"Η ποινή είναι θάνατος" του Anthony Horowitz

Τι κάνεις εδώ; Είναι κάπως αργά…
Αυτές ήταν οι τελευταίες καταγεγραμμένες λέξεις του διάσημου δικηγόρου διαζυγίων Ρίτσαρντ Πράις, ο οποίος χτυπήθηκε μέχρι θανάτου στο σπίτι του με ένα μπουκάλι κρασί, ένα Chateau Lafite του 1982, αξίας δύο χιλιάδων λιρών για να είμαστε ακριβείς. Παράξενο, αν αναλογιστεί κανείς ότι δεν έπινε. Γιατί όμως αυτό το μπουκάλι; Γιατί αυτές οι λέξεις; Τι νόημα είχε ο τριψήφιος αριθμός που έγραψε στον τοίχο ο δολοφόνος; Και το σημαντικότερο:
Ποιος από όλους τους εχθρούς του τον σκότωσε;
Η αστυνομία βρίσκεται σε αδιέξοδο, γι’ αυτό καλεί τον ιδιωτικό ερευνητή Ντάνιελ Χόθορν και τον βοηθό του, τον συγγραφέα Άντονι, ο οποίος έχει αρχίσει να γίνεται αρκετά καλός στην εξιχνίαση φόνων. Μόλις ο Χόθορν αναλαμβάνει την υπόθεση, διαφαίνεται ότι και ο ίδιος έχει μυστικά να κρύψει. Και ενώ ο επιφυλακτικός μας αφηγητής εμπλέκεται όλο και περισσότερο στην έρευνα, αντιλαμβάνεται ότι κάποια μυστικά πρέπει να αποκαλυφθούν…
Ακόμα κι αν γι’ αυτά η ποινή είναι θάνατος.


"Οι διακοπές" του T.M. Logan

Η Κέιτ περίμενε πως οι διακοπές αυτές θα ήταν τέλειες, ακριβώς όπως τις ονειρευόταν. Ο ιδανικός τρόπος για να γιορτάσει τα τεσσαρακοστά γενέθλιά της. Τέσσερις κολλητές, οι τρεις από αυτές μαζί με τους άνδρες και τα παιδιά τους, σε μια πολυτελή βίλα, κάτω από τον εκτυφλωτικό ήλιο της γαλλικής υπαίθρου.
Όμως, ο παράδεισος κρύβει παγίδες.
Η Κέιτ υποψιάζεται πως ο άνδρας της την απατά με μια από τις κολλητές της. Καθώς πλησιάζει όλο και πιο κοντά στην αλήθεια μέσα στην αδυσώπητη ζέστη της Μεσογείου, συνειδητοποιεί ότι διακυβεύονται πολύ περισσότερα από όσα φανταζόταν. Γιατί κάποιος στη βίλα μπορεί μέχρι και να σκοτώσει για να κρατήσει κρυφό ένα ένοχο μυστικό.
Εσύ με ποιους θα πας διακοπές το καλοκαίρι;

"Ηγεσία πολέμου: Μαθήματα από ηγέτες που έγραψαν Ιστορία" του Andrew Roberts

Mια συγκριτική μελέτη εννέα ηγετών που οδήγησαν τα έθνη τους μέσα από τους μεγαλύτερους πολέμους που γνώρισε η ανθρωπότητα, διαμορφώνοντας την πορεία της Ιστορίας με τις μοναδικές ικανότητες αλλά και τις αδυναμίες τους. Από τον βραβευμένο συγγραφέα των best sellers Churchill και Napoleon.
Από τη Γαλλική Επανάσταση στον Ψυχρό Πόλεμο, ο Andrew Roberts παρουσιάζει μια φρέσκια και βαθιά διορατική προσέγγιση εννέα καθοριστικών προσωπικοτήτων της σύγχρονης Ιστορίας: Ναπολέων Βοναπάρτης, Οράτιος Νέλσον, Ουίνστον Τσόρτσιλ, Αδόλφος Χίτλερ, Ιωσήφ Στάλιν, Τζορτζ Μάρσαλ, Σαρλ ντε Γκολ, Ντουάιτ Αϊζενχάουερ και Μάργκαρετ Θάτσερ.
Καθένας από αυτούς τους ηγέτες επηρέασε καθοριστικά το αποτέλεσμα του πολέμου στον οποίο είχε εμπλακεί το έθνος του. Είναι η στρατηγική του πολέμου πραγματικά μοναδική ή μήπως οι συγκεκριμένοι ηγέτες μοιράζονται κοινά χαρακτηριστικά και τεχνικές που υπερβαίνουν τον χρόνο και τον τόπο, και μπορούν να εφαρμοστούν στην ουσιώδη φύση κάθε διαμάχης;
Η Ηγεσία Πολέμου, βασισμένη σε ενδελεχή έρευνα και με συγκλονιστική γραφή, παρουσιάζει στους αναγνώστες φρέσκα και πολυσύνθετα πορτρέτα των ηγετών που προσέγγισαν τον πόλεμο με διαφορετικές τακτικές και όπλα, αλλά με κοινό στόχο την επιτυχία στο πεδίο της μάχης. Πορτρέτα που εμπνέουν και ταυτόχρονα προειδοποιούν, προσφέροντας σημαντικά μαθήματα ηγεσίας σε καιρούς διαμάχης, ανησυχίας και διαφωνιών.
Με τη χαρακτηριστική του ζωντάνια και τη διεισδυτική του ματιά, ο Roberts αποκαλύπτει τα στοιχεία εκείνα που μπορεί να καταδικάσουν σε αποτυχία ακόμα και τους πιο υποσχόμενους ηγέτες, αλλά και τις αξίες που οδηγούν στη νίκη.

