"Στις 7 κορυφές" των Χριστίνας Φλαμπούρη & Μαρίας Ρουσάκη

Ένα κορίτσι φοβάται τα ύψη, αλλά ταυτόχρονα νιώθει μια ακατανίκητη έλξη γι' αυτά. Αποφασίζει λοιπόν να νικήσει τους φόβους της και να ανεβεί στις 7 ψηλότερες κορυφές του κόσμου. Έτσι, θα μάθει πως τους φόβους τούς νικάς με την ελπίδα, τη συνεργασία, την αφοσίωση, το θάρρος και την υπομονή, και σοφότερη θα γυρίσει πίσω στο σπιτάκι της.
Η ιστορία είναι βασισμένη στην κατάκτηση των 7 κορυφών του κόσμου από την Ελληνίδα ορειβάτισσα Χριστίνα Φλαμπούρη, την πρώτη Ελληνίδα που ανέβηκε το Έβερεστ και τη μοναδική μέχρι σήμερα που ολοκλήρωσε το «7 Summits Project».
Στο τέλος θα υπάρχει το βιογραφικό της και λεπτομέρειες για τις εμπειρίες της.

"Ο κόκκινος μανδύας - Συνωμοσίες στην κοιλάδα του Ευρώτα" της Εύης Πίνη

Η Διοτίµα είναι µια δωδεκάχρονη είλωτας που ζει στο Έλος, στο κτήµα του Σπαρτιάτη κυρίου της. Οι µέρες της κυλούν ήρεµα, µέχρι τη στιγµή που ανακαλύπτει ότι τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. Τότε τελειώνουν τα ψέµατα και η ζωή της Διοτίµας αλλάζει από τη µια στιγµή στην άλλη. Την ίδια στιγµή ολόκληρη η Σπάρτη κλυδωνίζεται από συνωµοσίες, δολοφονίες, µυστικά και κάποιοι βάζουν σκοπό της ζωής τους να αποκαλύψουν την αλήθεια για να τιµωρηθούν οι ένοχοι.
Μια συναρπαστική ιστορία που διαδραµατίζεται τον 5ο αιώνα π.Χ. σε µια πόλη γεµάτη αντιφάσεις, που όµοιά της δεν υπήρξε πουθενά αλλού, τη Σπάρτη.

"Φαίδωνας και Ελλάνικος" της Μαρίας Μπάστα

Ο Φαίδωνας, ένα αγόρι από τη Χίο, ονειρεύεται να ταξιδέψει µε το πλοίο του πατέρα του για να ανακαλύψει τον κόσµο. ∆εν µπορούσε όµως να φανταστεί ότι η ζωή του θα βρισκόταν σε θανάσιµο κίνδυνο και ότι οι υποτιθέµενοι φίλοι στην πραγµατικότητα ήταν εχθροί. Με συντροφιά του µια πανέξυπνη γάτα και το µαγικό φυλαχτό της οικογένειάς του, ταξιδεύει στις αποικίες της αρχαίας Ελλάδας, ανακαλύπτει τα µυστικά του Ελλάνικου και, µε τη βοήθεια του Ποσειδώνα και της Αθηνάς, στηρίζει την πατρίδα του την πιο δύσκολη στιγµή, λίγο πριν από τη ναυµαχία της Σαλαµίνας.

