To Taλκ, το talcmag.gr και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου με την «Επανάσταση… στο παιδικό βιβλίο», ένα μεγάλο αφιέρωμα στα εξαιρετικά κείμενα για παιδιά που κυκλοφόρησαν με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Τo Σάββατο, 03 Απριλίου 2021, από τις 17:30μ.μ. έως τις 20:30μ.μ., μικροί και μεγάλοι θα συναντήσουμε και θα συζητήσουμε με αγαπημένους συγγραφείς και εικονογράφους για τη δουλειά τους και για τα μηνύματα που θέλησαν να περάσουν στα παιδιά μέσα από το έργο τους.

Μεταξύ των καλεσμένων μαζί μας θα είναι:

Στις 17:50μ.μ. η Ελένη Σβορώνου με το βιβλίο της ΓΙΑ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ.

Η συγγραφέας θα μας δείξει τι συνέβη τελικά 200 χρόνια πριν για να ζούμε εμείς ελεύθεροι σήμερα και θα βοηθήσει να βρούμε απαντήσεις σε όλα τα μεγάλα «γιατί» πίσω από τις σπουδαίες μάχες και τα γεγονότα της Ελληνικής Επανάστασης.

Στις 18:40μ.μ. η Αγγελική Δαρλάση με το βιβλίο της ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ 1821.

Η συγγραφέας θα μας αφηγηθεί ιστορίες εμπνευσμένες από την προσωπικότητα και τα βιογραφικά στοιχεία των πρωταγωνιστών της Ελληνικής Επανάστασης και θα μας κάνει να (ξανα)δούμε τους Μεγάλους ήρωες… με «μικρά» μάτια.

Μην το χάσετε!

Για παιδιά από 6 ετών και τους γονείς τους

Για να παρακολουθήσετε την εκδήλωση ζωντανά, συνδεθείτε στη σελίδα facebook του Taλκ. https://www.facebook.com/events/478720700210055/