"Είναι ΟΚ να μην είσαι ΟΚ" του Jill Stark

Η Jill Stark μας προσφέρει ένα πρακτικό βιβλίο γεμάτο ζεστασιά και σοφία, με συμβουλές για κάθε δύσκολη στιγμή της ζωής.
Ένας εξαιρετικά χρήσιμος οδηγός για να φροντίσετε τον εαυτό σας όταν τα προβλήματα και οι δυσκολίες της ζωής φαίνονται ανυπέρβλητα, όταν πιστεύετε ότι δεν θα είστε ποτέ ξανά ευτυχισμένοι. Με κατανόηση, χιούμορ και ειλικρίνεια, η Τζιλ ετοίμασε για σας έναν «οδικό χάρτη», ώστε να βρείτε ξανά τον δρόμο που οδηγεί στον εαυτό σας, με τέσσερα απλά βήματα:
*Στηριχτείτε στους δικούς σας ανθρώπους.
*Καθαρίστε το μυαλό σας.
*Δώστε προτεραιότητα στα συναισθήματά σας.
*Περιβάλλετε τον εαυτό σας και τους γύρω σας με αγάπη.
Είτε περνάτε μια δύσκολη μέρα είτε μια δύσκολη περίοδο που μοιάζει να μην έχει τελειωμό, το Είναι ΟΚ να μην είσαι ΟΚ λειτουργεί σαν «φαρμακείο πρώτων βοηθειών» για το σώμα, το μυαλό και την ψυχή σας, ενώ είναι γραμμένο από ένα άτομο που έχει βρεθεί στην ίδια ακριβώς θέση με εσάς.

"Για όλα υπάρχει λύση" της Marie Forleo

Αν δυσκολεύεστε να λύσετε ένα πρόβλημα ή να επιτύχετε το όνειρό σας, δεν φταίτε εσείς. Φταίει ότι δεν έχετε ασπαστεί την πεποίθηση που αλλάζει τα πάντα. Η μητέρα της Marie της είπε κάποτε: «Τίποτα στη ζωή δεν είναι τόσο περίπλοκο. Μπορείς να κάνεις ό,τι βάλεις στο μυαλό σου, αρκεί να ανασκουμπωθείς. Για όλα υπάρχει λύση».
Είτε θέλετε να αφήσετε μία αδιέξοδη δουλειά, να νικήσετε κάποιον εθισμό, να μάθετε χορό, είτε να βελτιώσετε μία σχέση ή να μεγαλώσετε την επιχείρησή σας, το Για όλα υπάρχει λύση θα σας δείξει τον τρόπο.
Θα μάθετε:
• Τη συνήθεια που κάνει 42% πιο πιθανό να επιτύχετε τους στόχους σας.
• Πώς να ξεπεράσετε την έλλειψη χρόνου και χρήματος.
• Πώς να αντιμετωπίσετε την κριτική και το σύνδρομο του απατεώνα.
Είναι πολλά περισσότερα από μία πρόταση εμψύχωσης.
Είναι μια φιλοσοφία πηγαίας αισιοδοξίας.
Ένας τρόπος σκέψης. Ένα μάντρα. Μία πεποίθηση.
Και το σημαντικότερο όλων: θα σας κάνει ασταμάτητους!

