"Πείραμα μνήμης" του Sebastian Fitzek

Έχεις κάνει ποτέ κάτι που εύχεσαι να μπορούσες να ξεχάσεις;
Ο Μαρκ Λούκας είναι συντετριμμένος από το δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή στη σύζυγο και στο αγέννητο παιδί του. Το μόνο που μπορεί να τον λυτρώσει είναι να διαγράψει τη μνήμη του. Μέχρι τη βραδιά που επιστρέφοντας σπίτι διαπιστώνει ότι το κλειδί του δεν ταιριάζει στην κλειδαριά, η σύζυγός του είναι ζωντανή, υγιής και έγκυος – και… δεν τον αναγνωρίζει.
O Μαρκ αρχίζει να βυθίζεται σε έναν εφιαλτικό κόσμο όπου είναι αδύνατον να ξεχωρίσει την πραγματικότητα από τη φαντασία.
Μήπως οδηγείται στην τρέλα;
Ή μήπως πρόκειται για μια συνωμοσία που θα μπορούσε να του στοιχίσει τη μνήμη, τη λογική…
Ακόμα και την ίδια του τη ζωή;

"Το δωμάτιο με τις πεταλούδες" της Lucinda Riley

Η Πόουζι ζει στο όμορφο οικογενειακό της σπίτι, την Έπαυλη του Ναυάρχου, κάπου στην αγγλική εξοχή, όπου πέρασε τα παιδικά της χρόνια κυνηγώντας πεταλούδες με τον αγαπημένο της πατέρα και στη συνέχεια μεγάλωσε και τα δικά της παιδιά. Σε ώριμη ηλικία πια, ξέρει ότι ήρθε η ώρα να πάρει μια οδυνηρή απόφαση. Παρά τις αναμνήσεις της από την Έπαυλη και τον εξαίσιο κήπο που φροντίζει με αγάπη επί είκοσι πέντε χρόνια, το σπίτι έχει αρχίσει να καταρρέει και η Πόουζι καταλαβαίνει ότι έχει έρθει η ώρα να το πουλήσει. Και τότε εμφανίζεται ένα πρόσωπο από το παρελθόν – ο Φρέντι, ο πρώτος της έρωτας, που της ράγισε την καρδιά όταν την εγκατέλειψε πριν από πολλά χρόνια. Παλεύοντας ήδη να τα βγάλει πέρα με τις αποτυχημένες επαγγελματικές προσπάθειες του γιου της Σαμ και την ξαφνική επανεμφάνιση του γιου της Νικ έπειτα από δέκα χρόνια στην Αυστραλία, η Πόουζι δεν είναι πρόθυμη να ανταποκριθεί στο φλερτ του Φρέντι.
Όμως χωρίς να το ξέρει η Πόουζι, ο Φρέντι –και η Έπαυλη του Ναυάρχου– κρύβουν ένα συγκλονιστικό μυστικό που πρόκειται να αποκαλυφθεί…
Με τον αριστοτεχνικό συνδυασμό αξέχαστων χαρακτήρων και συνταρακτικών μυστικών, Το Δωμάτιο με τις Πεταλούδες είναι ακόμα μία καθηλωτική ιστορία από τη συγγραφέα των παγκόσμιων best sellers Lucinda Riley.

"Τα παιδιά που έβλεπαν τα τρένα να περνούν" της Edith Nesbit

Καθισμένα στον φράχτη, τα τρία παιδιά πε­ρίμεναν τον Πράσινο Δράκο των 9.15. «Εάν ήταν αληθινός δράκος θα τον σταματούσαμε και θα του λέγαμε να μεταφέρει στον πατέρα την αγάπη μας».
Μόλις το τρένο έβγαινε σφυρίζοντας μέσα από το σκοτεινό τούνελ, η Ρομπέρτα, ο Πίτερ και η Φίλις κυμάτιζαν τα μαντίλια τους στον αέρα. Από το βαγόνι της πρώτης θέσης καθημερινά ο ηλικιωμένος κύριος με το ψηλό καπέλο ανταπέδιδε τον χαιρετισμό τους.
Πριν από λίγο καιρό, όταν κάποιοι μυστηριώδεις άνθρωποι πήραν τον πατέρα τους από το σπίτι, τα παιδιά μαζί με τη μητέρα τους αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το Λονδίνο και να μετακομίσουν στην εξοχή.
Οι Τρεις Καμινάδες όπου εγκαταστάθηκαν βρίσκονταν κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό κι έτσι, πολύ σύντομα, η Ρομπέρτα, ο Πίτερ και η Φίλις έπιασαν φιλίες με τον σταθμάρχη, κατάφεραν να σώσουν ένα επιβατηγό τρένο από τρομακτικό δυστύχημα κι έγιναν Τα Παιδιά που Έβλεπαν τα Τρένα να Περνούν...

