"Επιθεωρητής Φλόκος. Η υπόθεση του χαμένου φρυδιού" του Φίλιππου Μανδηλαρά

Ο επιθεωρητής Φλόκος, ο διασημότερος γάτος ντετέκτιβ στον κόσμο, κι ο πιστός του βοηθός, ο Νέλσον, πάνε να περάσουν τη μέρα τους στο μουσείο. Όμως κάτι δεν πάει καλά εκεί…
Λείπει το φρύδι από το πορτρέτο του ναυάρχου! Χρειάζεται λοιπόν να φέρουν τα πάνω κάτω στο μουσείο για να βρουν τα ίχνη του δράστη. Μόνο που τίποτα δεν είναι τόσο απλό όσο φαίνεται…
Θα τα καταφέρει ο Φλόκος παρέα με τον Νέλσον να λύσουν το μυστήριο χρησιμοποιώντας την παρατηρητικότητά τους;
Ένα αστείο, ανάλαφρο και γοητευτικό βιβλίο!

"Πριγκίπισσα Αθηνά: Γιατί δεν είναι όλα δικά μου;" της Στέλλας Κάσδαγλη

Η πριγκίπισσα Αθηνά δεν είναι πια µόνη στο παλάτι, έχει παρέα. Κι ενώ στην αρχή όλα τής φαίνονται ρόδινα, σιγά σιγά ανακαλύπτει ότι το να ζεις µε άλλους σηµαίνει ότι δεν αποφασίζεις µόνη σου πια. Με τη βοήθεια των φίλων της η Αθηνά µαθαίνει πώς να σέβεται τους γύρω της αλλά και να ζητάει αυτό που θέλει, πώς να συζητά και να διαπραγµατεύεται, να βάζει όρια και να προσφέρει.
Το τέταρτο βιβλίο µιας θαρραλέας σειράς, που µας θυµίζει πως µία αληθινή πριγκίπισσα ξέρει να συνυπάρχει, να δίνει, να παίρνει και να µαθαίνει µέσα από τις σχέσεις της µε τους άλλους ανθρώπους. Η Αθηνά είναι η πιο ευρηµατική και αντισυµβατική πριγκίπισσα που έχετε ποτέ διαβάσει!
Μια πριγκίπισσα που ζει στο σήµερα.
Μόνο για ανήσυχες πριγκίπισσες!

"Απίθανες ιστορίες" των Φίλιππου Μανδηλαρά & Ελένης Κατσαμά

11 Ιστορίες Δημιουργικής Γραφής κι ένα τετράδιο φαντασίας.
Στις Απίθανες ιστορίες, ο ένας συγγραφέας ψάχνει στην επικαιρότητα και φέρνει την απίθανη είδηση, απ’ όποιο μέρος του κόσμου κι αν προέρχεται αυτή, κι ο άλλος εμπνέεται από την είδηση και γράφει μια ελεύθερη ιστορία.
Μια προπόνηση της φαντασίας, μια εξερεύνηση της δύναμης των λέξεων, του απίθανου, του παράλογου· μια απόπειρα απελευθέρωσης από τους κανόνες.
Ένα ακόμα βιβλίο της σειράς των αλλόκοτων, απίθανων, ατίθασων, ανόητων, παράλογων ιστοριών μαζί με ένα Τετράδιο Δημιουργικής Γραφής, ώστε να περάσεις εύκολα από τη θεωρία στην πράξη και από τη μέθοδο στο αποτέλεσμα.
"Τι να κάνω - τι να μην κάνω για να μεγαλώσω σωστά τα παιδιά μου" της Κατερίνας Χατζηκαλλιά-Κουνιάκη

Γονείς σε απελπισία… Γονείς με απορίες… Γονείς στα πρόθυρα νευρικής κρίσης… Ποια πρέπει να είναι η αντίδρασή μου ως γονιού; Πώς να χειριστώ την κατάσταση με το παιδί μου;
Όταν κανείς μεγαλώνει παιδιά, τα ερωτήματα που προκύπτουν για τα μικρά ή μεγαλύτερα ζητήματα είναι πολλά και διαρκή. Το βιβλίο αυτό δημιουργήθηκε από μια μαμά, αλλά ταυτόχρονα και ειδική σε θέματα παιδιών και οικογένειας, ως ένας εύχρηστος εικονογραφημένος οδηγός επιβίωσης για γονείς παιδιών 0-18 ετών.
Σκοπός του είναι να δώσει πρακτικές συμβουλές για το τι είναι καλό να κάνουν αλλά και τι να αποφεύγουν να κάνουν γονείς, κηδεμόνες και εκπαιδευτικοί, όταν έρχονται αντιμέτωποι με τα πλέον συνήθη και βασικά θέματα-προβλήματα που τα παιδιά εκδηλώνουν μέχρι τα 18.

"Το αγόρι που πετάει" του Σπύρου Γιαννακόπουλου

Ο διάσημος σκηνοθέτης Κάρολος Χριστοφόρου ανεβάζει στο Κρατικό Θέατρο τη "Ναταλία" του Τρέχoφ. Αναμένεται να είναι μια φαντασμαγορική παράσταση, για τις ανάγκες της οποίας η ντίβα Λίνα Ζαφειροπούλου, η ηθοποιός που θα υποδυθεί τη Ναταλία, θα φορέσει την περίφημη τιάρα της Μαρίας Μπάλλας, ένα ανεκτίμητης αξίας κειμήλιο.
Οι αστυνόμοι Μανίκας και Καραμπανίκας αναλαμβάνουν τη φύλαξή της, όμως δύο ληστές με τα ψευδώνυμα Τίγρης και Λιοντάρης την έχουν βάλει στο μάτι και παρεισφρέουν στον θίασο ως κομπάρσοι. Η κομπίνα θα γίνει στην πρεμιέρα. Στην πρεμιέρα, όμως, θα βρεθούν στο θέατρο και ο Άγης με τον θείο του τον Χάρη...