"Το ναυάγιο" του Σπύρου Πετρουλάκη

Τις σπουδαιότερες διαδρομές τις έχεις ήδη κάνει ψάχνοντας να βρεις τον χάρτη σου.
8/12/1966, Φαλκονέρα, ώρα 02:06.
SOS από Ηράκλειον.
Στίγμα μας: 36° 52´ B., 24° 08´ A. Βυθιζόμαστε!
Ο ασύρματος του πλοίου σιγεί, όπως και οι φωνές των επιβατών. Η Ειρήνη με τον Απόστολο, που ξεκίνησαν για το ταξίδι της ζωής τους, τώρα παλεύουν να τη σώσουν. Η μάχη με τον ασύμμετρο εχθρό είναι μεγάλη και άνιση. Ποιος θα σωθεί; Ποιος θα χαθεί;
Σύγχρονη εποχή.
Η Άρτεμις, τρεις μέρες μετά τον θάνατο της γιαγιάς της, ανακαλύπτει μερικές ξεθωριασμένες εφημερίδες μιας άλλης εποχής. Σε πρώτο πλάνο βρίσκεται το ναυάγιο του «Ηράκλειον». Η γυναίκα που αντικρίζει στην κυκλωμένη φωτογραφία τής θυμίζει τη γιαγιά της. Ίδιο όνομα, ίδιο πρόσωπο, μα διαφορετικό επώνυμο. Δίχως να το γνωρίζει, κρατά ένα κουβάρι με αγκαθωτά νήματα, που, καθώς ξετυλίγεται, τα αγκάθια του χώνονται βαθιά στην καρδιά της.
Κύθηρα, Αθήνα, Παρίσι. Ένα μυστηριώδες τρίγωνο, ένα ταξίδι που δεν τέλειωσε ποτέ.

"Το πανδοχείο" της Δέσποινας Χατζή

Αθήνα, 1941. Ο δικηγόρος Αριστείδης Ιωακειμίδης και ο αδελφός του Ανδρέας τάσσονται με δουλική προθυμία στο πλευρό των Γερμανών κατακτητών. Στον αντίποδα, ο μικρότερος αδελφός τους, Φωκάς, και τρεις γυναίκες της οικογένειας αντιστέκονται δρώντας με απόλυτη μυστικότητα. Η οικογενειακή ισορροπία διαταράσσεται από εχθρότητες, πάθη και ασίγαστους έρωτες.
Ορεινή Μπόβα, Καλαβρία, 1946. Η κόρη του Αριστείδη Ιωακειμίδη, Αντονέλλα, θέλοντας να ξεφύγει από το βάρος που νιώθει για τη στάση του πατέρα της, εγκαταλείπει οριστικά την Ελλάδα ακολουθώντας τον σύζυγό της Αναστάζιο Αντριότι στην πατρίδα του, την Κάτω Ιταλία.
Η ελληνόφωνη Καλαβρία την καλοδέχεται. Η νεαρή κοπέλα γοητεύεται από την ειδυλλιακή ύπαιθρο, τους ανθρώπους της, τις μνήμες τους, αλλά και την ιστορία της αλλοτινής Μεγάλης Ελλάδας. Ωστόσο, το ζευγάρι έρχεται αντιμέτωπο με τις πληγές που άφησε η αγριότητα του Μουσολίνι: την απόλυτη φτώχεια, ανεργία, μετανάστευση, κοινωνική αδικία. Εργαζόμενοι σκληρά, το 1960 αποκτούν το πανδοχείο «Magna Grecia», ανακουφίζοντας εν μέρει την κακοπαθημένη ζωή τους.
Ρήγιο, Καλαβρία, 1995. Πρωτοπόρα και δυναμική, η Αντονέλλα αποφασίζει να περάσει το γέρμα της ζωής της στο πανδοχείο με μια παρέα συνομηλίκων της. Οι ζωές τους γίνονται μέρος της δικής της ζωής και οι ξεχωριστές ιστορίες όλων μπλέκονται σε μια ασίγαστη επιθυμία για λύτρωση.
Ένα μυθιστόρημα δυνατών συγκινήσεων για τις ολέθριες συνέπειες του πολέμου, εμπνευσμένο από τη μακραίωνη ιστορία και τη σαγήνη του ιταλικού Νότου.

"Οι αλήθειες μας" της Kamala Harris

Ένα βιβλίο για τις θεμελιώδεις αλήθειες που ενώνουν τον αμερικανικό λαό και για τον δύσκολο αγώνα της αναγνώρισης.
και διαχείρισής τους, από την πένα μιας από τις πιο αξιοθαύμαστες εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας της Αμερικής.
Η δέσμευση της αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις, να λέει την αλήθεια είναι άμεσα συνδεδεμένη με την ανατροφή της. Κόρη μεταναστών, μεγάλωσε στο Όουκλαντ της Καλιφόρνια, σε μια κοινότητα που ενδιαφερόταν βαθιά για την κοινωνική δικαιοσύνη. Μεγαλώνοντας, η Χάρις δεν έκρυψε ποτέ το πάθος της για τη δικαιοσύνη και, όταν έγινε βοηθός περιφερειακού εισαγγελέα με την αποφοίτησή της από τη Νομική Σχολή, εδραιώθηκε αμέσως ως μία από τις πρωτοπόρους στον αγώνα για τη μεταρρύθμιση του συστήματος επιβολής του νόμου στην Αμερική. Εξελέγη πολύ γρήγορα περιφερειακή εισαγγελέας του Σαν Φρανσίσκο και εξελίχθηκε στην κορυφαία αξιωματούχο επιβολής του νόμου στην πολιτεία της Καλιφόρνια.
Οι Αλήθειες μας είναι ένα βιβλίο που λαμβάνει υπόψη τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε όλοι μας και χρησιμοποιεί την αποθησαυρισμένη σοφία και γνώση που η Κάμαλα Χάρις έχει συλλέξει τόσο στο πλαίσιο της καριέρας της όσο και από τα άτομα που την έχουν εμπνεύσει περισσότερο, ενώ αποτελεί και εξαιρετικό παράδειγμα επίλυσης προβλημάτων, διαχείρισης κρίσεων και ηγεσίας σε ιδιαίτερα απαιτητικές εποχές.
Μέσα από τη δική της πορεία στη ζωή και τα μεγάλα επιτεύγματα της εποχής μας, η Κάμαλα Χάρις επικοινωνεί ένα όραμα κοινού αγώνα, κοινού σκοπού και κοινών αξιών.