"Ζωή μέχρι χθες" του Γιάννη Ξανθούλη

Κάποτε, λοιπόν, γεννήθηκε εν Αθήναις η Αμφιτρίτη Βράνη του Κυρίλλου… Διαισθητικά, χρειαζόταν την αλήθεια, όπως αυτή ξεπηδούσε από ασκημένες ζωές και επικίνδυνα πάθη. Όμως, δεν ήταν έτοιμη για κάτι τόσο τολμηρό. Παρ’ όλα αυτά, το ένστικτό της –φορτισμένο με ρομαντικά λάθη και έναν αισθησιασμό που την ξεπερνούσε– την να περιφρονεί το αστικό αμπαλάζ μιας συνηθισμένης ζωής εξ ονόματος του έρωτα. Κι επειδή ερωτεύτηκε τον έρωτα, πίστεψε πως ανέβαινε στα υψίπεδα μιας αιρετικής αγιοσύνης…
Δεν τη συγχώρησαν για την τόλμη της και δεν συγχώρησε κανέναν. Ούτε καν τον εαυτό της. Εκπαιδεύτηκε να επιζεί και να διαιωνίζει μια νοσταλγία πέρα από το χθες όπου στοίβαζε τα πάθη της.
Δεν έμενε τώρα παρά να αποδείξει ότι η φάλτσα ζωή της όφειλε να τη δικαιώσει, αν και κάλπαζε στην όγδοη δεκαετία της. Όμως, είχε κι ένα αξόδευτο στοκ νεότητας – κι αυτό ακριβώς ήταν το διαβατήριο που την έκανε προσβάσιμη στο ερεθιστικό ντόμινο των συμπτώσεων. Συμπτώσεις που θα τις έλεγες και εκκρεμότητες...
Όλα αυτά σε μια τωρινή Αθήνα, ασυγχρόνιστη με την αισθητική ηθική της, γεμάτη από ίχνη απόντων. Θα ψάξει τελικά τις αφορμές της απελπισίας της με επιείκεια, υπερασπιζόμενη όμως και τους θυμούς της. Έτσι ήταν η Αμφιτρίτη-Ρίτα Βράνη. Μια γυναίκα που μπορούσε να διαπρέψει ως γιατρός, ως ηθοποιός, ως νεκρή και ως αστέρι σε έναν γαλαξία συμβάσεων. Προτίμησε την ανατροπή, αυτοσαρκάζοντας την αδιαπραγμάτευτη μοναξιά της και τις ήττες της, που τις έκανε να δείχνουν νικηφόρες. Κι έτσι συνεχίζει...

"Η ιστορία του κόσμου σε 10 αυτοκρατορίες" του Paul Strathern

Από την ακμή στην παρακμή.
Από την Ακκαδική Αυτοκρατορία ως τη σύγχρονη Αμερική, ο Paul Stathern χαρτογραφεί την Ιστορία του κόσμου μέσα από τις ιστορίες των δέκα μεγαλύτερων αυτοκρατοριών του.
Συνδυάζοντας το εντυπωσιακό εύρος γνώσης και την ακρίβεια των στοιχείων με την αριστοτεχνική γραφή, ο Paul Strathern εντοπίζει συσχετισμούς μέσα σε τέσσερις χιλιετίες Ιστορίας και ρίχνει φως σε σημαντικούς πολιτισμούς – από τους Μογγόλους και τη Δυναστεία των Γιουάν στους Αζτέκους και τους Οθωμανούς, μέχρι τις πιο σύγχρονες μεγάλες Αυτοκρατορίες: τη Βρετανική, τη Ρωσική, και κατόπιν Σοβιετική, και την Αμερικανική.
Πάνω απ’ όλα, στο βιβλίο αποκαλύπτεται πώς η ανθρώπινη φιλοδοξία για αυτοκρατορικό μεγαλείο, οπουδήποτε και αν αυτή εκδηλώθηκε –από τους Ρωμαίους αυτοκράτορες ως τον Χίτλερ–, εκπορεύεται πάντα από τη φαντασίωση μιας ουτοπίας και από το όνειρο για αθανασία. Κάθε αυτοκρατορία εμπεριέχει τους σπόρους της ίδιας της καταστροφής της.
Σε τι, λοιπόν, συνίσταται η όποια κοινωνική πρόοδος; Ποιος ωφελείται και ποιος ζημιώνεται από αυτή; Ο Paul Stathern μας υπενθυμίζει ότι η πρόοδος της ανθρωπότητας προσλαμβάνει πολλές και διάφορες μορφές και ότι –ίσως– τα συστήματα που θεωρούμε σήμερα δεδομένα δεν προδιαγράφουν απαραίτητα τη μελλοντική πορεία του πολιτισμού.

