Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν γονείς με παιδιά από 2 έως 5 ετών να παρακολουθήσουν το διαδικτυακό διαδραστικό εργαστήριο με τίτλο «Οικοδομώντας μια όμορφη σχέση με το παιδί από τα πρώτα του βήματα» με εισηγήτρια την ψυχοθεραπεύτρια και σύμβουλο γονέων Χριστίνα Ρασιδάκη την Τετάρτη, 21 Απριλίου 2021, στις 19.00μ.μ., ζωντανά από την πλατφόρμα ΖΟΟΜ των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.

Το πέρασμα από τα βρεφικά στα νηπιακά χρόνια είναι ένα µεγάλο βήμα για έναν µικρό άνθρωπο. Η νέα ηλικιακή περίοδος φέρνει καταιγισμό αλλαγών στο παιδί σε ό,τι αφορά τη σωματική του ανάπτυξη, την ομιλία, τον τρόπο σκέψης και αντίληψης, ενώ αρχίζει να βιώνει πρωτόγνωρα και έντονα συναισθήματα για τη διαχείριση των οποίων θα χρειαστεί βοήθεια. Έτσι, οι καινούργιες γνώσεις και η διαρκής ενημέρωση σε ό,τι αφορά την ανατροφή των παιδιών μας παίζουν σπουδαίο ρόλο. Τι κάνουμε όμως όταν όλα όσα έχουμε μάθει σε θεωρητικό επίπεδο φαντάζουν ακατόρθωτα στην πράξη;

Μια ενδιαφέρουσα και διαδραστική συνάντηση που σας βοηθά να χτίσετε μια όμορφη σχέση με το παιδί σας από τα πρώτα του βήματα.
  • Χτίζοντας θεμέλια για μια όμορφη σχέση με το παιδί
  • Τι να περιμένουμε και τι όχι από ένα νήπιο
  • Σωστή διαχείριση των συναισθημάτων
  • Όρια και ελαστικότητα
  • Τι ωφελεί τα συνεσταλμένα και τι τα παιδιά με έντονη προσωπικότητα;
  • Ενισχύοντας τη σχέση με το ταίρι μας

Διάρκεια: 1,5 ώρα
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί ΔΩΡΕΑΝ μέσω της πλατφόρμας ΖΟΟΜ. Για να παρακολουθήσετε, συνδεθείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://zoom.us/j/91753492195?pwd=RDEwRk5wU2tEbGo4RElhQ2dDRklydz09

Αφόρμηση για τη συζήτηση αποτελεί το τρίτο βιβλίο της πεντάτομης εικονογραφημένης σειράς της Hedvig Montgomery «ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ ΠΑΙΔΙΑ ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ» με τίτλο Η εποχή της εξερεύνησης.
____________________________________________________________________________________


Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν να παρακολουθήσετε τη διαδικτυακή συζήτηση με θέμα

«200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση
Ένα ψυχογράφημα της εθνικής μας συνείδησης»


με αφορμή το νέο βιβλίο του Τάκη Θεοδωρόπουλου ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΔΙΑΚΟΣΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΑ την Τετάρτη, 21 Απριλίου 2021, στις 19.30μ.μ.

Με τον Τάκη Θεοδωρόπουλο θα συνομιλήσει η συγγραφέας Σώτη Τριανταφύλλου.

Συντονιστείτε στη σελίδα facebook των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ και παρακολουθήστε ζωντανά τη συζήτηση, συμμετέχοντας με τις ερωτήσεις σας.
____________________________________________________________________________________


Η Κεντρική βιβλιοθήκη Δήμου Καλαμαριάς και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου σας προσκαλούν σε μια διαδικτυακή συζήτηση με τη συγγραφέα Σοφία Νικολαΐδου με αφορμή το νέο βιβλίο της
την Τετάρτη, 21 Απριλίου 2021, στις 19.00μ.μ., ζωντανά από την ψηφιακή πλατφόρμα Zoom της Κεντρικής Βιβλιοθήκης Δήμου Καλαμαριάς.

Ένα βιβλίο μαρτυριών που φωτίζει μοναδικά το εθνικό απωθημένο των Ελλήνων, την πανεπιστημιακή εκπαίδευση ως εισιτήριο για έναν καλύτερο τρόπο ζωής.

Συμμετέχουν η Oμάδα Θεατρικής Αγωγής του Τμήματος Παιδείας του Δήμου Καλαμαριάς με τη θεατρολόγο-εμψυχώτρια του Τμήματος Μαριάντζελα Κουνταρδά, και η Λέσχη Ανάγνωσης της εθελοντικής γυναικείας ομάδας «Διάδραση».

Για να παρακολουθήσετε την εκδήλωση (μέσω της πλατφόρμας Zoom) ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:
https://zoom.us/j/97753470127?pwd=ZUVhV2JKd3ZpWFR5ZmdLKzY2K1lidz09
ή συμπληρώστε εναλλακτικά τους απαραίτητους κωδικούς στην πλατφόρμα
Meeting ID: 977 5347 0127
Passcode: 741324

Δηλώσεις συμμετοχής: