"Ο Πέμπτος Ιερός Πόλεμος" του Κωνσταντίνου Πέττα

Λίγο πριν φύγει για την πρωτεύουσα, προκειµένου να ζήσει τη φοιτητική του ζωή, το µυαλό του Μάρκου Αΐτη τριβελίζει µια δολοφονία που συνέβη λίγους µήνες πριν στη Βεργίνα, κατά τη διάρκεια µιας πενθήµερης εκδροµής. Στα χέρια του κρατά ένα χρυσό κειµήλιο που του εµπιστεύθηκε ο άνδρας που δολοφονήθηκε. Όταν φθάνει στην Αθήνα, µε συνωµοσία της µοίρας –ίσως– συναντά τον αδερφό εκείνου του ανθρώπου, το πρόσωπο του οποίου στοιχειώνει ακόµη τη σκέψη του.
Την ίδια στιγµή, η ελληνική και η διεθνής κοινότητα κλυδωνίζονται από µια σειρά επιθέσεων σε χώρους πολιτιστικής κληρονοµιάς.
Ο νεαρός φοιτητής, χωρίς να το γνωρίζει, βρίσκεται στο στόχαστρο ενός µεγαλοδικηγόρου, στη συνείδηση του οποίου µαίνεται η µάχη του καλού και του κακού. Εν τέλει µπλέκεται στα βρόχια µιας αδυσώπητης παγκόσµιας οργάνωσης.
Η έρευνα για το χρυσό αντικείµενο τον οδηγεί σε έναν ιερό χώρο που καθόρισε την ανθρώπινη ιστορία. Εκεί θα συναντηθεί µε τους διώκτες του. Υπέρλογες φύσεις, ηθική και ανηθικότητα, θα συναντηθούν για να δώσουν µια µάχη εναντίον του αφανισµού.
Στηρίγµατά του στο πολυδαίδαλο ταξίδι του, ο ξάδερφός του Πέτρος και µια κοπέλα, που στο σκοτάδι το αγλάισµά της µοιάζει µε εκείνο ενός λευκάνθεµου.
Ένα µυθιστόρηµα που επιδιώκει να καταδείξει τα δυσδιάκριτα όρια µεταξύ (παρά)λογου και λογικού, τα επικίνδυνα µονοπάτια του ασίγαστου πόθου για εξουσία, µα και την ανθρώπινη δύναµη που διώχνει απ’ τα αλώνια της το σκοτάδι.
Όλα αυτά στη σκιά µιας απόκοσµης φύσης…