"Ο δολοφόνος είναι νεκρός" του John Verdon

Η ειδυλλιακή κοινωνία του Λάρτσφιλντ συνταράσσεται, όταν ο Άνγκους Ράσελ –το πλουσιότερο και ισχυρότερο μέλος της– βρίσκεται νεκρός στην έπαυλή του στο Χάροου Χιλ. Μία προκαταρκτική ανάλυση DNΑ από τον τόπο του εγκλήματος παραπέμπει στον Μπίλι Τέιτ, το κακό παιδί της περιοχής, το μίσος του οποίου για τον Ράσελ ήταν γνωστό σε όλους.
Μόνο που ο Μπίλι σκοτώθηκε πέφτοντας από τη στέγη της τοπικής εκκλησίας, ακριβώς την προηγούμενη του φόνου. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το πόρισμα του ιατροδικαστή που το επιβεβαίωσε. Όταν όμως η αστυνομία σπεύδει στο νεκροτομείο, ανακαλύπτει ότι το φέρετρο του Μπίλι έχει παραβιαστεί από μέσα και το πτώμα του αγνοείται.
Μια σειρά φόνων ακολουθεί και, καθώς η συνοχή της κοινότητας δοκιμάζεται, οι πωλήσεις όπλων εκτοξεύονται. Οι θεωρίες συνωμοσίας και οι δεισιδαιμονίες εξαπλώνονται. Η άλλοτε ήσυχη πόλη μετατρέπεται σε μαγνήτη όσων αναζητούν την περιπέτεια: κυνηγών ζόμπι, τηλεοπτικών παραγωγών και κηρύκων της Αποκάλυψης, που ανακοινώνουν το τέλος του κόσμου.
Ο Γκάρνεϊ έχει να αντιμετωπίσει πολλά περισσότερα από έναν φόνο: να αποκαταστήσει την τάξη σε μια πόλη που καταρρέει ανεξέλεγκτα.

"Ένας γκάνγκστερ στο Βερολίνο" του Volker Kutscher

Βερολίνο, 1931. Στον υπόκοσμο του Βερολίνου μαίνεται ένας αγώνας επικράτησης. Ο Αμερικανός γκάνγκστερ Αβραάμ Γκόλντσταϊν διαμένει στο ξενοδοχείο Excelsior. Κάνοντας χάρη στο FBI, η αστυνομία έχει αναθέσει την παρακολούθησή του στον ντετέκτιβ Γκέρεον Ρατ.
Καθώς εκείνος αρχίζει να βαριέται και αναλαμβάνει ιδιωτικά μια υπόθεση για λογαριασμό του, αμφιβόλου ηθικής, φίλου του Γιόχαν Μάρλοβ, βρίσκεται σύντομα στη μέση ενός πολέμου στους δρόμους του Βερολίνου.
Στο μεταξύ, η κατά καιρούς σύντροφός του Τσάρλι αφήνει μια νεαρή γυναίκα που ανακρίνει να διαφύγει και σύντομα οι έρευνές της θα διασταυρωθούν με εκείνες του Ρατ. Το Βερολίνο είναι μια διχασμένη πόλη, όπου δύο κόσμοι πρόκειται να συγκρουστούν: ο κόσμος του Αμερικανού γκάνγκστερ και του ακμάζοντος ναζισμού.
Αυτό είναι το τρίτο βιβλίο με ήρωα τον αστυνόμο Γκέρεον Ρατ, πάνω στο οποίο έχει βασιστεί η δημοφιλής τηλεοπτική σειρά Babylon Berlin. Ο Γερμανός συγγραφέας Volker Kutscher αποτυπώνει με δεξιοτεχνία το έγκλημα και τη διαφθορά στο Βερολίνο του 1930, που παρακμάζει στη σκιά του ναζισμού.

