Συνοπτική περίληψη του βιβλίου:
Τα προβλήματα της Γιουτζίνια Σνόου ξεκινούν όταν ο εφευρέτης Έντουαρντ Ριβ, ο αλαζόνας νόθος γιος ενός κόμη, εισβάλλει στο Πρακτορείο Παιδαγωγών Σνόου. Απαιτεί μια γκουβερνάντα... όμως θέλει και την ίδια τη Γιουτζίνια. Εκείνη του παραχωρεί την παιδαγωγό, αλλά αρνείται σθεναρά να του παραδοθεί.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Γιουτζίνια απολαμβάνει τις πνευματώδεις λογομαχίες της με τον δαιμόνιο εφευρέτη, αλλά δεν πρόκειται ποτέ να κηλιδώσει την υπόληψή της με μια εφήμερη ερωτική σχέση, πόσο μάλλον με έναν άντρα που δεν αντιλαμβάνεται πως είναι μια κυρία! Και είναι αποφασισμένη να μην ενδώσει παρά την απαγωγή της από τον Έντουαρντ…
Ο Έντουαρντ δεν θα διστάσει μπροστά σε τίποτα προκειμένου να πείσει τη Γιουτζίνια ότι είναι φτιαγμένοι ο ένας για τον άλλο. Της υπόσχεται ότι μαζί θα κατακτήσουν τον παράδεισο.
Και εκείνη αποφασίζει να του παραχωρήσει 7 λεπτά…

Προσωπική άποψη:
Αγαπώ την Eloisa James, είναι πλέον οριστικό και δεδομένο! Μετά από την ανάγνωση τριών βιβλίων της, που αποδείχθηκαν ιδιαίτερα απολαυστικά, μπορώ να το υπογράψω, ενώ ελπίζω πως οι εκδόσεις Elxis να φέρουν κι άλλες σειρές της ίδιας, στη χώρα μας, και να μην αρκεστούν μόνο στις... "Απελπισμένες Δούκισσες" τις οποίες, πάντα προσωπικά μιλώντας, μόνο απελπισμένες δεν τις βρήκα αλλά αντίθετα, άκρως εθιστικές, διασκεδαστικές και... σέξι, τόσο όσο θα άρμοζε στη θέση τους, μα και τόσο όσο χρειαζόταν προκειμένου να κλέψουν τις εντυπώσεις. Με τα "7 λεπτά στον παράδεισο", λοιπόν, ολοκληρώνεται αυτός ο υπέροχος κύκλος ιστοριών, συστήνοντάς μας ακόμα ένα ζευγάρι που είναι δύσκολο να μην αγαπήσει κανείς, και ακόμα πιο δύσκολο να μην γελάσει μαζί τους.

Η Γιουτζίνια Σνόου έχει αρκετά προβλήματα, όπως τόσοι και τόσοι άνθρωποι, όμως το μεγαλύτερο όλων έρχεται στην επιφάνεια όταν ο εκκεντρικός και αλαζονικός εφευρέτης Έντουαρντ Ριβ, νόθος γιος ενός κόμη, προσπαθεί να την κατακτήσει σε όλα τα μέσα και με όποιο κόστος, παρά που η ίδια αντιστέκεται σθεναρά σε κάθε πολιορκία του, αποφασισμένη να μην σπιλώσει το όνομά της για χάρη του, μα και να μην υποκύψει στις ορέξεις και στα γούστα του. Πράγμα που δεν φαίνεται να αλλάζει ούτε όταν ο Έντουαρντ φτάσει στο μεγαλύτερο άκρο όλων, απαγάγοντας την Γιουτζίνια, πιστεύοντας πως έτσι δεν θα της αφήσει περιθώρια να συνεχίσει να τον αρνείται. Άλλωστε, είναι πεπεισμένος πως αυτοί οι δύο έχουν γεννηθεί για να είναι μαζί, κάτι για το οποίο είναι αποφασισμένος να πείσει και την ίδια την Γιουτζίνια, που αν και δεν υποκύπτει, αποφασίζει να κάνει μια μικρή υποχώρηση. Μία υποχώρηση μόλις εφτά λεπτών.

Η James έχει έναν μοναδικά υπέροχο τρόπο να ζωντανεύει τους ήρωές της, να τους δίνει πνοή, σάρκα και οστά, να τους κάνει να φαντάζουν τόσο αληθινοί, που η οικειότητα που νιώθεις απέναντί τους, μα και τα συναισθήματα που αναπτύσσεις ως προς το πρόσωπό τους, είναι μονόδρομος και πέρα για πέρα αληθινά, τόσο όσο εκείνοι στη συνείδησή μας. Μα αυτό που λατρεύω περισσότερο από κάθε τι άλλο σε αυτούς, είναι οι ιδιοτροπίες και οι ιδιαιτερότητές τους, σε όλα τα επίπεδα. Είναι χαρακτήρες γοητευτικοί και μυστηριώδεις, χωρίς, ωστόσο, να κρύβουν την αλήθεια τους για να το πετύχουν αυτό. Κάνουν λάθη και πολλές φορές λειτουργούν βεβιασμένα και χωρίς να αναλύουν και πολύ τις καταστάσεις, ή να υπολογίζουν τις συνέπειες, αλλά αυτό είναι που τους καθιστά τόσο αληθινούς και πραγματικά ανθρώπινους. Και πάνω απ' όλα, έχουν τόσο δυνατή χημεία και συμπληρώνουν τόσο μοναδικά ο ένας τον άλλον που, πολύ απλά, ποτέ και για κανέναν λόγο δεν θα μπορούσες να τους φανταστείς να είναι χώρια.

Μπορεί η πλοκή της ιστορίας να μην είναι ιδιαίτερα ανατρεπτική ή αγωνιώδης, και μπορεί να χειρίζεται κάποιες παρεξηγήσεις μέσα στα πλαίσια μιας κάποιας υπερβολής, όμως, όπως προείπα, η δυναμική των ιστοριών της James δεν βρίσκεται τόσο πολύ στην αφήγησή της, στη δομή και στην εξέλιξη αυτής, όσο στην εξέλιξη των ίδιων των χαρακτήρων της μέσα σε αυτήν. Και οι Έντουαρντ και Γιουτζίνια έχουν τόσο εκρηκτική χημεία μεταξύ τους, τόσο έξυπνους διαλόγους που μας χαρίζουν ένα ερωτικό παιχνίδι άλλης κοπής, που προσωπικά λατρεύω, με έναν συγκαλυμμένο κυνισμό να κλέβει τις εντυπώσεις, χαρίζοντάς μας ένα αποτέλεσμα που μοιράζεται ανάμεσα στον ρομαντισμό, στο χιούμορ και στην καυστικότητα που εμπεριέχει η ίδια η ζωή, στις μικρές και στις μεγάλες της αλήθειες, το οποίο αγαπάς κι απολαμβάνεις από την πρώτη μέχρι και την τελευταία του σελίδα.
Βαθμολογία 9/10

Ταυτότητα βιβλίου:
Συγγραφέας: Eloisa James
Μεταφραστής: Σακελλαροπούλου Χριστιάννα
Εκδόσεις: Elxis
Κατηγορία: Ξένη Λογοτεχνία
Έτος Έκδοσης: 2018
Αρ. σελίδων: 440
ISBN: 978-618-5229-81-8