"Η Λούση Λου είναι μια από μας" του Σταμάτη Κεσόγλου

Ο κύριος Ρότζερς είναι Κυνηγός φαντασμάτων. Τις μέρες του τις περνά διαβάζοντας χοντρούς τόμους βιβλίων Φαντασματολογίας, ενώ τις νύχτες συνομιλεί με τα πορτρέτα των προγόνων του, που ήταν επίσης Κυνηγοί φαντασμάτων και κάτι παραπάνω ξέρουν. Κι όλα κυλούν άψογα στη ζωή του κυρίου Ρότζερς, αλλά υπάρχει και κάτι που τον κάνει πότε πότε να δακρύζει: ότι ο ίδιος δεν έχει ποτέ του πιάσει ούτε ένα φάντασμα. Γι’ αυτό πηγαίνει μαζί με τον υπηρέτη του, τον Σεβαστιανό, στο γραφείο του κυρίου Πού, ενός ντετέκτιβ που έχει μια μύτη που όλο μεγαλώνει και μια απάντηση για όλα. Ο κύριος Πού μιλά στον κύριο Ρότζερς και τον Σεβαστιανό για τη Λούση Λου, μια γυναίκα που είναι φάντασμα και-ας πούμε ότι- ζει σε ένα χωριό της Αγγλίας. Τότε ο κύριος Ρότζερς αποφασίζει να βρει τη Λούση Λου και να την κυνηγήσει για όσο χρειαστεί. Και ο κύριος Ρότζερς είναι βέβαια πολύ αποφασισμένος, αλλά υπάρχει κάτι που θα σταθεί εμπόδιο στα σχέδιά του. Ότι η Λούση Λου είναι μια από μας∙ κι ότι εμείς δεν ξέρουμε ακριβώς ποιοι είμαστε.

"Ο τελευταίος άνθρωπος" του Lee Bacon

Ένα ρομπότ που δεν αμφισβήτησε ποτέ τους κανόνες, ένας άνθρωπος που δεν έπρεπε να υπάρχει και ένα ταξίδι που θα αλλάξει τα πάντα… Σε ένα μέλλον όχι πολύ μακρινό, τα ρομπότ έχουν εξαλείψει τους ανθρώπους. Και το δωδεκάχρονο ρομπότ XR_935 δεν έχει κανένα πρόβλημα με αυτό. Χωρίς τους ανθρώπους, δεν υπάρχει πόλεμος, μόλυνση, έγκλημα. Κάθε μέλος της κοινωνίας έχει μια αποστολή και τα πάντα πηγαίνουν ρολόι.
Μέχρι τη μέρα που ο XR ανακαλύπτει κάτι που είναι αδύνατον να υπάρχει: έναν άνθρωπο, ένα κορίτσι που το λένε Έμμα. Όλη του τη ζωή ο XR είχε διδαχτεί ότι οι άνθρωποι ήταν κακοί και ότι ο κόσμος ήταν καλύτερος χωρίς αυτούς. Αλλά η Έμμα δε φαίνεται κακιά – φαίνεται φοβισμένη. Και χρειάζεται τη βοήθειά του.
Τώρα ο XR πρέπει να κάνει ένα επικίνδυνο ταξίδι μαζί με την Έμμα και δύο άλλα ρομπότ, για να τη βοηθήσει να φτάσει σε ένα μυστηριώδες σημείο ενός χάρτη. Αλλά πώς θα επιβιώσουν σε ένα μέρος όπου οι κανόνες δεν παραβιάζονται ποτέ και όπου δε θα έπρεπε να υπάρχουν άνθρωποι;

"Η περιπέτεια ξεκινά εδώ. 30 αληθινές ιστορίες κινδύνου και τόλμης" της Ness Knight

Η περιπέτεια ξεκινά ακριβώς εδώ, με αυτές τις 30 αληθινές ιστορίες κινδύνου και τόλμης, που έγραψε η εξερευνήτρια Νες Νάιτ.
Ποια περιπέτεια προτιμάς να ξεκινήσεις; Να αναζητήσεις γορίλες στη ζούγκλα με την Νταϊάν Φόσσεϋ ή να κατέβεις μες στον κρατήρα ενός ενεργού ηφαιστείου με τον Άλντο Κέιν;
Αυτό το βιβλίο είναι βέβαιο πως θα ξυπνήσει την αίσθηση της περιπέτειας σε κάθε αναγνώστη, ανεξάρτητα από την ηλικία του!