"Ισχύς και λαός - 5 μαθήματα από τη γενέτειρα της δημοκρατίας" των Alev Scott & Ανδρονίκης Μακρή

Η δημοκρατία γεννήθηκε στην Αθήνα.
Από τους ιδρυτικούς μύθους της μέχρι τον χρυσό αιώνα της και τη σταδιακή κατάρρευσή της, βρίθει από πολύτιμα μαθήματα για την εποχή μας.
Γιατί η ενεργή ενασχόληση των πολιτών με τα κοινά και ο έντιμος διάλογος κατέληξαν στον λαϊκισμό και στην παράλυση; Μπορούμε να συγκρίνουμε τον δημαγωγό Κλέωνα με τον πρόεδρο Τραμπ, την αθηναϊκή ηγεμονία με τη σύγχρονη Αμερική ή το ανυποχώρητο νησί της Μήλου με το Brexit; Πώς ένα δεύτερο ψήφισμα έσωσε τους Αθηναίους από μια βάναυση απόφαση; Ποιοι ήταν οι τελευταίοι υπερασπιστές της δημοκρατίας στο μεταβαλλόμενο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον του 4ου αιώνα π.Χ. και πώς αντηχούν οι φωνές τους σήμερα;
Με ζωντάνια και οξυδέρκεια, παρουσιάζονται όλα τα επιτεύγματα της αθηναϊκής δημοκρατίας αλλά και οι επικρίσεις που δέχτηκε και προβάλλονται στο σύγχρονο πολιτικό γίγνεσθαι, αποκαλύπτοντας το μεγαλείο αλλά και τις ατέλειες του πολιτικού συστήματος που επιβιώνει μέχρι σήμερα δίνοντας την εξουσία στον λαό: τη δημοκρατία.

"Αντιμετωπίζοντας το... στρες" της Lee Brosan

Πώς να αντιμετωπίσετε το στρες.
Όλοι γνωρίζουμε τι σημαίνει στρες και πόσο μπορεί να επηρεάσει τη ζωή μας – και, μάλιστα, συχνά χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε.
Ειδικά το οξύ, χρόνιο στρες μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις στη σωματική και συναισθηματική υγεία μας, στις σχέσεις μας, καθώς και στην οικογενειακή και επαγγελματική ζωή μας.
Αυτό το χρήσιμο εγχειρίδιο προτείνει κλινικά αποδεδειγμένες τεχνικές Γνωσιακής Συμπεριφορικής Θεραπείας (ΓΣΘ), που μας βοηθούν να κατανοήσουμε πώς μας επηρεάζει το στρες και πώς μπορούμε να αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης μας, τα συναισθήματά μας και τις αντιδράσεις μας. Πρόκειται για ένα χρηστικό εργαλείο που μας επιτρέπει να υιοθετήσουμε μια πιο ισορροπημένη στάση ζωής και να διαχειριζόμαστε πιο αποτελεσματικά τις στρεσογόνες καταστάσεις. 

"Αντιμετωπίζοντας την αϋπνία" του Colin Espie

Πώς να αντιμετωπίσετε την αϋπνία.
Οι διαταραχές του ύπνου μπορεί να έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία και την ευεξία μας, καθώς προκαλούν κόπωση και αυξάνουν τα επίπεδα του στρες. Αυτό το μικρό βιβλίο εξηγεί τα αίτια της αϋπνίας, τις κακές συνήθειες που την προκαλούν, καθώς και τα βήματα που πρέπει να ακολουθούμε για να απολαμβάνουμε έναν ήρεμο ύπνο κάθε βράδυ.
Το εύχρηστο αυτό εργαλείο μάς βοηθάει να βελτιώσουμε την ποιότητα του ύπνου μας, προτείνοντας κλινικά αποδεδειγμένες τεχνικές Γνωσιακής Συμπεριφορικής Θεραπείας (ΓΣΘ), όπως:
• Τήρηση ημερολογίου ύπνου.
• Καθορισμός καθημερινών στόχων.
• Βελτίωση της υγιεινής του ύπνου.
• Αντιμετώπιση των στρεσογόνων σκέψεων.
• Μακροπρόθεσμες βελτιώσεις στη ρουτίνα του ύπνου αλλά και της αφύπνισης.