"Οι μέρες που έχτισαν την Ιστορία" του Erik Larson

Την πρώτη ημέρα της πρωθυπουργίας του Ουίνστον Τσόρτσιλ, ο Χίτλερ εισέβαλε στην Ολλανδία και στο Βέλγιο. Είχαν προηγηθεί η Πολωνία και η Τσεχοσλοβακία. Τους επόμενους δώδεκα μήνες, τα γερμανικά βομβαρδιστικά θα σφυροκοπούσαν τη χώρα ασταμάτητα, σκοτώνοντας 45.000 Βρετανούς και καταστρέφοντας δύο εκατομμύρια σπίτια.
Στο Οι Μέρες που Έχτισαν την Ιστορία ο Erik Larson δείχνει με κινηματογραφική λεπτομέρεια πώς ο πιο εμβληματικός πολιτικός της Βρετανίας κατάφερε να εμπνεύσει ένα ολόκληρο έθνος την ώρα της πιο σκληρής δοκιμασίας και δίδαξε στους συμπατριώτες του «την τέχνη του να είσαι άφοβος».
Αντλώντας υλικό από ημερολόγια, αρχεία και έγγραφα των μυστικών υπηρεσιών –κάποια από τα οποία αποχαρακτηρίστηκαν πολύ πρόσφατα– ο Larson μας οδηγεί από τους βομβαρδισμένους δρόμους του Λονδίνου στην πρωθυπουργική κατοικία και στο καταφύγιο του Τσόρτσιλ στην ύπαιθρο, στις προσωπικές του στιγμές με την οικογένειά του και στις συζητήσεις με τους πιο έμπιστους συμβούλους του.
Και συνθέτει με μοναδική ζωντάνια το πορτρέτο ενός αληθινού ηγέτη που, μπροστά στον όλεθρο, μπόρεσε με τη ρητορική, τη στρατηγική του ιδιοφυΐα και το κουράγιο του να κρατήσει ενωμένο έναν λαό – και μια οικογένεια.

"Τα μικρά της Επανάστασης" του Παύλου Κουτουζή

Παρουσιάζοντας 200 αυτοτελή επεισόδια από την προεπαναστατική, επαναστατική και μετεπαναστατική περίοδο, Τα Μικρά της Eπανάστασης εστιάζουν στις υποφωτισμένες οπτικές του 1821 και στην εκρηκτική αποσυμπίεση των γεγονότων που οδήγησαν στην ίδρυση του σημερινού ελληνικού κράτους. Με μια σύγχρονη θεώρηση μικρών και μεγάλων στιγμών της πορείας του Ελληνισμού προς την Επανάσταση, με έμφαση σε άγνωστα περιστατικά ή σε νέες αναγνώσεις τους, έως την έξωση του Όθωνα, ο αναγνώστης έχει την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με την Ιστορία και τις πηγές της μέσα από μια εύληπτη και συχνά παιγνιώδη γλώσσα. Μια νέα ματιά για το 1821, σε σύντομα κεφάλαια, που διευρύνει ουσιαστικά τη γνώση μας για τις άγνωστες πτυχές αυτής της καθοριστικής περιόδου των Ελλήνων. Ο Παύλος Κουτουζής γράφει τα ραδιοφωνικά κείμενα διάρκειας ενός λεπτού που παρουσιάζονται καθημερινά στον Αθήνα 9.84, στο πλαίσιο του επετειακού έτους για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

