"Μυστήριο στην Οξφόρδη" της Lucy Atkins

Όταν η οκτάχρονη κόρη ενός κοσμήτορα κολεγίου της Οξφόρδης εξαφανίζεται μέσα στη νύχτα, η αστυνομία στρέφεται στην Ντι, τη Σκοτσέζα νταντά, για να πάρει απαντήσεις.
Καθώς η Ντι θυμάται το διάστημα που ζούσε στην οικία του κοσμήτορα –ένα απόκοσμο, παμπάλαιο σπίτι–, της έρχεται στον νου η εικόνα μιας φαινομενικά επιτυχημένης αλλά και δυσλειτουργικής οικογένειας: ο Νικ, ο οξυδερκής και πανίσχυρος πατέρας, η όμορφη Δανέζα, εγκυμονούσα σύζυγός του, Μαράια, και το χαμένο κοριτσάκι, η Φελίσιτι, που δεν μιλάει, βλέπει φαντάσματα και θρηνεί τη νεκρή μητέρα της.
Μήπως, όμως, η Ντι δεν λέει όλη την αλήθεια; Μήπως είναι ανησυχητική η ολοένα στενότερη φιλία της με τον εκκεντρικό ιστορικό σπιτιών Λινκλέιτερ;
Και κυρίως, γιατί η Φελίσιτι είχε επιλέξει τη σιωπή;
Περιπλανώμενο σε μυστικά περάσματα και κρυμμένα νεκροταφεία της Οξφόρδης, το Μυστήριο στην Οξφόρδη εξερευνά το πραγματικό νόημα της οικογένειας και τι σημαίνει να σου τη στερούν.

"Ο βάλτος" της Val McDermid

Στον Βάλτο, η επιθεωρήτρια της Μονάδας Ανεξιχνίαστων Υποθέσεων Κάρεν Πίρι αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας της…
Δύο μέτρα κάτω από την επιφάνεια ενός βάλτου στα Χάιλαντς βρίσκεται η κληρονομιά της Άλις Σόμερβιλ, θαμμένη εκεί από τον παππού της στο τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Όταν η Άλις επιτέλους την ανασύρει, έρχεται αντιμέτωπη με μια ανεπιθύμητη έκπληξη: ένα πτώμα με μια τρύπα από σφαίρα στον λαιμό.
Στο μεταξύ, η επιθεωρήτρια Πίρι καλείται να ξετυλίξει το κουβάρι μιας υπόθεσης στην οποία τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. Κι όσο περισσότερο πλησιάζει στην αλήθεια, τόσο πιο περίτρανα αποδεικνύεται ότι δεν μοιράζονται όλοι τη δική της επιθυμία για απόδοση δικαιοσύνης.
Ή ακόμα και την αντίληψη για το τι είναι δικαιοσύνη.
Ένα καθηλωτικό, γεμάτο ανατροπές θρίλερ, Ο Βάλτος επιβεβαιώνει τη θέση της Val McDermid στην ελίτ των καλύτερων συγγραφέων αστυνομικών μυθιστορημάτων της γενιάς της.

