"Χιονοστιβάδα" της Ruth Ware

Ένα πολυτελές σαλέ.
Μια ανεπανάληπτη ευκαιρία.
Μέχρι που οι φιλοξενούμενοι αρχίζουν να εξαφανίζονται…
Το πολυτελές χιονοδρομικό θέρετρο του Σαν Αντουάν βρίσκεται εν μέσω χιονοθύελλας. Εκεί έχουν συγκεντρωθεί οι μέτοχοι και οι διευθυντές του Snoop, της πιο δημοφιλούς μουσικής εφαρμογής, για μία εβδομάδα εταιρικών διακοπών στη διάρκεια της οποίας θα καθοριστεί το μέλλον της εταιρείας. Το διακύβευμα είναι η πιθανή εξαγορά της εταιρείας έναντι ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων, που θα μπορούσε να τους μετατρέψει όλους σε εκατομμυριούχους –ή να αφήσει κάποιους στα κρύα του λουτρού.
Ο χρόνος για την επίτευξη της συμφωνίας λιγοστεύει και, με την ομάδα χωρισμένη σε δύο στρατόπεδα, οι εντάσεις αυξάνονται. Όταν μια χιονοστιβάδα αποκλείει το σαλέ από τον έξω κόσμο και μία μέτοχος αγνοείται στα χιόνια, οι υπόλοιποι υποχρεώνονται να αναρωτηθούν: θα μπορούσε κάποιος να καταφύγει στον φόνο για να πετύχει τον σκοπό του;

"Φλεγόμενα κορίτσια" της C. J. Tudor

Το Τσάπελ Κροφτ είναι ένα γραφικό βρετανικό χωριό στην περιοχή του Σάσεξ. Η ζωή εκεί κυλάει ήρεμα, φαινομενικά, αλλά πίσω από τη βουκολική γαλήνη και τις τοπικές παραδόσεις κρύβεται μια κοινωνία καταπιεσμένη, διεστραμμένη, κλεισμένη στη σιωπή, με πολλά ένοχα μυστικά. Σ’ αυτό το περιβάλλον εγκαθίσταται, με δυσμενή μετάθεση, η ιερέας Τζακ Μπρουκς με την έφηβη κόρη της, τη Φλο.
Η Τζακ αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την ενορία της στο Νότιγχαμ έπειτα από ένα τραγικό συμβάν. Από την πρώτη στιγμή της έλευσής τους στο χωριό, μάνα και κόρη αντιμετωπίζουν παράξενες καταστάσεις, από ατυχήματα μέχρι απειλές για τη ζωή τους. Το σκοτεινό παρελθόν της Τζακ έρχεται ξανά στο προσκήνιο, όταν η Τζακ πληροφορείται πως ο καταδικασμένος για τον φόνο του άντρα της αδερφός της, πρόκειται να αποφυλακιστεί. Πτώματα ξεθάβονται, άνθρωποι που θεωρούνταν εξαφανισμένοι αποδεικνύεται ότι έχουν δολοφονηθεί και το άγνωστο σκοτεινό παρελθόν της Τζακ κινδυνεύει να αποκαλυφθεί.

"Το μυστικό φαρμακείο" της Sarah Penner

Μια ξεχασμένη ιστορία, ένα υπόγειο δίκτυο γυναικών, μια δηλητηριώδης κληρονομιά εκδίκησης.
Καλωσορίσατε στο μυστικό φαρμακείο. Κρυμμένο στα βάθη του Λονδίνου του δέκατου όγδοου αιώνα, εκτελεί για την πελατεία του κάποιες πολύ ιδιαίτερες παραγγελίες. Γυναίκες απ’ όλη την πόλη συζητούν ψιθυριστά για μια μυστηριώδη γυναίκα, τη Νέλα, η οποία πουλάει καλά κρυμμένα δηλητήρια για να τα χρησιμοποιήσουν ενάντια στους καταπιεστικούς συζύγους τους. Όμως ο σκοτεινός κόσμος της Νέλα θα αρχίσει να κινδυνεύει όταν η νεότερη πελάτισσά της, η δωδεκάχρονη Ελάιζα, κάνει ένα μοιραίο λάθος.
Διακόσια χρόνια αργότερα, η επίδοξη ιστορικός Καρολάιν Πάρσγουελ ανακαλύπτει ένα παμπάλαιο μπουκαλάκι φαρμακοποιού στον Τάμεση και αρπάζει την ευκαιρία να ερευνήσει την προέλευσή του σε μια προσπάθεια να ξεχάσει τη φρικτή προδοσία του άπιστου συζύγου της. Όταν όμως ανακαλύπτει τη σύνδεση ανάμεσα στο μπουκαλάκι και τις άλυτες εδώ και αιώνες δολοφονίες της φαρμακοποιού, το ταραχώδες παρόν της Καρολάιν προσκρούει σε μια εκρηκτική ιστορία, η οποία δένει τη μοίρα της με τη μοίρα της Νέλα και της Ελάιζα, και παίρνει μια απρόσμενη τροπή που διαπερνά το φράγμα του χρόνου.
Το βιβλίο μεταφράζεται σε 40 γλώσσες και θα μεταφερθεί σε τηλεοπτική σειρά από τη Fox.