"Οι τρεις φωτιές" της Άννας Γαλανού

Ο Ιάκωβος, ο Μάριος και ο Αργύρης από πολύ νωρίς διαπιστώνουν το αγεφύρωτο χάσμα που υπάρχει ανάμεσα στους γονείς τους.
Μεγαλώνοντας, το μόνο που θέλουν είναι να ξεφύγουν από τη νοσηρή ατμόσφαιρα του σπιτιού τους, όπου η αγάπη, η ζεστασιά και η χαρά είναι άγνωστες έννοιες. Κι αυτό ακριβώς κάνουν, φεύγουν.
Ο Ιάκωβος, στη Νέα Υόρκη, αποκτά δύναμη, πλούτο, εξουσία. Αξίες απατηλές, που κάποια στιγμή σωριάζονται σαν τραπουλόχαρτα μπροστά του. Τίποτα δεν είναι δικό του, μόνο η ψυχή του. Επόμενος προορισμός του, το Ρέθυμνο. Η Κατερίνα και ο Σήφης αλλάζουν εντελώς την κοσμοθεωρία του, δείχνοντάς του έναν δρόμο άγνωστο γι’ αυτόν. Τον δρόμο της αγάπης και τις αξίες της αληθινής ζωής.
Ο Μάριος, στο Παρίσι, ζει έναν παθιασμένο έρωτα με την Υβόν, μια χορεύτρια μπαλέτου, που στην πρώτη ευκαιρία τον εγκαταλείπει για την καριέρα της. Απογοητευμένος μετακομίζει στην Ιρλανδία. Εκεί γνωρίζει τη Σάλλυ, μια ξεχωριστή γυναίκα, που με την τρυφερότητα, την αγάπη και την αφοσίωσή της τον κάνει σταδιακά να αναθεωρήσει όλα όσα ως τότε θεωρούσε άπιαστο όνειρο.
Ο Αργύρης, από μικρός, κουβαλά βαρύ σταυρό στους αδύναμους ώμους του. Ένα οικογενειακό μυστικό τον κατατρέχει, αναγκάζοντάς τον να περιφέρεται χωρίς ελπίδα, χωρίς προορισμό. Η ζωή του κουρέλι, τα όνειρά του θρύψαλα, το μέλλον του αβέβαιο, αδιέξοδο. Η απρόσμενη συνάντησή του μ’ ένα ορφανό κι εγκαταλελειμμένο παιδί που δεν θέλει κανείς, του ανοίγει πόρτες στην ευτυχία και του δίνει στόχο και προοπτική.
Τρία αδέλφια που, για πολλά χρόνια, χωρίζει η ζωή, τα ενώνει ξανά η αγάπη.
Γιατί η δύναμη της αγάπης είναι φως. Μοναδικό και αληθινό.

"Η φωνή στο κεφάλι μας" του Ethan Kross

Μετατρέψτε την εσωτερική σας φωνή από εχθρό σε φίλο.
Όλοι έχουμε μια φωνή στο κεφάλι μας. Μας κατευθύνει προς τους στόχους μας, μας βοηθάει να αποφεύγουμε λάθη και μας υπενθυμίζει τις ευτυχισμένες στιγμές. Όμως εξίσου εύκολα μπορεί να γίνει εχθρός μας, αναμασώντας τα λάθη μας και αναπαράγοντας καθημερινές ντροπιαστικές στιγμές. Πριν το καταλάβουμε, οι σκέψεις μας καταλαμβάνονται από μια σταθερή αρνητική «φλυαρία».
Πώς αυτή η τόσο δυνατή και σοφή εσωτερική φωνή μπορεί να γίνει ο χειρότερος κριτής μας; Και πώς μπορούμε να ανακτήσουμε τον έλεγχο;
Αυτές οι ερωτήσεις απασχόλησαν τον Ethan Kross τα τελευταία είκοσι χρόνια, όταν άρχισε να μελετά τους διαλόγους που έχουμε με τον εαυτό μας. Στο πολυαναμενόμενο βιβλίο του, ο βραβευμένος ψυχολόγος και νευροεπιστήμονας αποκαλύπτει τη μεγάλη δύναμη της εσωτερικής μας φωνής και παρουσιάζει τα εργαλεία για να τη χαλιναγωγήσουμε. Καλά κρυμμένα, αυτά τα εργαλεία βρίσκονται στις λέξεις που χρησιμοποιούμε, στις ιστορίες που λέμε, στις συζητήσεις που κάνουμε με αγαπημένους, ακόμα και στις συνήθειές μας και στα προσωπικά μας «τελετουργικά». Μικρές αλλαγές μπορούν να μεταμορφώσουν τον εσωτερικό μας διάλογο. Εξαιρετικά εμπεριστατωμένο, προϊόν εκτεταμένης έρευνας και γεμάτο συναρπαστικές ιστορίες, το βιβλίο Η Φωνή στο Κεφάλι μας θα αλλάξει τις συζητήσεις που κάνουμε με τον εαυτό μας και θα μας βοηθήσει να έχουμε μια πιο ευτυχισμένη, υγιή και παραγωγική ζωή.