"Ο άρχοντας των μυγών" του William Golding

Ένα αεροπλάνο πέφτει σ’ ένα τροπικό νησί. Οι επιζήσαντες, μικροί μαθητές από την Αγγλία, διαπιστώνουν σύντομα ότι το νησί είναι ακατοίκητο. Δεν υπάρχουν πουθενά μεγάλοι. Οργανώνονται μόνοι τους, αποκτούν αρχηγό και κανόνες για να επιβιώσουν μέχρι να έρθουν να τους σώσουν.
Στην αρχή, μοιάζει με ονειρεμένη περιπέτεια. Αλλά τα παιχνίδια της μέρας τα διαδέχονται οι εφιάλτες της νύχτας. Κάποιοι αρχίζουν να πιστεύουν ότι ένα θηρίο στοιχειώνει το νησί. Λίγο λίγο, ο φόβος και η βία αποσαθρώνουν τη μικρή τους κοινωνία, τα αγόρια ορμούν χωρίς επιστροφή προς τη βαρβαρότητα…
Το βιβλίο που χάρισε στον William Golding παγκόσμια φήμη θεωρείται πλέον σήμερα κλασικό, ένα από τα σπουδαιότερα έργα της σύγχρονης λογοτεχνίας. Και συνεχίζει να συγκινεί εκατομμύρια αναγνώστες σε όλο τον κόσμο, με τον απλό, ακαταμάχητο μύθο του για το τέλος της αθωότητας και το βαθύ, αρχέγονο σκοτάδι που παραμονεύει πάντα πίσω από τον πολιτισμένο μας εαυτό.

"Το ημερολόγιο ενός πρίγκιπα" του Ερωτόκριτου Κυμιωνή

Ο επίλογος του προλόγου.
Σ’ αυτό το βιβλίο ζωής –της δικής μου υπέροχης ζωής– κάθε σελίδα είναι και μια περιγραφή ενός διλήμματος. Κάθε σελίδα εμπεριέχει τον εσωτερικό μου διαχωρισμό μέχρι την ένωση. Τον ο-δικό μου χάρτη απ’ την κενότητα ως την ενότητα. Πώς ο μονόδρομος του εγώ μου μέσω διοδίων εναρμονίστηκε με τη λεωφόρο της σύνδεσης.
Κάθε πρωί κλείσε τα μάτια σου για λίγο και συνδέσου με την καρδιά σου, έχοντας στα χέρια σου το ημερολόγιο. Άνοιξε στην «τύχη» μία σελίδα επιλέγοντας αριστερά ή δεξιά. Εκεί βρίσκεται ένα μήνυμα για σένα. Μία λύση... μία συμβουλή... μία παραίνεση προς την αγάπη... Ένας χάρτης προς τη λεωφόρο της αρετής σου! Ακολούθησέ την!
Με εκτίμηση,
Ερωτόκριτος Κυμιωνής
Το Ημερολόγιο ενός Πρίγκιπα είναι μια «βιωματική» συλλογή κειμένων και μηνυμάτων μικρής έκτασης, με σκοπό την παρακίνηση των αναγνωστών ώστε να δονούμαστε όλο και περισσότεροι στην Αγάπη, την Αφθονία, τη Γαλήνη, την Αλήθεια, την Εμπιστοσύνη, τη Ροή και την Εκπληκτική Κατάσταση.

"Σαντέ και λικέρ τριαντάφυλλο" της Πασχαλίας Τραυλού

«Σαντέ ήταν το πρώτο τσιγάρο μου και λικέρ τριαντάφυλλο το πρώτο πιοτί μου. Και όνομα και φίλους και άντρες και τόπους και μυαλά και γνώμη τα άλλαξα και τα παράλλαξα. Τσιγάρο και λικέρ ποτές», μου ’πε η Ζαχαρώ, σφίγγοντας το κόκκινο φουστάνι της νιότης της στα γέρικα μπράτσα της και ύστερα άρχισε να μου εξηγεί τι σήμαινε να είσαι το ’33 κορίτσι στο Γκουλέμα Ρέκα, στα ριζά του Βερμίου.
Κι έτσι γνώρισα τους χίλιους εαυτούς της. Τη Ζαχαρώ με τα κόκκινα, που βγήκε αφύλαχτη στη ζωή και την κατασπαράξανε λύκοι και κυνηγοί. Την Τρελοζαχαρώ, που τίναξε στον αέρα τη ζωή της σαν τη στάχτη του Σαντέ της για έναν έρωτα. Τη Ζαχαρώ την κόρη, που πικραινόταν όταν ξέχασε η μητέρα της το όνομά της. Τη Ζαχαρώ τη μάνα, που μύριζε το ζιπουνάκι της κόρης της για να μπορεί να αντέχει την απουσία της. Τη Ζαχαρώ τη δανεική σ’ όποιον άντρα τής έδινε το αντίτιμο του κορμιού της. Τη Ζαχαρώ την τρομαγμένη κάθε φορά που κατέβαινε η πετούγια της κάμαράς της στο μισοσκόταδο.
Τη Ζαχαρώ τη γυναίκα, εντέλει, που έκανε όνειρα αιρετικά για το φύλο της και κατάφερε να γίνει πεταλούδα, έστω και με φτερούγες τσακισμένες, σε έναν κόσμο που οι γυναίκες ήτανε καταδικασμένες να μείνουν για πάντα κάμπιες...
Μια ζωή σκληρή όσο οι προκαταλήψεις…
Πικρή σαν το άφιλτρο Σαντέ…
Φλογερή σαν το λικέρ τριαντάφυλλο…

