"Σεπτέμβρης" της Rosamunde Pilcher

Αυτό τον Σεπτέμβρη, η Βάιολετ Ερντ θα καλέσει όλους τους αγαπημένους της στην αγροικία της, στα Χάιλαντς της Σκοτίας. Θα είναι μια γιορτή, στην καρδιά της πιο γλυκιάς εποχής, σ’ εκείνο το σύντομο πέρασμα από το καλοκαίρι στον ατέλειωτο χειμώνα, όπου η φύση είναι στα καλύτερά της και γίνονται τα πιο όμορφα πάρτι. Θα έρθουν ο γιος της ο Έντμουντ με τη δεύτερη γυναίκα του, η αγαπημένη της εγγονή η Αλέξα, η αφοσιωμένη Ίντι, ο πιο καλός της φίλος, ο Άρτσι Μπαλερμίνο, με τη γυναίκα του – όλοι τους με μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά της. Κι όλοι τους με κάποιο πρόβλημα που κρύβουν όσο καλύτερα μπορούν, αλλά τώρα έρχεται η στιγμή να αντιμετωπίσουν…
Ο καταλύτης της συνάντησής τους θα είναι η Πανδώρα: το κορίτσι που είκοσι χρόνια πριν προκάλεσε ένα σκάνδαλο κι ύστερα το έσκασε μακριά. Κανείς δεν ξέρει με ποιες προθέσεις έρχεται τώρα. Και σύντομα, όλοι θα βρεθούν μπροστά σε μια μεγάλη έκπληξη…
Ένα αξέχαστο μυθιστόρημα χαρακτήρων, λουσμένο στο γλυκό φως και τη μελαγχολία του φθινοπώρου, γραμμένο με τη ζεστασιά και την βαθιά κατανόηση της ανθρώπινης ψυχής, χαρακτηριστικά που έκαναν τη Ρόζαμουντ Πίλτσερ την πιο δημοφιλή συγγραφέα της γενιάς της.

"Ελευθερία" του Jonathan Franzen

Η Πάτι και ο Γούλτερ Μπέργκλαντ ήταν υποδειγματικό ζευγάρι. Εκείνος, δικηγόρος με περιβαλλοντικές ανησυχίες, πήγαινε στη δουλειά του με το ποδήλατο και ήταν αφοσιωμένος στην οικογένειά του. Εκείνη, τέλεια σύζυγος και μητέρα, ανακύκλωνε τις μπαταρίες, νοιαζόταν για την υγιεινή διατροφή και για τη γειτονιά τους. Οι Μπέργκλαντ ήταν από αυτούς που κάνουν τον κόσμο λίγο καλύτερο.
Τι τους συνέβη ξαφνικά; Γιατί ο γιος τους πήγε να μείνει στους διπλανούς τους, που είναι φανατικοί Ρεπουμπλικάνοι; Γιατί ο Γουόλτερ άρχισε να δουλεύει για τις μεγάλες εταιρείες εξόρυξης άνθρακα και η Πάτι να συμπεριφέρεται σαν έξαλλη μαινάδα μπροστά στους έκπληκτους γείτονές της;
Ο Τζόναθαν Φράνζεν των θρυλικών ΔΙΟΡΘΩΣΕΩΝ υπογράφει μια κωμικοτραγική ιστορία για τους πειρασμούς της ελευθερίας, την εύθραυστη ασφάλεια των προαστίων, το εφηβικό πάθος, τους συμβιβασμούς της μέσης ηλικίας, το βάρος τού να αποκτάς εξουσία. Και καθώς παρακολουθεί τις αγωνιώδεις προσπάθειες των ηρώων του να προσαρμοστούν σ’ έναν κόσμο που τους μπερδεύει όλο και περισσότερο, συνθέτει μια εύστοχη, ειρωνική και συγκινητική τοιχογραφία της ίδιας της εποχής μας.