"Η δύναμη της γεωγραφίας" του Tim Marshall

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ BEST SELLER ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΙ ΤΗΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ
Το παγκόσμιο best seller του Tim Marshall, Αιχμάλωτοι της Γεωγραφίας, μας έδειξε πώς οι επιλογές κάθε έθνους περιορίζονται/καθορίζονται/προσδιορίζονται από τα βουνά, τα ποτάμια, τις θάλασσες και τα τείχη. Από τότε η γεωγραφία μπορεί να μην άλλαξε, όμως έχει αλλάξει ο κόσμος.
Σε αυτό το νέο αποκαλυπτικό βιβλίο, ο Marshall μας ταξιδεύει σε 10 περιοχές που καθορίζουν την παγκόσμια πολιτική σκηνή και την ισορροπία δυνάμεων. Ανακαλύψτε γιατί η ατμόσφαιρα της Γης είναι το επόμενο πεδίο μάχης, γιατί η μάχη για τον Ειρηνικό ξεκινά τώρα και η επόμενη μεταναστευτική κρίση της Ευρώπης είναι πολύ πιο κοντά από όσο νομίζουμε.
Σε δέκα κεφάλαια, που καλύπτουν την Αυστραλία, το Σαχέλ, την Ελλάδα, την Τουρκία, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Ιράν, την Αιθιοπία, τη Σαουδική Αραβία, την Ισπανία και το Διάστημα, δοσμένα με τη χαρακτηριστική οξύνοια και διορατικότητα του Marshall, προσφέρεται στον αναγνώστη μια διαφωτιστική και συναρπαστική εξερεύνηση της δύναμης της γεωγραφίας στη διαμόρφωση του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος της ανθρωπότητας.

"Επιτυχία βήμα-βήμα - Αποτελεσματικό πλάνο δράσης για να φτάσετε εκεί που ονειρεύεστε" των Jack Canfield, Janet Switzer & Dr. Brandon Hall

Μη μένετε μόνο στα όνειρα για τη ζωή που θέλετε.
Αναλάβετε δράση!
Η Oprah Winfrey περιγράφει το βιβλίο ως «έναν οδηγό για να φτάσεις τη ζωή σου στο καλύτερο σημείο που θα μπορούσε να είναι».
Το Επιτυχία Βήμα Βήμα: Ο πλήρης οδηγός έχει εμπνεύσει περισσότερους από ένα εκατομμύριο αναγνώστες εξηγώντας πώς να εκπληρώνεις τα όνειρά σου και να επιτυγχάνεις τους στόχους σου. Αλλά η γνώση δεν είναι τίποτα χωρίς δράση. Με το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας ο Jack Canfield μας προσκαλεί να εφαρμόσουμε τις αρχές στην πράξη και να δώσουμε στη ζωή μας την ώθηση που χρειάζεται.
Το βιβλίο επανεξετάζει τις βασικές αρχές του H Επιτυχία Βήμα Βήμα , όπως το να αναλάβουμε πλήρως την ευθύνη για τη ζωή μας και να αποφασίσουμε με ακρίβεια τους στόχους μας, και στη συνέχεια παρέχει αναλυτικές οδηγίες, ασκήσεις, φύλλα εργασίας και καθοδηγούμενο ημερολόγιο για να μας κρατήσει σε σταθερή πορεία προς την επιτυχία.
Είτε θέλετε να εκπληρώσετε τους επαγγελματικούς και προσωπικούς σας στόχους, να δημιουργήσετε έναν συναρπαστικό νέο τρόπο ζωής, να συνταξιοδοτηθείτε νωρίς, να αναπτύξετε ένα καλύτερο δίκτυο ή να επιτύχετε τον βαθύτερο σκοπό σας, αυτό το απαραίτητο βιβλίο δίνει το όραμα και τον τρόπο που αναζητάτε για να φτάσετε στο ιδανικό σας μέλλον.