"Άννα, το όνομά της" της Κώστιας Κοντολέων

Η Κώστια Κοντολέων αφηγείται μια βαθιά ανθρώπινη ιστορία με τη μορφή μυθιστορηματικής σύνθεσης και μέσα από αυτήν χαρτογραφεί το μεγαλύτερο μέρος του 20ού αιώνα.
Στη Λήµνο της δεκαετίας του ’30, ένας άντρας χάνει σε µια καταστροφική πυρκαγιά τη γυναίκα και την κόρη του.
Κυνηγημένος από τον πόνο αλλά και τις τύψεις επειδή οι φλόγες δεν έκαψαν και τον ίδιο, έρχεται στην Αθήνα παραμονές του ’40. Εκεί, στο πρόσωπο µιας άλλης γυναίκας σκέφτεται πως µπορεί ίσως να ανακαλύψει τον λόγο να συνεχίσει να υπάρχει και να δημιουργεί.
Ένα νέο παιδί –γιος αυτή τη φορά– γεμίζει τις αγκαλιές του νέου ζευγαριού. Μα μέσα στο σπίτι τους κυριαρχούν μόνιμα οι δύο «απούσες» γυναίκες. Η µία διεκδικεί το πατρικό χάδι και η άλλη αμφισβητεί την παρουσία της νέας συντρόφου.
Η ζωή, ωστόσο, απαιτεί τη συνέχειά της και αυτό το αγόρι θα πρέπει µόνο του να χαράξει τον δικό του δρόμο, απελευθερωμένο από το βάρος του παρελθόντος των άλλων.
Η ιστορία είναι βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα και οικογενειακά αρχεία.

"Ζώα σαν άνθρωποι" του Christopher LIoyd

Οι απίστευτες ομοιότητές μας με τα ζώα.
Συναρπαστικό και μοναδικά εικονογραφημένο, το Ζώα σαν Άνθρωποι εξερευνά τις καταπληκτικές ομοιότητες ανάμεσα στα ζώα και τους ανθρώπους, με πολλές ιστορίες και παραδείγματα, και μας εξηγεί ότι οι άνθρωποι και τα ζώα δεν ζουν απλώς στον ίδιο πλανήτη, αλλά μοιράζονται και τις ίδιες συμπεριφορές, κάνοντάς μας όλους συνταξιδιώτες στην πορεία της ζωής πάνω στη Γη.
Ήξερες ότι:
  • οι αρουραίοι γαργαλιούνται και ξεκαρδίζονται στα γέλια;
  • οι μέλισσες ψηφίζουν για να αποφασίσουν πού θα στήσουν τις φωλιές τους;
  • οι ελέφαντες πενθούν τους αγαπημένους τους;
  • τα κοράκια χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητα για να σπάσουν καρύδια;
"Πώς να αλλάξουμε τα πάντα" των Naomi Klein & Rebecca Stefoff

Μπορούμε να χτίσουμε ένα καλύτερο μέλλον, αρκεί να έχουμε την αποφασιστικότητα να τα αλλάξουμε όλα.
Η θερµοκρασία ανεβαίνει σε όλο τον πλανήτη και προκαλεί πυρκαγιές, ξηρασίες, εξαφάνιση ζώων και σφοδρές καταιγίδες –η κλιµατική αλλαγή είναι πραγµα-τικότητα. Πώς φτάσαµε όµως σε αυτή την κατάσταση και τι µπορούµε να κάνουµε από εδώ και πέρα; Μπορούµε να βρούµε τρόπους να προστατεύσουµε τον πλανήτη µας και ταυτόχρονα να κάνουµε πιο δίκαιη και ισότιµη τη ζωή όλων των αν-θρώπων που ζουν σε αυτόν;
Μπορούµε –αρκεί να έχουµε την αποφασιστικότητα να τα αλλάξουµε όλα.
Στο πρώτο της βιβλίο για νέους, η Ναόµι Κλάιν, σε συνεργασία µε τη Ρεµπέκα Στέφοφ, προσφέρει έµπνευση, ιδέες και εργαλεία δράσης χρήσιµα στον αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος και την επίτευξη της κλιµατικής δικαιοσύνης. Οι νέοι άνθρωποι δεν αποτελούν απλώς µέρος του κινήµατος κατά της κλιµατικής αλλαγής· είναι πρωτοπόροι του.
Το βιβλίο µάς συστήνει νεαρούς ακτιβιστές από όλο τον κόσµο και αντιπαραθέτει δύο φωτιές: τη φωτιά της κλιµατικής αλλαγής και τη φωτιά που έχει µέσα της η νέα γενιά. Όσο πιο πολλές σπίθες έχει αυτή η δεύτερη φωτιά, τόσο πιο έντονα θα λάµπει, λέει η Ναόµι Κλάιν, και καλεί τους αναγνώστες να προσθέσουν τη δική τους σπίθα, καθώς τους ρωτάει: «Είστε έτοιµοι να αλλάξετε τα πάντα;»

