"Περί ηρώων και τάφων" του Ernesto Sabato

Μια µέρα του Ιουνίου του 1955 η Αλεχάντρα, η τελευταία µιας δυναστείας αργεντινών αριστοκρατών, πυροβολεί τον πατέρα της και κλειδώνεται µε το πτώµα του σ’ ένα δωµάτιο στο σπίτι τους στο οποίο βάζει φωτιά. Τι προκάλεσε αυτή την παρανοϊκή πράξη; Μήπως η απάντηση σχετίζεται µε τον Μαρτίν, τον εραστή της, τον Μπρούνο, τον συγγραφέα που λάτρευε τη µητέρα της, ή µε τον ίδιο της τον πατέρα τον Φερνάντο, τον δηµιουργό της παράδοξης «Έκθεσης για τους τυφλούς»; Οι ζωές τους διαπλέκονται σε αυτό το σκοτεινό έπος πάθους, φιλοσοφίας και παράνοιας στο Μπουένος Άιρες.
Μια κορυφαία στιγµή της παγκόσµιας λογοτεχνίας, το magnum opus του Ερνέστο Σάµπατο, ενός από τους σηµαντικότερους σύγχρονους λατινοαµερικάνους συγγραφείς.
"Το δεξί χέρι" του Μανώλη Ανδριωτάκη

Ήταν σαν να είχα πέσει σε μια τρύπα με κυνικούς. Όλοι τους είχαν στο μυαλό το βόλεμα. Όλοι τους διέπρεπαν στον τακτικισμό. Όλοι τους έψαχναν βολικά θύματα να φορτώσουν τις δικές τους ευθύνες. Όλοι έφτυναν, και έγλειφαν εκεί που έφτυναν.
Ο Πέτρος Χρήστου είναι ένα κατ’ ομολογία μέτριο άτομο που ονειρεύεται να αλλάξει τον κόσμο. Η επιπόλαιη συνήθειά του να αναζητά ερωτικές εμπειρίες στο διαδίκτυο τον φέρνει αντιμέτωπο μ’ έναν μυστηριώδη τύπο, τον Τζον Μάνος. Πώς θα διαχειριστεί τον διώκτη, τα προσωπικά αδιέξοδα και την ανεπάρκειά του ο Χρήστου, όταν καλείται ξαφνικά να γίνει το δεξί χέρι της Σωτηρίας, της πρώτης ελληνίδας πρωθυπουργού;
Παράγοντες της εξουσίας, πολιτικό παρασκήνιο, εσωκομματικοί ανταγωνισμοί, ανελέητοι εκβιασμοί και συνωμοσίες, χτυπήματα κάτω απ’ τη μέση, το διαδικτυακό χάος, ο σκοτεινός ρόλος των μίντια, η ύπουλη εμπλοκή των επιχειρηματιών στη δημοκρατία και ο κίνδυνος των φονικών αυτόνομων όπλων συνθέτουν ένα συναρπαστικό σύγχρονο πολιτικό θρίλερ.

"Το μαγικό αρωματοπωλείο: Ένα μυστικό πλανιέται στον αέρα" της Anna Ruhe

Μέσα στην παλιά βίλα υπάρχει μια παράξενη μυρωδιά – μυρίζει σαν χίλια πράγματα ταυτόχρονα. Αυτό είναι το πρώτο που παρατηρεί η Λούτσι όταν φτάνει στο νέο της σπίτι. Αλλά οι μυρωδιές δεν οδηγούν πουθενά και το κλειδί που βρίσκει κάτω από τις ξύλινες σανίδες δεν ταιριάζει σε καμιά κλειδαριά. Άραγε υπάρχει κάποιο κρυφό δωμάτιο στη βίλα; Μαζί με τον μικρό της αδερφό, Μπένο, και το γειτονόπουλο, Ματς, η Λούτσι αρχίζει την εξερεύνηση. Και όταν καταφέρνουν να μπουν στο μυστικό κομμάτι της βίλας, τα παιδιά δεν πιστεύουν στα μάτια τους. Στο δωμάτιο υπάρχουν ράφια που φτάνουν ως το ταβάνι, φορτωμένα με αμέτρητα μπουκαλάκια αρωμάτων, το ένα δίπλα στο άλλο. Κάποια λαμπυρίζουν, κάποια άλλα βγάζουν φυσαλίδες και όλα κρύβουν εκπλήξεις, αλλά και κινδύνους. Ειδικά ένα συγκεκριμένο μπουκαλάκι θα ήταν καλύτερο να έμενε για πάντα κλειστό…