"Ο μεγάλος θανατικός" του Γιάννη Ξανθούλη

Όλα άλλαξαν ριζικά στη ζωή μου όταν το αυτοκίνητο της Αρχιεπισκοπής με σακάτεψε.
Τότε αναδύθηκαν από μέσα μου εντάσεις και δυνατότητες πέραν της μεταφυσικής, που με απογείωσαν οριστικά στη σφαίρα του απόλυτα τραγικού. Τη στιγμή εκείνη κατάλαβα πως έπρεπε να υπερασπιστώ την ηθική του κακού και να παίξω τον ρόλο ενός δραματικού απόστολου πέρα από τη λογική των τετριμμένων.
Εξάλλου, δεν είχα και άλλες επιλογές στην κατάσταση που βρισκόμουν από το να παίζω με συνειδήσεις και συγκυρίες. Μόνο που δεν υπολόγισα όσο έπρεπε στο φωτεινό ήμισυ μιας απελπισίας που ονομαζόταν Ελπίδα Γιαρμάς. Πάντως, ο «μεγάλος θανατικός» άρχισε παραμονές Χριστουγέννων του 1981 στην οδό Κλεμανσώ.
Στο παλιό μας σπίτι…

"Μια στάλα μαγεία - No 2: H πυξίδα της μάγισσας" της Michelle Harrison

Τρεις αδελφές κρύβουν ένα μαγικό μυστικό…
Ένας αγώνας ενάντια στον χρόνο και ένα παράτολμο ταξίδι θα τις οδηγήσει σε εκείνο τον τόπο που υπάρχει μόνο στα παραμύθια…
Κι όταν εμφανιστεί στον δρόμο τους ένας απρόσμενος εχθρός, οι τρεις αδελφές θα βρεθούν αντιμέτωπες με τον ίδιο τους τον εαυτό.

"Μαθαίνω τα Πάντα - No 7: Αρχαία Αίγυπτος" της Cath Senker

MIA MAΓΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ.
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΑΝΗΣΥΧΟ ΠΝΕΥΜΑ!
Ταξιδέψτε στον ποταμό Νείλο και γνωρίστε με μια ματιά τον εκπληκτικό πολιτισμό της αρχαίας Αιγύπτου.
Ανακαλύψτε τα μυστικά των πυραμίδων και γνωρίστε τους πανίσχυρους φαραώ και, παράλληλα, θα μπορέσετε να ζωγραφίσετε μια ταφική παράσταση και να σχηματίσετε τον δικό σας κώδικα ιερογλυφικών μέσα από συναρπαστικές αποστολές.