"Φτερά και ερείπια (Βιβλίο 3)" της Sarah J. Maas

«Ένας εφιάλτης», είχα πει στον Τάμλιν. Εγώ ήμουν ο εφιάλτης.
Η Φέιρα επιστρέφει στην Αυλή της Άνοιξης αποφασισμένη να συγκεντρώσει πληροφορίες για τις δολοπλοκίες του άρχοντα Τάμλιν και τις απειλές του να γονατίσει το βασίλειο της Πρίθιαν. Για να τα καταφέρει, πρέπει να παίξει ένα θανάσιμο παιχνίδι εξαπάτησης. Όμως και το παραμικρό λάθος μπορεί να στοιχίσει τόσο στην ίδια όσο και στα πλάσματα που αποτελούν τώρα πια τον κόσμο της.
Καθώς ο πόλεμος είναι έτοιμος να ξεσπάσει, η Φέιρα πρέπει να επιλέξει ποιον από τους Μεγάλους Άρχοντες θα εμπιστευτεί και να βρει συμμάχους στα πιο απρόσμενα μέρη.
Στο τρίτο βιβλίο της σειράς ΑΓΚΑΘΙΑ ΚΑΙ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ, η γη θα βαφτεί με αίμα, καθώς πανίσχυρες στρατιές ξωτικών και ανθρώπων συγκρούονται για την εξουσία και όχι μόνο.

"Ψίθυροι θανάτου" του Dean Koontz

Δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο. Κάνε αυτό που γεννήθηκες για να κάνεις. Η δόξα θα είναι δική σου.
Αυτά είναι τα λόγια που επαναλαμβάνονται στο μυαλό της αγαπητής δασκάλας Κόρα Γκάντερσαν λίγο πριν αυτοκτονήσει, αλλά και πολλών άλλων, σ’ ένα απίστευτο σκηνικό σφαγής.
Όταν ανακαλύπτεται το μυστικό ημερολόγιό της, όλοι θεωρούν, βέβαια, πως είχε χάσει τα λογικά της.
Όχι, όμως, και η Τζέιν Χοκ.
Ύστερα από την ανεξήγητη αυτοκτονία του άντρα της και τους εξίσου μυστηριώδεις θανάτους άλλων υποδειγματικών πολιτών, η Τζέιν βρίσκεται στα ίχνη μιας μυστικής ελίτ ισχυρών συνωμοτών που θεωρούν ότι είναι υπεράνω νόμου και τιμωρίας.
Δεν έχουν υπολογίσει, όμως, το πείσμα και τη θέληση μιας εκπαιδευμένης πράκτορα του FBI, η οποία είναι αποφασισμένη να κάνει τα πάντα για να ακυρώσει τα σχέδιά τους, που επιβουλεύονται το μέλλον της Αμερικής.
Η Τζέιν Χοκ, οδηγούμενη από την αγάπη για τον άντρα της και τον φόβο για τη ζωή του πεντάχρονου γιου της, έχει μετατραπεί σ’ έναν ασταμάτητο διώκτη.
Και τα υποψήφια θύματά της δε θα έχουν πού να κρυφτούν όταν τους συναντήσει στο διάβα της.

"Ο πόλεμος της ζυγαριάς" της Κατερίνας Μανανεδάκη - Σε συνεργασία με την Ελένη Πετρουλάκη

ΟΤΑΝ ΣΕ ΛΕΝΕ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΘΕΑ…
Όταν έχεις δοκιμάσει άπειρες δίαιτες και το μόνο που έχασες είναι ο χρόνος σου και το χαρτί όπου τις έγραφες, η ζυγαριά είναι ο απόλυτος εχθρός σου και στο γυμναστήριο ακόμη σε ψάχνουν…
Όταν προσπαθείς απεγνωσμένα να αδυνατίσεις αλλά ο άντρας σου σε θέλει με πιασίματα, τα παιδιά σου ζητούν να μαγειρεύεις συνέχεια, η μάνα σου φτιάχνει καθημερινά μπακλαβάδες κι ο σκύλος σου τρώει ακόμα και τους καναπέδες…
Όταν η κολλητή σου είναι η δημιουργός του σάιτ zitotagiouvarlakia.gr, η διευθύντριά σου απαιτεί να πετάξεις με παραπέντε και ένας κούκλος τενίστας προσφέρεται να σου μάθει τένις, ενώ το μόνο που παρακαλάς εσύ είναι να εξαφανιστεί το λίπος από την κοιλιά σου… Ε, τότε, έχεις κάθε δικαίωμα να τρελάνεις την ΕΛΕΝΗ ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗ, η οποία υπόσχεται πως με την πείρα της, τις γνώσεις της, τη θετική της ενέργεια και την πίστη στον στόχο ΜΠΟΡΕΙ να σε μεταμορφώσει στη γυναίκα που ονειρεύεσαι να είσαι!
Μια τρελά ξεκαρδιστική ιστορία, που κρύβει όμως αληθινά μυστικά για να κερδίσουμε με τον σωστό τρόπο τον πόλεμο της ζυγαριάς.
Διαβάστε την και… θα τα χάσετε!

