Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Υρία», ο Δήμος Πάρου, η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Πάρου, η κοινότητα Λευκών Πάρου και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν στο 2ο Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου «Λευκές αναγνώσεις», που θα πραγματοποιηθεί στην Πάρο από τις 15 έως τις 19 Ιουλίου 2021.

Το Σάββατο 17 Ιουλίου 2021, στις 19.00μ.μ., στο Ανοιχτό Θέατρο Λευκών Πάρου ή στην Αίθουσα Κοινότητας ο κομίστας Δημήτρης Μαστώρος θα πραγματοποιήσει ένα εργαστήριο εικονογράφησης για παιδιά με αφορμή τη διασκευή του εμβληματικού βιβλίου της Άλκης Ζέη Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ σε graphic novel.

Πόσο εύκολο ή δύσκολο ήταν το κλασικό και πολυβραβευμένο έργο Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου να μεταγραφεί σε graphic novel; Σε αυτό το εργαστήριο εικονογράφησης, με τη βοήθεια πολλών ασκήσεων, θα ανακαλύψετε πώς διηγούμαστε μια ιστορία στη γλώσσα των κόμικς –από το σενάριο μέχρι το σχέδιο– μέσα από όλες τις γραφιστικές αποφάσεις (φορμάτ, τεχνική, χαρακτήρες, πλάνα, ροή κ.ά.).

Μην το χάσετε!
Για παιδιά από 7 ετών

Με την υποστήριξη, την αιγίδα και τη χρηματοδότηση του Υπουργείου Πολιτισμού, την αιγίδα του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου (ΙΒΒΥ) και την κάλυψη του κοινωνικού δικτύου Bookia.