"Μαθαίνω τα Πάντα - No 8: Ανθρώπινος εγκέφαλος" του Clive Gifford

MIA ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗ ΣΤΟΝ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΑΝΗΣΥΧΟ ΠΝΕΥΜΑ!
Σε αυτό το βιβλίο παρουσιάζονται οι περιοχές του εγκεφάλου, η συνεργασία του με το σώμα, πώς συνδέεται με τη μνήμη και τα συναισθήματα, καθώς και οι εγκεφαλικές δεξιότητες.
Εξερευνήστε όλα τα μυστικά του και δείτε πώς λειτουργούν οι αισθήσεις, ώστε να αντιλαμβανόμαστε τον φυσικό κόσμο. Μάθετε πώς παραπλανούν τον εγκέφαλο οι οπτικές απάτες και βελτιώστε τη μνήμη σας μέσα από συναρπαστικές αποστολές.

"Έρως και ψυχή" της Ιουλίας Πιτσούλη

Αυτό το βιβλίο σάς αφορά προσωπικά!
Μέσα από 10 βήματα και 40 ερωτήσεις σάς οδηγεί σε ένα αποκαλυπτικό ταξίδι στο εσωτερικό σύμπαν σας. Αφετηρία, ένας υπέροχος ελληνικός μύθος που περιγράφει την περιπέτεια της ανθρώπινης ψυχής. Στην πλοκή είναι συμβολικά παρόντα όλα τα στάδια της πορείας της:
το υψηλό πεπρωμένο της
η άνοδος
το σφάλμα, αλλά και ο θείος έρωτας, που μέσα από μυητικές δοκιμασίες θα την οδηγήσει στην αφύπνιση, τον θρίαμβο και τη θέωσή της.
Ένα γοητευτικό βιβλίο που σας βοηθά να ανακαλύψετε τις αντιστοιχίες του μύθου μέσα σας, ώστε να κατανοήσετε αυτά που σας συμβαίνουν και να εκφράσετε το κρυμμένο δυναμικό σας, κατακτώντας την αληθινά ζώσα ζωή. Αυτή που πραγματικά σας αξίζει! Ερωτήσεις-πυξίδα για το εσωτερικό σου ταξίδι, που θα κάνουν το καλύτερο κομμάτι του εαυτού σου να ανθήσει… Ήρθες κάποιες στιγμές σε επαφή με βαθιά υπαρξιακά ερωτήματα σχετικά με το νόημα της ζωής σου; Σε ξάφνιασε ποτέ ο εαυτός σου με κάποιες ικανότητες που αγνοούσες ότι διαθέτεις; Νιώθεις ώρες ώρες μια περίεργη μοναξιά και μελαγχολία, σαν να σου λείπει κάτι, που όμως δεν ξέρεις τι ακριβώς είναι; Έφτασες ποτέ να αναγνωρίσεις ότι κάποιες δυσάρεστες δοκιμασίες που αντιμετώπισες ήταν τελικά ευκαιρίες; Ποιες είναι κατά τη γνώμη σου οι σημαντικότερες πνευματικές αρετές; Υπήρξε ποτέ μια μεταβολή στη ζωή σου που σε έκανε να αισθανθείς σαν να ξυπνάς από έναν βαθύ ύπνο, νιώθοντας ότι έρχεσαι πιο κοντά στη ζωή και στον αληθινό εαυτό σου; Ετοιμαστείτε να περάσετε υπέροχα γιατί αυτό το βιβλίο είναι σαν να γράφτηκε για εσάς!

