"Οι συνήγοροι" του John Grisham

Ένα δικαστικό θρίλερ από τον βιρτουόζο του είδους, ένα συγκλονιστικό βιβλίο που ταράζει τα θεμέλια του νομικού κατεστημένου, κατακτώντας την 1η θέση των μπεστ σέλερ των New York Times από την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας του.
Στο Σίμπρουκ, μια μικρή πόλη της Φλόριντα, ο νεαρός δικηγόρος Κιθ Ρούσο δολοφονείται αργά τη νύχτα στο γραφείο του. Ο δολοφόνος δεν αφήνει κανένα ίχνος. Κανένα προφανές κίνητρο, κανένας αυτόπτης μάρτυρας. Ωστόσο, η αστυνομία γρήγορα στρέφει τις υποψίες της στον Κουίνσι Μίλερ, έναν νεαρό Αφροαμερικανό και πρώην πελάτη του Ρούσο.
Ο Κουίνσι δικάζεται και καταδικάζεται σε ισόβια. Επί είκοσι δύο χρόνια μαραζώνει στη φυλακή, υποστηρίζοντας ότι είναι αθώος. Όμως κανείς δεν τον ακούει. Δεν έχει δικηγόρο, ούτε κανέναν άλλο να τον βοηθήσει απ’ έξω. Απελπισμένος γράφει ένα γράμμα στη Συνηγορική Διακονία, μια μικρή μη κερδοσκοπική οργάνωση με επικεφαλής τον μαχητικό δικηγόρο και επισκοπικό ιερέα Κάλεν Ποστ.
Η Συνηγορική Διακονία αναλαμβάνει λίγες υποθέσεις αθώωσης κάθε φορά, εκπροσωπώντας πελάτες ξεχασμένους από το σύστημα και επανορθώνοντας δικαστικές πλάνες. Όμως με τον Κουίνσι Μίλερ έχει να αντιμετωπίσει κάτι πολύ περισσότερο. Ο Κιθ Ρούσο έχει δολοφονηθεί από ισχυρούς και ανελέητους εγκληματίες που δεν θέλουν να αθωωθεί ο Κουίνσι Μίλερ. Σκότωσαν έναν δικηγόρο πριν από είκοσι δύο χρόνια, και τώρα δεν θα διστάσουν να σκοτώσουν έναν δεύτερο.

"Τίποτα δεν ήταν εύκολο" του Γιώργου Πατούλη

Η Πόπη Κατελάνου, γλυκιά, τρυφερή, περήφανη και μαχήτρια, ήταν η δυνατή γυναίκα που με καθόρισε σε όλα τα βήματα της ζωής.
Η ηρωίδα μάνα που μας δίδαξε πώς να κρατάμε ζωντανά τα όνειρά μας με θέληση, πίστη, υπομονή και επιμονή.

 
 
"Οι αγνοούμενοι" του Γιάννη Πυργιωτάκη

Ο τόμος αποτελείται από μία νουβέλα και τέσσερα διηγήματα. Εξ αυτών τα τρία διηγήματα, «Ο ΜπίλλυΚαμπίλη», «Το μεγάλο ταξίδι» και «Σαν παραμύθι», ανάγονται στην κοινωνία της σταθερότητας, σε αυτήν που σήμερα σβήνει και χάνεται πλέον. Όλα διαπνέονται από τις αξίες και τις αρχές πάνω στις οποίες στηρίχθηκε ο Ελληνικός και ο Ευρωπαϊκός πολιτισμός. Στα άλλα δύο, ο τόνος του συγγραφέα αλλάζει. Στη νουβέλα για τους Αοούμενους, αφού περιγραφούν όλη η υποκρισία της πολιτικής και όλα τα δεινά του Κυπριακού Ελληνισμού με την εισβολή και τον πόλεμο του 1974, υψώνεται κραυγή διαμαρτυρίας για την αδικία που συντελείται στη Μεγαλόνησο. Στο διήγημα για τη μεταμόσχευση, εκφράζονται ο θαυμασμός για την επιστήμη και η ανησυχία μήπως αυτή επιδοθεί μονομερώς στα δικά της επιτεύγματα, αγνοώντας τον άνθρωπο.
Τα θέματά του είναι παρμένα από την πραγματικότητα και αντικατοπτρίζουν την ίδια τη ζωή. Ο συγγραφέας, βαθύς γνώστης των θεμάτων που χειρίζεται, κατορθώνει μέσα από τη συναρπαστική του γραφή να δώσει τη δική του πνοή, και τα κείμενά του όχι μόνο διαβάζονται απνευστί, αλλά ταυτόχρονα προκαλούν τέρψη και προβληματισμό.

"Μαγεία- Η μαγεία των αναμνήσεων" της Tea Stilton

Πέντε πριγκίπισσες, πέντε μαγικά ζώα, μία αποστολή: Να σωθεί η Μαγεία!
Οι πέντε πριγκίπισσες δέχονται ένα απρόσµενο κάλεσµα για βοήθεια.
Τα µαγικά ζώα τους αιχµαλωτίστηκαν από τον κακό µάγο Έγκορ. Οι πέντε αδελφές πρέπει να στηριχτούν τώρα στις δικές τους δυνάµεις για να ελευθερώσουν τους αγαπηµένους φίλους τους.

"Μαγεία- Το αίνιγμα της φωτιάς" της Tea Stilton

Πέντε πριγκίπισσες, πέντε μαγικά ζώα, μία αποστολή: Να σωθεί η Μαγεία!
Η Βασιλική Ακαδηµία βρίσκεται σε κίνδυνο: ένας κλοιός από µαγικές φλόγες απειλεί να καταστρέψει την Ακαδηµία και µαζί το µέλλον της Μαγείας! Μόνο το νερό από τον Καταρράκτη του Ουράνιου Τόξου µπορεί να σβήσει τη φωτιά.
Όµως οι Πέντε Προστάτιδες θα φτάσουν εγκαίρως;