"Ανώνυμη #52" των Greer Hendricks & Sarah Pekkanen

Η Τζέσικα, μια εικοσιοκτάχρονη μακιγιέζ που ζει στο Μανχάταν, αρπάζει την ευκαιρία να κερδίσει γρήγορα χρήματα, συμμετέχοντας σε μια έρευνα «ηθικότητας». Γνωρίζει τη γοητευτική και μυστηριώδη Δρα Σιλντς, η οποία φροντίζει να αυξάνει την αμοιβή της, αυξάνοντας παράλληλα και τις πολύ ιδιαίτερες απαιτήσεις της από την Τζέσικα. Μια ιστορία για δύο γυναίκες που κρύβουν μυστικά, τα οποία αποκαλύπτονται αριστοτεχνικά μέσω τις διπλής αφήγησης. H Χέντρικς και η Πεκάνεν κλιμακώνουν την ένταση καθώς εκτυλίσσεται το μυθιστόρημα, δημιουργώντας μια υποβλητική ατμόσφαιρα και αποκαλύπτοντας ένα εντελώς απρόσμενο φινάλε.

"Ένας τοίχος στη μέση του βιβλίου" του Jon Agee

Ένας τοίχος διαχωρίζει τις δύο πλευρές του βιβλίου. Αλλά τι συμβαίνει όταν εμφανίζεται κίνδυνος στην πλευρά που υποτίθεται πως είναι ασφαλής;
Όταν ένα τούβλο πέφτει από τον τοίχο, ένας χαρωπός ιππότης καταφτάνει από την πίσω πλευρά για να το επισκευάσει. Στην άλλη πλευρά του τοίχου κάποια θυμωμένα ζώα, ένας ρινόκερος, μια τίγρης και ένας γορίλας έρχονται για να διερευνήσουν την κατάσταση. Ο ιππότης πληροφορεί τους αναγνώστες ότι στη δική του πλευρά υπάρχει ασφάλεια. Αλλά σιγά σιγά η εικονογράφηση του βιβλίου αποκαλύπτει μια άλλη πραγματικότητα.
Το παιχνίδι του συγγραφέα και εικονογράφου Τζον Εϊτζί μεταξύ των εικόνων και του κειμένου προκαλεί τους αναγνώστες να αμφισβητήσουν την ειλικρίνεια του αφηγητή. Ένα βιβλίο που φέρει ένα διαχρονικό και επίκαιρο μήνυμα και μας δείχνει ότι από φόβο για τις εξωτερικές απειλές, συχνά δεν βλέπουμε αυτές που προέρχονται από μέσα.