"Κβάντι" του Μίνου Ευσταθιάδη

Η δολοφονία ενός άντρα χωρίς ταυτότητα στους δρόμους της Μονμάρτης οδηγεί τις έρευνες της γαλλικής αστυνομίας σε αδιέξοδο. Την ίδια ώρα στο νεκροταφείο κάποιου ελληνικού χωριού ο ντετέκτιβ Κρις Πάπας κρατάει στα χέρια του έναν παλιό χάρτη γεμάτο σημάδια: αλλεπάλληλα ταξίδια, τεθλασμένες γραμμές, παράλληλες πορείες, που οδηγούν στην άκρη της ερήμου Καλαχάρι. Τα τελευταία ίχνη τον παρασύρουν πάνω στις παρισινές στέγες. Εκεί θα καταλάβει ότι οι τίγρεις τρέχουν γρήγορα και δεν ξεχνούν ποτέ.
Πρωτοπήγα στην Αφρική το 2003 και επέστρεψα δύο ακόμη φορές. Η Μαύρη Ήπειρος είναι ένας άλλος κόσμος. Στην αρχή νόμιζα πως κρατούσα κάποιου είδους ημερολόγιο, τελικά όμως ήταν το προσχέδιο ενός βιβλίου. Δεν πρόκειται για ταξιδιωτικό χρονικό, αλλά για μια ιστορία αίματος. Τόσο πραγματική όσο και ο κάθε καθρέφτης. Το αίμα ακολουθεί περίεργες διαδρομές, που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει. Και ίσως να είναι καλύτερα έτσι.
Μ.Ε.

"Πώς να είμαστε Στωικοί" του Massimo Pigliucci

Σε αυτό το βιβλίο, ο Massimo Pigliucci μοιράζεται με τους αναγνώστες το προσωπικό του ταξίδι, μέσα από το οποίο ανακάλυψε τη δύναμη της Στωικής σκέψης. Μέντοράς του σε αυτό το ταξίδι είναι ένας από τους μεγαλύτερους Στωικούς δασκάλους, ο Επίκτητος.
Ο συγγραφέας μάς προσφέρει τόσο έναν προσιτό οδηγό της Στωικής φιλοσοφίας, όσο και πρακτικές πνευματικές ασκήσεις. Οι Στωικοί μάς συμβουλεύουν πώς να κατακτήσουμε την εσωτερική γαλήνη, μέσα από τον ορθολογικό έλεγχο των παρορμήσεών μας. Στο μέτρο που η ανθρώπινη φύση δεν έχει αλλάξει στο διάβα του χρόνου, οι συμβουλές τους παραμένουν επίκαιρες, ιδιαίτερα στον σημερινό κόσμο της ρευστότητας και της αβεβαιότητας.
Αν κατανοήσουμε τον στωικισμό, μπορούμε να απαντήσουμε σε κρίσιμες ερωτήσεις της ζωής μας, να χειριστούμε τις δυσκολίες, τις στενοχώριες και τις απογοητεύσεις που αναπόφευκτα συναντούμε και να αναζητήσουμε στοχαστικά την ευτυχία. Όποιο κι αν είναι το ζήτημα που μας απασχολεί, ο στωικισμός έχει κάτι να μας πει.
Το βιβλίο ανήκει στη σειρά φιλοσοφικών κειμένων «Στοχαστικός βίος» που διευθύνει ο Χαρίδημος Κ. Τσούκας.

"Πολιτικές Μυθογένεσης: Τέχνη και Διανόηση στην Ευρωπαϊκή Πρωτοπορία" του Δημήτριου Γιατρομανωλάκη

Στην απευθυνόμενη στο ευρύτερο κοινό μελέτη αυτή, που εν μέρει σχετίζεται με το βιβλίο του-ορόσημο στην έρευνα της πρόσληψης της αρχαιότητας την εποχή της μοντερνικότητας Greek Mythologies: Antiquity and Surrealism, ο διακεκριμένος πανεπιστημιακός και ερευνητής της ελληνικής αρχαιότητας Δημήτριος Γιατρομανωλάκης προτείνει το ρηξικέλευθο μεθοδολογικό μοντέλο της μυθογένεσης για την διερεύνηση της πρωτοποριακής σκέψης και τέχνης στο πρώτο μισό του εικοστού αιώνα.

"Πού είναι η κυρία Κούρσα" της Ingela P. Arrhenius

Έλα να παίξουμε κρυφτό με τα αγαπημένα μας μεταφορικά μέσα!
Ένα βιβλίο ιδανικό για τα πολύ μικρά παιδιά.
Η παιχνιδιάρικη εικονογράφηση και ο καθρέφτης- έκπληξη στην τελευταία σελίδα θα δώσουν μεγάλη χαρά σε κάθε μικρό αναγνώστη!

"Πού είναι η κυρία Τ-Ρεξ;" της Ingela P. Arrhenius

Έλα να παίξουμε κρυφτό στον κόσμο των δεινοσαύρων!
Ένα βιβλίο ιδανικό για τα πολύ μικρά παιδιά.
Η παιχνιδιάρικη εικονογράφηση και ο καθρέφτης- έκπληξη στην τελευταία σελίδα θα δώσουν μεγάλη χαρά σε κάθε μικρό αναγνώστη!

"Χομ" της Jeanne Willis

Ο Χομ είναι ο τελευταίος του είδους του. Είναι ένα ήρεμο πλάσμα. Δεν ξέρω ακριβώς τι είδους. Κανείς δε γνωρίζει την ύπαρξή του. Μόνο εγώ.
Όταν ένα αγόρι ναυαγεί σ’ ένα έρημο νησί, είναι βέβαιο πως είναι μόνο του. Υπάρχει όμως και κάποιος άλλος που ζει εκεί, ο Χομ. Ένα ειρηνικό πλάσμα που έχει χάσει την οικογένειά του. Οι δυο τους συνυπάρχουν στο νησί, μαθαίνουν ο ένας από τον άλλο και σύντομα γίνονται οι καλύτεροι φίλοι. Όταν ένα πλοίο διάσωσης εμφανίζεται στον ορίζοντα, το αγόρι θα χρειαστεί να πάρει μια μεγάλη απόφαση.