Στα 94 της χρόνια κι έπειτα από 80 χρόνια συγγραφικής καριέρας έφυγε από τη ζωή η Rosamunde Pilcher ύστερα από εγκεφαλικό. Η συγγραφέας νοσηλευόταν στην Νταντί της Σκωτίας καθώς το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας, ενώ όπως ανακοίνωσε ο γιος της Robin Pilcher, η μητέρα του υπέστη εγκεφαλικό, ως επιπλοκή από βρογχίτιδα.

Ξεκίνησε την επιτυχημένη καριέρα της στη δεκαετία του 1940 και πούλησε εκατομμύρια αντίτυπα σε ολόκληρο τον κόσμο. To πιο επιτυχημένο βιβλίο της ήταν το "Ψάχνοντας για κοχύλια".

Η Rosamunde Pilcher γεννήθηκε στην Κορνουάλη το 1924, με πατρικό όνομα Rosamunde E. M. L. Scott. Στη διάρκεια του πολέμου υπηρέτησε στο γυναικείο Σώμα του Βρετανικού Ναυτικού (1943-1946). Άρχισε να γράφει από πολύ μικρή και δημοσίευσε το πρώτο της διήγημα σε ηλικία 18 χρονών.

Από τότε αφοσιώθηκε στη λογοτεχνία και γρήγορα έγινε γνωστή και αγαπητή, κυρίως στο γυναικείο κοινό. Πολυγραφότατη, έχει γράψει κυρίως μυθιστορήματα, αλλά και διηγήματα και θεατρικά έργα. Δημοσίευσε επίσης δέκα μυθιστορήματα, μεταξύ 1949-1963, με το ψευδώνυμο Jane Fraser.

Η πρωτοφανής επιτυχία του μυθιστορήματος "Ψάχνοντας για κοχύλια" ("The Shell Seekers",1988), που συνάρπασε τους αναγνώστες, την έκανε γνωστή στο διεθνές κοινό σαν μια από τις πιο πολυδιαβασμένες μυθιστοριογράφους της εποχής μας. Το βιβλίο πούλησε 5 εκατομύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο και διασκευάστηκε για το θέατρο.