"Διπλή γλώσσα" του William Golding

Η Αριήκη πέρασε όλη της τη ζωή υπηρετώντας τον Απόλλωνα. Άσχημο και ατίθασο κορίτσι, ήταν βάρος για τους δικούς της, που φοβούνταν ότι δεν θα κατάφερναν να την παντρέψουν. Αλλά ο Ιωνίδης, ο αρχιερέας των Δελφών, διέκρινε το χάρισμά της και την πήρε κοντά του στο μαντείο για να γίνει η Πυθία, η φωνή του Απόλλωνα.
Η Αριήκη είναι πια γριά. Το μαντείο, που κάποτε όριζε τις τύχες του κόσμου, έχει παρακμάσει κι αυτό, όπως όλη η Ελλάδα, που σε λίγο θα υποταχτεί στους Ρωμαίους. Και οι μηχανορραφίες του Ιωνίδη εναντίον τους φέρνουν απλώς λίγο πιο κοντά την καταστροφή…
Το τελευταίο μυθιστόρημα του νομπελίστα William Golding, που έμεινε ημιτελές και εκδόθηκε μετά τον θάνατό του, μιλά για το πώς είναι να πιστεύεις αμφιβάλλοντας, να είσαι γυναίκα σε μια κοινωνία ανδρών, να ζεις σε έναν κόσμο που πεθαίνει. Ένα έργο ιστορικής ακρίβειας και ψυχολογικής εμβάθυνσης, με μια αινιγματική, ξεχωριστή ομορφιά.

"Και η αγάπη; Σε ποιο σπίτι μένει;" της Φρόσως Φωτεινάκη

Όταν οι γονείς χωρίζουν, η αγάπη σε ποιο σπίτι μένει;
Στο σπίτι του μπαμπά ή στο σπίτι της μαμάς;
Ο Ιορδάνης νιώθει στενοχωρημένος από την ημέρα που του είπαν οι γονείς του πως θα πάρουν διαζύγιο.
Ωστόσο, η ενσυναίσθηση που δείχνουν αλλά και η μαγική δύναμη που του δίνει η αδελφή του Νεφέλη φέρνουν ηρεμία στην ψυχή του... και λάμψη στα μάτια του!

"Cubby hill - No 1: Το βαγονάκι της φιλίας" της Cori Doerrfeld

Όταν ο Κούπερ ανακαλύπτει ότι μια καινούρια οικογένεια μετακόμισε στον Λόφο της Χαράς, ανεβαίνει στο σκούτερ του και ανακοινώνει τη χαρούμενη είδηση στους φίλους του.
Καθώς ετοιμάζονται να καλωσορίσουν τους νέους τους γείτονες όμως, τα ζωάκια αρχίζουν να αναρωτιούνται... Και αν είναι τρομακτικοί;
Και αν τρώνε περίεργα πράγματα; Και αν δεν μοιάζουν με κανένα από τα ζώα που έχουν ζήσει ποτέ στην πόλη τους;
Και αν είναι απλώς… οι ΤΕΛΕΙΟΙ γείτονες;
Ένα βιβλίο για τις καινούριες γνωριμίες και τους φίλους που φέρνουν την πιο όμορφη αλλαγή στη ζωή μας!

"Cubby hill - No 2: Η μεγάλη γιορτή" της Cori Doerrfeld

Κάθε χρόνο, οι κάτοικοι στον Λόφο της Χαράς ετοιμάζονται για τη Μεγάλη Γιορτή Γενναιοδωρίας.
Ο Κούπερ είναι ενθουσιασμένος, γιατί φέτος η γιαγιά Μπέα του αναθέτει μια πολύ σημαντική δουλειά.
Θα πρέπει να μοιράσει το μέλι στους φίλους, του που παίρνουν μέρος στη γιορτή!
Μόνο που ο Κούπερ συναντά ένα σωρό προβλήματα και αρχίζει να αναρωτιέται πόσο ικανός και ξεχωριστός είναι…
Ώσπου οι φίλοι του λύνουν την απορία του, ετοιμάζοντας για εκείνον μια μοναδική έκπληξη!
Ένα βιβλίο για την αξία της γενναιοδωρίας, τη δύναμη της φιλίας και της αλληλοβοήθειας.