"Τα συμμαθητάκια - No 15: Φάνης Τσουλούφης - Μυστήριο στο προαύλιο" της Jasmine Mottola

Καλώς ήρθατε στο σχολείο της Φτερνιζούπολης!
Ο διευθυντής του Δημοτικού, ο φοβερός και τρομερός Φοίβος Φοβέρας, για πρώτη φορά στα χρονικά, είναι με το χαμόγελο στα χείλη. Και ο λόγος είναι απλός… Φέτος, επιτέλους, δεν θα κάνει μάθημα στα απίθανα Συμμαθητάκια του Β2· της πιο θεότρελης τάξης όλων των εποχών!
Ο Φοίβος Φοβέρας δεν πιστεύει στα μάτια του! Κάποιος γέμισε μπογιές τον Αχιλλέα τον πλάτανο και τώρα ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου της Φτερνιζούπολης έχει γίνει έξαλλος. Είναι, όμως, σίγουρος ότι φταίει ο Φάνης Τσουλούφης, αυτός ο καινούριος μαθητής με το μπλε τσουλούφι και το δερμάτινο μπουφάν, που έχει ύφος νταή. Οι μαθητές του Β2, όμως, δεν είναι και τόσο σίγουροι, και για να λύσουν το μυστήριο, αποφασίζουν να ερευνήσουν μόνοι τους το θέμα.

"Τα συμμαθητάκια - No 16: Γλυκερία Μόγλη - Επιστροφή στη φύση! - Μυστήριο στο προαύλιο" της Sarah Rossi

Καλώς ήρθατε στο σχολείο της Φτερνιζούπολης!
Ο διευθυντής του Δημοτικού, ο φοβερός και τρομερός Φοίβος Φοβέρας, για πρώτη φορά στα χρονικά, είναι με το χαμόγελο στα χείλη. Και ο λόγος είναι απλός… Φέτος, επιτέλους, δεν θα κάνει μάθημα στα απίθανα Συμμαθητάκια του Β2· της πιο θεότρελης τάξης όλων των εποχών!
Η Γλυκερία μεγάλωσε ανάμεσα στις αρκούδες και στους λύκους. Όταν εμφανίζεται στο δημοτικό σχολείο της Φτερνιζούπολης, κάτι παράξενοι εισβολείς αρχίζουν να τριγυρίζουν στις αίθουσες.
Είναι μεγάλοι (αλλά και μικροί), τριχωτοί (αλλά και φτερωτοί) και κυρίως… άγριοι! Μέσα σε λίγα λεπτά, επικρατεί το χάος.
Το σχολείο δεν είναι φτιαγμένο για άγριους! Ή μήπως είναι;

"Ο μικρός κάστορας και η χαμένη φωλιά" του Magnus Weightman

Εκείνη τη μέρα, ο Κάστορας χαιρετά τους φίλους και φεύγει για να εξερευνήσει τον κόσμο!
Στο ταξίδι του γνώρισε τόσο όμορφα μέρη και έκανε νέους φίλους.
Όμως είχε πια κουραστεί και ήθελε να επιστρέψει. Πού βρισκόταν άραγε η φωλιά του;
Μήπως είναι εκείνη που κρέμεται από ένα δέντρο; Μήπως είναι η φωλιά που βρίσκεται στον βυθό της θάλασσας;
Το Σκυλάκι με το αερόστατο θα προσπαθήσει να τον βοηθήσει…
Ένα υπέροχο βιβλίο για τις διαφορετικές φωλιές των ζώων, αλλά και μια περιπλάνηση στη φύση!

"Σου λέω αντίο! Σου λέω γεια!" της Cori Doerrfeld

Ένα λυπημένο αντίο κρύβει ένα χαρούμενο γεια.
Κι όταν λέμε αντίο στις μεγάλες βόλτες, στις πεταλούδες και στον ήλιο… λέμε γεια στη νύχτα, στις πυγολαμπίδες και στα αστέρια! Γιατί κάθε αντίο… πάντα φέρνει ένα γεια.
Ένα βιβλίο για τις αλλαγές στη ζωή των παιδιών, την προσαρμογή και πόσο όμορφα πράγματα μπορεί να φέρει μια νέα αρχή.

"Το μεγάλο ταξίδι στο ποτάμι" του Magnus Weightman

Η Μπάνι έχει χάσει το παιχνίδι της!
Το παπάκι με την κόκκινη κορδέλα παρασύρεται από τα νερά του ποταμού και ξεκινά το μεγάλο ταξίδι του. Τα τρία κουνελάκια παίρνουν τη βαρκούλα τους και αναζητούν το χαμένο παπάκι.
Σε αυτό το υπέροχο ταξίδι στο ποτάμι θα περάσουν μέσα από καταρράκτες, δάση, πολύβουα λιμάνια και θα καταλήξουν στην ανοιχτή θάλασσα.
Ένα υπέροχο βιβλίο για το ταξίδι του νερού στη φύση και τον ρόλο που παίζει στη ζωή μας!