστοιχα με τα σωματικά. Όμως ενώ συνήθως εφαρμόζουμε τις πρώτες βοήθειες σε ένα σωματικό τραύμα, οι συναισθηματικοί μας τραυματισμοί μένουν αθεράπευτοι.
Αυτό το βιβλίο μας δείχνει πώς να εφαρμόζουμε τις πρώτες βοήθειες για όλα τα κακοφορμισμένα συναισθήματά μας. Με βάση τις πιο πρόσφατες επιστημονικές έρευνες και χρησιμοποιώντας παραδείγματα από την πραγματική ζωή, ο ψυχολόγος Guy Winch μας μαθαίνει βήμα βήμα πώς να θεραπεύουμε την ψυχή μας γρήγορα, απλά και αποτελεσματικά.
Μπορούμε να γίνουμε πιο ανθεκτικοί, να οικοδομήσουμε την αυτοεκτίμησή μας και να αφήσουμε πίσω κάθε τραυματική εμπειρία.
H ομιλία του Guy Winch στο TED Talks, σχετικά με τις συναισθηματικές πρώτες βοήθειες, έγινε viral καθώς προβλήθηκε περισσότερες από 5 εκατομμύρια φορές, φθάνοντας στο τοπ 5 των πιο αφυπνιστικών ομιλιών όλων των εποχών στο TED.com.

"Ιδανικό βάρος" του Mark Hyman

• Είστε παχύσαρκοι;
• Έχετε ανεβασμένο σάκχαρο;
• Λαχταράτε συνεχώς ζάχαρη και επεξεργασμένους υδατάνθρακες;
• Έχετε υπέρταση;
• Έχετε οικογενειακό ιστορικό διαβήτη, καρδιοπάθειας ή παχυσαρκίας;
Αν απαντήσατε θετικά σε κάποιες από αυτές τις ερωτήσεις, τότε αυτό το βιβλίο είναι για εσάς.
Ο δρ Marc Hyman αναλύει σε αυτό το βιβλίο το επιστημονικό πρόγραμμά του για την εξισορρόπηση των επιπέδων της ινσουλίνης και του σακχάρου. Εξετάζει τους επτά παράγοντες για την απόκτηση ευεξίας –την υγιεινή διατροφή, τη ρύθμιση των ορμονών, τη μείωση της φλεγμονής, την καλή πέψη, τη μέγιστη αποτοξίνωση, τον καλύτερο μεταβολισμό και την ηρεμία του νου– και παρουσιάζει το πρόγραμμα των έξι εβδομάδων. Με διαγνωστικά ερωτηματολόγια, τρόπους μείωσης του στρες, πρόγραμμα γευμάτων και συνταγών και πολλά άλλα, το βιβλίο αυτό θα μας βοηθήσει να εντοπίσουμε και να αντιμετωπίσουμε τα αίτια των προβλημάτων υγείας και βάρους για πάντα!

"Αντίο, ψαράκι: Πρώτες εμπειρίες και συναισθήματα" της Judith Koppens

Η Κίτι η Γατούλα, η Μίνα το Ποντικάκι, η Νάταλι η Καμηλοπάρδαλη, ο Μίμο το Μαϊμουδάκι, η Λίνα το Κουνελάκι και ο Ρίκι το Σκυλάκι είναι έξι καλοί φίλοι που ζουν μαζί στην ίδια γειτονιά και πάντα βοηθούν ο ένας τον άλλο.
Κάθε ζωάκι έχει το δικό του σπιτάκι, αλλά μοιράζονται ένα σωρό πράγματα... γέλια, χαρές και παιχνίδια!
Η Κίτι είναι ανήσυχη. Ο Ψαρούλης δεν κολυμπάει πια.
Ο Ρίκι και η Κίτι προσπαθούν να κάνουν τον Ψαρούλη να κολυμπήσει, μα δεν τα καταφέρνουν.
Ο Ψαρούλης έφυγε για πάντα και η Κίτι είναι τόσο λυπημένη, αλλά οι φίλοι της θα τη βοηθήσουν να μην τον ξεχάσει ποτέ…
Μια όμορφη ιστορία για την απώλεια, τον θυμό και την ελπίδα.

"Μια τούρτα για το κουνελάκι: Πρώτες εμπειρίες και συναισθήματα" της Judith Koppens

Η Κίτι η Γατούλα, η Μίνα το Ποντικάκι, η Νάταλι η Καμηλοπάρδαλη, ο Μίμο το Μαϊμουδάκι, η Λίνα το Κουνελάκι και ο Ρίκι το Σκυλάκι είναι έξι καλοί φίλοι που ζουν μαζί στην ίδια γειτονιά και πάντα βοηθούν ο ένας τον άλλο.
Κάθε ζωάκι έχει το δικό του σπιτάκι, αλλά μοιράζονται ένα σωρό πράγματα... γέλια, χαρές και παιχνίδια!
Η κοιλίτσα της Λίνας γουργουρίζει… Πόσο θα ήθελε ένα μήλο, αλλά ο Ρίκι αρνείται να της δώσει! Θέλει να φάει ένα τοστ, αλλά ο Μίμο δεν της δίνει ούτε μια μπουκίτσα.
Η Λίνα νιώθει στενοχωρημένη, αλλά οι φίλοι της ετοιμάζουν μια… γλυκιά έκπληξη!
Μια διασκεδαστική ιστορία για τα παιδιά που δεν μοιράζονται τα πράγματά τους.

"Ένα γενναίο ποντικάκι: Πρώτες εμπειρίες και συναισθήματα" της Judith Koppens

Η Κίτι η Γατούλα, η Μίνα το Ποντικάκι, η Νάταλι η Καμηλοπάρδαλη, ο Μίμο το Μαϊμουδάκι, η Λίνα το Κουνελάκι και ο Ρίκι το Σκυλάκι είναι έξι καλοί φίλοι που ζουν μαζί στην ίδια γειτονιά και πάντα βοηθούν ο ένας τον άλλο.
Κάθε ζωάκι έχει το δικό του σπιτάκι, αλλά μοιράζονται ένα σωρό πράγματα... γέλια, χαρές και παιχνίδια!
H Μίνα δεν κάνει κούνια γιατί φοβάται το ύψος.
Φοβάται να σκαρφαλώσει στα δέντρα γιατί νομίζει ότι θα πέσει κάτω. Φοβάται τα πάντα!
Όταν όμως αποκτήσει έναν… ατρόμητο φίλο, θα γίνει το πιο γενναίο ποντικάκι!
Μια χαρούμενη ιστορία για τη συνεργασία και το ομαδικό παιχνίδι.