"Δίδυμα αστέρια" της Rosamunde Pilcher

Ποτέ δε θα μπορούσαν δύο γυναίκες να είναι τόσο διαφορετικές. Ποτέ δε θα μπορούσαν να είναι τόσο κοντά η μία στην άλλη…
Δύο γυναίκες τόσο διαφορετικές. Δύο γυναίκες τόσο ίδιες...
Η Φλώρα και η Ρόουζ είναι δίδυμες, αλλά δε γνωρίζουν η μία την ύπαρξη της άλλης. Η Ρόουζ μεγάλωσε με την επιπόλαια μητέρα της στο λαμπερό διεθνές τζετ σετ. Η Φλώρα πέρασε την παιδική της ηλικία στο όμορφο και ήσυχο πατρικό της στην Κορνουάλη.
Κάποια στιγμή, όμως, εντελώς τυχαία, συναντιούνται.
Η συνάντηση μοιάζει θεόσταλτη για την ξεδιάντροπη Ρόουζ, η οποία θέλει να ξεφορτωθεί έναν άντρα που πλέον δεν της αρέσει. Η Φλώρα μπορεί να την ελευθερώσει και, παίρνοντας τη θέση της αδερφής της, η μονότονη ζωή της αλλάζει για πάντα.
Δράμα και κίνδυνοι εμφανίζονται στο διάβα της – αλλά και μια ευτυχία που ούτε στα πιο τρελά της όνειρα δεν μπορούσε να φανταστεί.
Με κάθε μυθιστόρημά της η Ρόζαμουντ Πίλτσερ πλάθει έναν κόσμο όπου τα συναισθήματα γεμίζουν την καρδιά. Έναν κόσμο που φέρνει στο φως όλα όσα συνδέουν τους ανθρώπους, χαρές και πίκρες, καρδιοχτύπια και παρεξηγήσεις, αλλά και τέλειες στιγμές πραγματικής αρμονίας.

"Εξήντα βήματα" της Νικόλ-Άννας Μανιάτη

Ελεύθερος! Ύστερα από τρία χρόνια εγκλεισμού σε ψυχιατρείο. Η τιμωρία της γυναίκας του για την υπεξαίρεση της περιουσίας της, την προδοσία του. Με την καρδιά γεμάτη μίσος, απογυμνωμένος από καθετί που είχε με αγώνες κερδίσει –καριέρα, υπόληψη, όνομα–, σκοπός του πια είναι να την πληγώσει και μαζί όσους τη βοήθησαν να τον εξευτελίσει. Απομονωμένος στο πατρικό του στο χωριό, ζει με αυτόν τον στόχο στη ψυχή. Αθώοι άνθρωποι, φίλοι της Μαριλένας Νέβα, πληρώνουν ακριβά την εμμονή του, μέχρι να φτάσει η ώρα για τη δική της σκληρή τιμωρία.
Και ξαφνικά, στην ερημιά της ζωής του Αντώνη Γαβριελάτου εισβάλλει δυναμικά και επιβάλλει την παρουσία της μια γυναίκα∙ η δική της ιστορία θα του δείξει τις πληγές της εξαπάτησης από την πλευρά του θύματος. Τις πληγές που ο ίδιος προκάλεσε στη Μαριλένα.
Όμως αυτός είχε ήδη ετοιμάσει την τιμωρία της!
Εξήντα βήματα τον χωρίζουν από την εκδίκησή του. Τρία χρόνια εξευτελισμού και ταπείνωσης, μίσος που σιγότρωγε την ψυχή του, θα βρει ρωγμή να τα διαπεράσει η αληθινή αγάπη, που χωρίς να το καταλάβει τρύπωσε στην καρδιά του;
Ή θα καλύψει αυτά τα εξήντα βήματα; Και με ποιο κόστος;