"Ρώτα τον Φιλόσοφο!" του Ian Olasov

Εδώ και χρόνια, ο Ian Olasov στήνει το περίπτερό του με την επιγραφή «Ρώτα τον Φιλόσοφο!» σε κεντρικά σημεία της Νέας Υόρκης και συζητά με τους περαστικούς. Στο βιβλίο αυτό συγκέντρωσε τις απαντήσεις του σε ερωτήματα που του έχουν θέσει διάφοροι άνθρωποι στη διάρκεια αυτών των συζητήσεων.
Ερωτήματα όπως:
Οι άνθρωποι είναι από τη φύση τους καλοί ή κακοί;
Πειράζει να έχω ψάρι για κατοικίδιο;
Να κάνω παιδιά;
Πρέπει να δίνω χρήματα στους αστέγους;
Υπάρχει Θεός;
Εάν οι άνθρωποι αποικήσουν στον Άρη, σε ποιον θα πρέπει να ανήκουν τα εδάφη του;
Το Ρώτα τον Φιλόσοφο! δείχνει ότι η φιλοσοφία μπορεί να βοηθήσει τον καθέναν από εμάς, ότι μπορεί να έχει σχέση με την καθημερινότητά μας, αλλά και να μας ανοίξει νέους δρόμους. Από τα μεγάλα ερωτήματα μέχρι τα πιο προσωπικά και εκείνα που δεν θα σας περνούσαν καν από το μυαλό, οι απαντήσεις του βιβλίου αυτού θα κάνουν σίγουρα ένα πράγμα: Θα σας βάλουν να σκεφτείτε.
Έστησα το περίπτερο «Ρώτα τον Φιλόσοφο!» γιατί θέλω η φιλοσοφία να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των απλών ανθρώπων. Είναι σημαντικό να επιτρέπουμε και να ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους να ανακαλύπτουν τα προβλήματα που απασχολούν τους επαγγελματίες φιλοσόφους, αλλά είναι εξίσου σημαντικό να επιτρέπουμε και να ενθαρρύνουμε τους φιλοσόφους να ανακαλύπτουν τα προβλήματα που απασχολούν όλους τους άλλους – και να βοηθούν στην επίλυσή τους. - Ian Olasov

"Η τέχνη του ζην: Περί Θεού - Ένας αρχαίος οδηγός για την πίστη" των Marcus Tullius Cicero & Philip Freeman

Μια εύληπτη και παραστατική απόδοση των σημαντικών κειμένων του Κικέρωνα σχετικά με τη στωική αντίληψη του θείου.
Οι περισσότεροι αρχαίοι Ρωμαίοι ήταν βαθιά θρησκευόμενοι και ο κόσμος τους κατακλυζόταν από θεούς – από τον Δία, την Αθηνά και τον Άρη μέχρι αμέτρητες τοπικές θεότητες, εφέστιους θεούς και πνεύματα προγόνων. Μια από τις πιο σοβαρές προσεγγίσεις των Ρωμαίων στη θρησκεία προήλθε από ένα μη θρησκευτικό αξιακό σύστημα, που βρίσκει νέους υποστηρικτές ακόμα και σήμερα: τον Στωικισμό.
Πώς όμως αντιλαμβάνονταν οι Στωικοί τη θρησκεία;
Στο Περί Θεού, παρουσιάζονται νέες, γλαφυρές μεταφράσεις των έργων του Κικέρωνα Περί Φύσεως των Θεών και Το Όνειρο του Σκιπίωνα.
Σε αυτά τα σύντομα έργα, ο Κικέρων προσφέρει μια εκφραστική περιγραφή των θρησκευτικών απόψεων μιας από τις πιο δημοφιλείς σχολές της ρωμαϊκής και ελληνικής φιλοσοφίας. Τα κείμενα αυτά αποτελούν τα πιο γνωστά και σημαντικά έργα περί θρησκείας και έχουν διαμορφώσει θεμελιωδώς τη χριστιανική αλλά και τη μη χριστιανική σκέψη για περισσότερα από δύο χιλιάδες χρόνια, επηρεάζοντας μεγάλες προσωπικότητες όπως ο Αυγουστίνος, ο Θωμάς ο Ακινάτης, ο Δάντης και ο Τόμας Τζέφερσον.
Με μια εξαιρετική εισαγωγή και προτάσεις για περαιτέρω μελέτη, το Περί Θεού συνιστά έναν συναρπαστικό οδηγό κατανόησης της προσέγγισης του θείου από τους Στωικούς.