"Η ζωή είναι..." της Ame Dyckman

Εσύ διαλέγεις τι θα κάνεις με τη Ζωή σου...
Μόλις ανοίξεις το κουτί της Ζωής ξεπετάγονται περιπέτειες, δυσκολίες, απρόσμενα γεγονότα, μικρά καθημερινά μαθήματα, αλλά μαζί μ’ αυτά έρχονται και τα πιο όμορφα πράγματα…
Γι’ αυτό να αγαπάς τη Ζωή σου!
Γιατί όταν την αγαπάς, η Ζωή θα σου ανταποδώσει την αγάπη της!

 
"Τις Κυριακές στο πάρκο" της Έφης Λαδά

Γνωρίστηκαν μια Κυριακή στο πάρκο, όταν μπερδεύτηκαν οι χαρταετοί τους στον ουρανό. Είπαν τα ονόματά τους… ο Φραγκίσκος και η Άννα.
Τα σπίτια τους τα χώριζε ένας δρόμος και το πάρκο όπου μαζεύονταν τα παιδιά. Τις Κυριακές η Άννα πήγαινε στο πάρκο.
Ο Φραγκίσκος έκανε ποδήλατο εκεί. Άρχισαν να μιλάνε για τα πράγματα που τους άρεσαν και ονειρεύονταν πώς θα είναι όταν θα μεγαλώσουν…
Μια τρυφερή ιστορία για την πρώτη αγάπη των παιδικών μας χρόνων.

"Τι συνέβαινε στον κόσμο ταυτόχρονα" του Philip Parker

Γνωρίζετε ότι την ίδια εποχή που χτίζονταν οι πυραμίδες της Αιγύπτου σε κάποια γωνιά της Γης ζούσαν ακόμη μαμούθ;
Έχετε σκεφτεί ποτέ ότι η ανακάλυψη της τυπογραφίας από τον Γουτεμβέργιο έγινε την ίδια περίοδο με την Άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους Οθωμανούς;
Γνωρίζετε ότι το 1961, χρονιά που η Ανατολική Γερμανία ύψωσε το τείχος του Βερολίνου, ο Γιούρι Γκαγκάριν ήταν ο πρώτος άνθρωπος που ταξίδεψε στο διάστημα;
Περιπλανηθείτε στον χρόνο και ανακαλύψτε τι συνέβαινε την ίδια εποχή σε κάθε γωνιά του κόσμου. Εξερευνήστε τον παγκόσμιο χάρτη και δείτε την ιστορία και τον πολιτισμό διάφορων λαών σε κάθε περίοδο. Εντοπίστε τις παράλληλες ιστορικές γραμμές και συνδέστε όλα εκείνα τα σημαντικά γεγονότα που συμπληρώνουν το παζλ της παγκόσμιας ιστορίας.

"Το Μεγάλο Βιβλίο - No 2: Παιχνίδια στη Χώρα των Δράκων"

Αυτό το βιβλίο θα σας ταξιδέψει στη Χώρα των Δράκων με τους θεόρατους πύργους και τις φυλακισμένες πριγκίπισσες, τους γενναίους ιππότες και τους πανούργους δράκους!
Θα δείτε τρομερές μονομαχίες στο ποτάμι της λάβας και θα ζήσετε απίστευτες περιπέτειες.
Οκτώ επιτραπέζια παιχνίδια με εκπληκτική εικονογράφηση, πρωτότυπα πιόνια και ένα ζάρι, που θα βρείτε στο τέλος του βιβλίου, θα σας χαρίσουν ατέλειωτες ώρες διασκέδασης στο πιο μαγικό μέρος του κόσμου!