"Το κομμουνιστικό μανιφέστο" των Karl Marx & Friedrich Engels

Σε μια περίοδο έντονων πολιτικών αναταραχών στην Ευρώπη, το Μανιφέστο του Κομμουνιστικού Κόμματος, των Καρλ Μαρξ και Φρίντριχ Ένγκελς, που εκδόθηκε το 1848, αποτέλεσε μια έντονη κριτική του καπιταλισμού και ταυτόχρονα ένα ριζοσπαστικό κάλεσμα στα όπλα.
Παραμένει η πιο ευφυής εισαγωγή στις ιδέες του κομμουνισμού και η πιο διαυγής ανάλυση των σκοπών του. Πολλά από όσα πρότεινε εξακολουθούν να βρίσκονται στην καρδιά του πολιτικού διαλόγου ακόμη και τον 21ο αιώνα.
Δεν αποτελεί έκπληξη, λοιπόν, ότι το Κομμουνιστικό Μανιφέστο (όπως μετονομάστηκε αργότερα) είναι το δεύτερο πιο ευπώλητο βιβλίο όλων των εποχών, μετά τη Βίβλο.
Ο Μάρτιν Ρόουσον, κομίστας της εφημερίδας Guardian, χρησιμοποιεί το ταλέντο και το πνεύμα του για τη διασκευή του Κομμουνιστικού Μανιφέστου σε αυτό το κόμικ.
Το αποτέλεσμα είναι ένα άρτιο βιβλίο, που υπενθυμίζει τις πολιτικές της ελπίδας, εισάγοντας τον αναγνώστη στην πολιτική θεωρία του κομμουνισμού.

"Πικρό καλοκαίρι" της Claire Fuller

Από τη σοφίτα του Λίντονς, μιας εγκαταλειμμένης έπαυλης στην αγγλική ύπαιθρο, το βλέμμα της Φράνσις Τζέλικο πέφτει πρώτα πάνω στην Κάρα, σκοτεινή και όμορφη, και στη συνέχεια στον Πίτερ, σοβαρό και εντυπωσιακό. Το ζευγάρι περνάει το καλοκαίρι του 1969 στα δωμάτια κάτω από το δικό της, καθώς η Φράνσις μελετά την αρχιτεκτονική των γύρω κήπων. Αλλά η ρουτίνα της αλλάζει όταν ανακαλύπτει ένα ματάκι στο πάτωμα του μπάνιου της από το οποίο μπορεί να κατασκοπεύσει την ιδιωτική ζωή των γειτόνων της.
Προς μεγάλη έκπληξη της Φράνσις, η Κάρα και ο Πίτερ δείχνουν προθυμία να τη γνωρίσουν. Είναι η πρώτη φορά στη ζωή της που κάποιος την αποκαλεί φίλη και πολύ σύντομα οι τρεις τους περνάνε μαζί την κάθε μέρα: τρώνε υπέροχα γεύματα, πίνουν αμέτρητα μπουκάλια κρασί και καπνίζουν μέχρι που η στάχτη μαζεύεται σωρός πάνω στα σκονισμένα έπιπλα.
Αλλά καθώς το καυτό καλοκαίρι φτάνει στο αποκορύφωμά του, γίνεται προφανές ότι η σχέση της Κάρα και του Πίτερ είναι περίπλοκη. Οι ιστορίες που λέει η Κάρα δε βγάζουν νόημα και, καθώς η Φράνσις μπλέκεται ολοένα και πιο βαθιά στη ζωή του σαγηνευτικού ζευγαριού, τα όρια ανάμεσα στην αλήθεια και στο ψέμα, στο σωστό και το λάθος, αρχίζουν να θολώνουν. Μέσα στην παρακμή όπου οι τρεις τους διολισθαίνουν, ένα μικρό έγκλημα θα οδηγήσει σε ένα μεγαλύτερο: ένα έγκλημα τόσο τρομερό, που θα στιγματίσει τη ζωή τους για πάντα.
Το ΠΙΚΡΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ είναι ένα γοητευτικό ψυχογράφημα, μια κλειδαρότρυπα στους κινδύνους του πόθου, που δείχνει πού μπορεί να φτάσει ένας άνθρωπος προκειμένου να δραπετεύσει από το παρελθόν του.