"Αντιμετωπίζοντας την απώλεια" της Sue Morris

Πώς να αντιμετωπίσετε την απώλεια.
Η διαδικασία του πένθους είναι μια φυσιολογική αντίδραση στην απώλεια, ενίοτε όμως μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στην προσωπική και επαγγελματική μας ζωή. Αυτός ο πρακτικός οδηγός εξετάζει και εξηγεί τα στάδια του πένθους, και παρουσιάζει κλινικά αποδεδειγμένες στρατηγικές της Γνωσιακής Συμπεριφορικής Θεραπείας (ΓΣΘ), οι οποίες μπορούν να μας βοηθήσουν να διαχειριστούμε τη ζωή μετά την απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου.
Μέσα από τις σελίδες αυτού του βιβλίου:
• Θα μάθουμε τι να περιμένουμε όταν διανύουμε τα στάδια του πένθους,
• θα κατανοήσουμε τις σωματικές και ψυχολογικές αντιδράσεις στο πένθος,
• θα ανακαλύψουμε πρακτικές στρατηγικές που θα μας επιτρέψουν να αντιμετωπίσουμε την απώλεια.

"Μικρά παιδιά με μεγάλα όνειρα - No 7: Στίβεν Χόκινγκ" των Isabel Munoz & Jane Kent

Μικρά Παιδιά με Μεγάλα Όνειρα που άφησαν το αποτύπωμά τους στην ιστορία της ανθρωπότητας!
Το όνομά μου είναι Στίβεν Χόκινγκ και οι επιστημονικές ανακαλύψεις μου στον τομέα της Θεωρητικής Φυσικής επηρέασαν τον σύγχρονο τρόπο σκέψης για τον κόσμο.
Μελέτησα τις μαύρες τρύπες και το σύμπαν και, παρ’ όλες τις δυσκολίες που μου δημιούργησε η ασθένειά μου, διατύπωσα καινοτόμες θεωρίες.
Ανακαλύψτε την έρευνά μου για το διάστημα και τη Φυσική και δείτε πόσο συναρπαστική μπορεί να γίνει η επιστήμη.

"Μικρά παιδιά με μεγάλα όνειρα - No 8: Μαρί Κιουρί" των Isabel Munoz & Jane Kent

Μικρά Παιδιά με Μεγάλα Όνειρα που άφησαν το αποτύπωμά τους στην ιστορία της ανθρωπότητας!
Το όνομά μου είναι Μαρί Κιουρί και είμαι η μοναδική επιστήμονας που έλαβε δύο βραβεία Νόμπελ σε δύο διαφορετικές κατηγορίες – στη Φυσική και τη Χημεία.
Στην Πολωνία όπου γεννήθηκα, δεν επιτρεπόταν στα κορίτσια να σπουδάσουν, γι’ αυτό πήγα στο Παρίσι.
Στη διάρκεια των ερευνών μου ανακάλυψα δύο νέα χημικά στοιχεία, το πολώνιο και το ράδιο.
Ακολουθήστε την ιστορία μου και δείτε πώς η ραδιενέργεια και η εφαρμογή της στην ιατρική άλλαξε τον σύγχρονο κόσμο.

 
 