"Τι να περιμένεις όταν θέλεις να μείνεις έγκυος" της Heidi Murkoff

Από τη Heidi Murkoff, συγγραφέα των βιβλίων εγκυμοσύνης και γονικής φροντίδας με τις μεγαλύτερες πωλήσεις παγκοσμίως, έρχεται ο οδηγός τον οποίο πρέπει να έχει κάθε ζευγάρι που θέλει να κάνει παιδί!
Υπάρχουν πάρα πολλά ζευγάρια που προσπαθούν να συλλάβουν και οι ειδικοί συνιστούν σε όσους θέλουν να γίνουν γονείς να ξεκινήσουν την προετοιμασία τουλάχιστον τρεις μήνες πριν αρχίσουν να προσπαθούν.
Ο οδηγός αυτός τα έχει όλα! Και είναι δοσμένα με την ενσυναίσθηση, την ευαισθησία και τις πρακτικές συμβουλές που οι αναγνώστες προσδοκούν από τα βιβλία της σειράς.
Ποια διατροφή ευνοεί τη σύλληψη και ποιες τροφές πρέπει να αποφεύγονται;
Ποιες αλλαγές πρέπει να κάνετε στον τρόπο ζωής σας;
Πώς μπορείτε να εντοπίσετε την ωορρηξία αλλά και την κατάλληλη στιγμή για σύλληψη;
Πώς θα διατηρήσετε την ερωτική σας διάθεση και πότε να περιμένετε την πολυπόθητη εγκυμοσύνη;
Πώς θα ξεχωρίσετε την αλήθεια από τους μύθους;
Πότε πρέπει να ζητήσετε βοήθεια και να εξετάσετε τις πιο πρόσφατες θεραπείες γονιμότητας;
Από τα φάρμακα και την εξωσωματική γονιμοποίηση έως την παρένθετη μητρότητα, αυτό το βιβλίο περιέχει ό,τι χρειάζεται κάθε ζευγάρι για να γίνει η εμπειρία της σύλληψης όσο πιο ευχάριστη και ουσιαστική γίνεται.

"Μεγάλες ιδέες για μικρούς Φιλόσοφους - No 1: Η ευτυχία - Αριστοτέλης" των Duane Armitage & Maureen McQuerry

«Τι με κάνει ευτυχισμένο;»
Ο Αριστοτέλης ήταν ένας αρχαίος φιλόσοφος που αναζητούσε το νόημα της ζωής και τον τρόπο που μπορούμε να γίνουμε ευτυχισμένοι.
Με απλά λόγια τα παιδιά ανακαλύπτουν βασικές αρχές της φιλοσοφίας.
ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ!

"Μεγάλες ιδέες για μικρούς Φιλόσοφους - No 2: Η αλήθεια - Σωκράτης" των Duane Armitage & Maureen McQuerry

«Ποια είναι η αλήθεια;»
Ο Σωκράτης ήταν ένας αρχαίος φιλόσοφος που αναζητούσε τη βαθύτερη αλήθεια των πραγμάτων.
Με απλά λόγια τα παιδιά ανακαλύπτουν βασικές αρχές της φιλοσοφίας.
ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ!

"Μια κούπα αγάπη" της Matti Pikkujamsa

Ένα βιβλίο ζεστό σαν αγκαλιά, με ένα σπουδαίο μήνυμα: Είναι φυσιολογικό να αντιμετωπίζεις προβλήματα και δεν είναι θέμα δικής σου ανεπάρκειας.
Είσαι καλά ακριβώς όπως είσαι!
Μια τρυφερή εικονογράφηση και μικρά κείμενα γεμάτα περίσκεψη και ενσυναίσθηση, σαν να σου μιλάει ένας καλός φίλος, σε βοηθούν να βρεις ισορροπία, αντιμετωπίζοντας δύσκολα θέματα με έναν πρωτοποριακό και άμεσο τρόπο που έχει απήχηση σε ανθρώπους όλου του κόσμου.