 
"Τι να περιμένεις όταν είσαι έγκυος" της Heidi Murkoff

Πρέπει να πίνω γάλα; Είναι φυσιολογικό που το μωρό κλoτσάει τόσο πολύ; Μπορούμε να κάνουμε έρωτα και μέχρι πότε; Οι ερωτήσεις είναι αμέτρητες από την ώρα που το τεστ εγκυμοσύνης αποδεικνύεται θετικό. Οι απαντήσεις βρίσκονται εδώ!
Ένας πλήρης οδηγός που δίνει πληροφορίες για όλα τα θέματα που ενδιαφέρουν τους μέλλοντες γονείς, όπως η επιλογή γιατρού, οι διαγνωστικές μέθοδοι, η γυμναστική, οι επιλογές τοκετού, η δεύτερη εγκυμοσύνη, τα δίδυμα, το σεξ στη διάρκεια της εγκυμοσύνης και η καισαρική τομή, και παρέχει πρακτικές συμβουλές για να αντιμετωπίσουν συνηθισμένα και ασυνήθιστα συμπτώματα της εγκυμοσύνης. Εξετάζεται η εγκυμοσύνη ανά μήνα και τα ζευγάρια ενημερώνονται βήμα προς βήμα για τον τοκετό, τη μεταγεννητική φροντίδα και τον θηλασμό. Επιπλέον, περιλαμβάνεται ένας αναλυτικός οδηγός διατροφής για την εγκυμοσύνη και τον θηλασμό, καθώς και ξεχωριστές ενότητες σε κάθε κεφάλαιο για τους μέλλοντες μπαμπάδες, τους συντρόφους και τις ανύπαντρες μητέρες.
Αυτή η αναθεωρημένη έκδοση περιέχει όλες τις ιατρικές εξελίξεις που αφορούν τον προγεννητικό έλεγχο και την ασφάλεια των φαρμάκων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, απαντήσεις σε θέματα σχετικά με όλες τις σύγχρονες τάσεις: τις ωμοφαγικές και χορτοφαγικές δίαιτες, το ηλεκτρονικό τσιγάρο, τα βιολογικά και τα γενετικά τροποποιημένα προϊόντα, και πολλά άλλα θέματα που απασχολούν τους σύγχρονους υποψήφιους γονείς. Επιπρόσθετα, μεγάλη έκταση έχει δοθεί στο θέμα της εξωσωματικής γονιμοποίησης, της πολλαπλής κύησης, του θηλασμού κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, του τοκετού στο σπίτι και στο νερό, καθώς και στις τελευταίες εξελίξεις στην καισαρική.
H συγγραφέας, μητέρα και η ίδια, διατηρεί έναν ήρεμο και καθησυχαστικό τόνο σε όλο το βιβλίο, βοηθώντας πρακτικά τους μέλλοντες γονείς σε αυτή τη δύσκολη και γεμάτη ανησυχίες περίοδο της ζωής τους.
Το βιβλίο που εμπιστεύονται έγκυες και γιατροί σε όλο τον κόσμο!

"Ο Άγιος Βασίλης φοράει πάνα!" του Jonathan Stutzman

Ο Άγιος Βασίλης κάνει μια ευχή… μια μαγική ευχή μέσα από την καρδιά του… να ξαναγίνει νέος!
Η ευχή του όμως είναι τόσο δυνατή που γίνεται ξανά μωρό!
Τι συμφορά στον Βόρειο Πόλο!
Τέσσερις ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα, και ο Άγιος Βασίλης φοράει καλτσάκια αντί για μπότες, πάνα αντί για την κόκκινη στολή και φωνάζει «Αγκού-αγκού-αγκού!» αντί για «Χο-χο-χο!»
Παιδιά, φέτος πολύ δύσκολα θα πάρετε δώρα, εκτός αν…

"Ολίβια – Μυστικό τετράδιο - No 8: Tα καλύτερα Χριστούγεννα EVER!" της Meredith Costain

Η στήλη με τις ΚΑΛΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ήταν πολύ μεγαλύτερη από τη στήλη με τις ΑΤΑΞΙΕΣ.
Άρα, δεν είναι αυτός ο λόγος που δεν μου έχει απαντήσει ακόμα ο Άγιος Βασίλης.
Αναρωτιέμαι τι φταίει...
Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν! Δεν βλέπω την ώρα να έρθει η πιο όμορφη γιορτή του χρόνου!!!
Μόνο που έκανα μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ γκάφα! Έστειλα το γράμμα του Άγιου Βασίλη σε λάθος διεύθυνση.
Τώρα; Τι θα γίνει αν δεν μπορέσει να βρει το σπίτι μας ο Άγιος Βασίλης;
Πρέπει να καταστρώσω ένα σχέδιο για να φέρει όπως και δήποτε τα δώρα μας το βράδυ της Παραμονής!!!
Ίσως χρειαστεί να βάλω ακόμα μερικές πινακίδες.
Αυτά θέλω να είναι τα καλύτερα Χριστούγεννα EVER!

"Γέτι - Η δύναμη του ακόμη" της Μαρίνας Γιώτη

Είναι τελικά οι δυνατότητες και οι ικανότητές μας κάτι σταθερό ή μεταβάλλονται με την προσπάθεια που καταβάλλουμε;
Το Γέτι είναι ο φανταστικός φίλος του Αγοριού. Το ακολουθεί παντού, αλλά μπορεί να πει μονάχα μία λέξη… ακόμη.
Το Αγόρι ανακαλύπτει ότι αυτή είναι μια μαγική λέξη που, όταν τη χρησιμοποιεί σωστά, το μυαλό του μεγαλώνει και μπορεί να καταφέρει τα πάντα, αρκεί να προσπαθήσει.
Το παγκόσμιο εκπαιδευτικό φαινόμενο που αλλάζει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τις ικανότητες των παιδιών μας, μέσα από τη φαντασία της συγγραφέως και εικονογράφου Μαρίνας Γιώτη.