"Πώς ακριβώς να πουλήσεις" του Phil M. Jones

Η αποτελεσματική στρατηγική για να κλείνεις κάθε πώληση.
Ό,τι και αν πουλάς (τον εαυτό σου, το προϊόν σου ή τις υπηρεσίες σου) το Πώς ακριβώς να πουλήσεις θα σε εφοδιάσει με στρατηγικές για να επιτύχεις τα αποτελέσματα που επιδιώκεις. Ο Phil M. Jones, το νεαρότερο άτομο που έλαβε ποτέ το βραβείο «Εκπαιδευτής Πωλήσεων της Χρονιάς» από την οργάνωση BEMSA (British Excellence in Marketing and Sales Awards) εξηγεί πώς να καλλιεργήσεις τις δεξιότητες που είναι αναγκαίες προκειμένου να διευρύνεις το πελατολόγιό σου, να αυξήσεις τις παραγγελίες σου και να κερδίζεις δουλειές από τους ανταγωνιστές σου.
Το Πώς ακριβώς να πουλήσεις αποκαλύπτει χρήσιμες τεχνικές που θα σε βοηθήσουν να ενισχύσεις την αυτοπεποίθησή σου πριν από κάθε συζήτηση με τον υποψήφιο αγοραστή. Δείχνει πώς να ορίσεις την αγορά-στόχο σου, πώς να μεγαλώσεις το εύρος των συνεργασιών σου, πώς να δημιουργείς συνθήκες win/win και πώς να επενδύεις σε σχέσεις μακροπρόθεσμα. Το βιβλίο παρέχει συμβουλές για να γίνεις καλός ακροατής, να διατηρείς τον έλεγχο και να οδηγείς τους υποψήφιους αγοραστές στην πώληση, προφυλάσσοντάς σε από το στερεότυπο του «πιεστικού» πωλητή.

"Πήραμε (;) γάτα" του Κυριάκου Αθανασιάδη

Πώς είναι να ζεις στο ίδιο σπίτι με έναν τετράποδο έφηβο.
Ονειρικές, πανέμορφες, αφοσιωμένες και μαγικές, οι γάτες δεν χωρούν σε καλούπια και κατηγοριοποιήσεις: είναι ανυπόταχτοι έφηβοι που θέλουν να κάνουν πάντα το δικό τους –ρωτήστε όποιον έχει γάτα και θα σας πει! Ωστόσο, ο τρόπος με τον οποίο πρέπει να τις προσεγγίζουμε είναι κοινός.
Αν αγαπάτε τις γάτες, αυτό το βιβλίο είναι για εσάς. Κι αν πάλι δεν έχετε γάτα, αλλά σκέφτεστε να αποκτήσετε, διαβάστε το ξανά και ξανά. Ανάμεσα σε πολλά άλλα, θα μάθετε με τον πιο απλό και παραστατικό τρόπο:
  • Τι προετοιμασίες πρέπει να κάνετε πριν έρθει στο σπίτι σας.
  • Πώς θα βοηθήσετε τη γάτα σας να εγκλιματιστεί στο καινούργιο της περιβάλλον.
  • Πώς θα την κάνετε να νιώθει, αλλά και να είναι, πάντοτε ασφαλής και ευτυχισμένη.
  • Και ποιες είναι όλες οι ευχάριστες υποχρεώσεις που έχετε απέναντί της.
Μέσα από είκοσι ανεξάρτητα κεφάλαια, ενημερωθείτε –από κάποιον που τα έμαθε όλα από πρώτο χέρι, με την καθημερινή του τριβή με τη δική του γάτα, αλλά και από μία σειρά ειδικούς– για όλα όσα είναι απαραίτητο να ξέρετε πριν ενώσετε τη ζωή σας με το γατάκι ή την ενήλικη γάτα που ονειρεύεστε.
Πώς είναι, λοιπόν, να ζεις στο ίδιο σπίτι με έναν τετράποδο έφηβο;

"Όταν δεν ξέρεις από πού σου ήρθε" της Rachel Hollis

«Το να μη σηκώνεσαι όρθια είναι αυτό που σε κρατά καθηλωμένη κάτω.»
Με το χαρακτηριστικό της χιούμορ, την ανυπόκριτη ειλικρίνεια και προσωπικές ιστορίες βγαλμένες από τη ζωή, η Ρέιτσελ Χόλις σου δείχνει πώς να αδράξεις τις δύσκολες στιγμές για να τις μετατρέψεις σε διδακτικές εμπειρίες.
Φόβος. Θλίψη. Απώλεια. Προδοσία. Στα «δύσκολα» της ζωής –όταν πεθαίνει ένα αγαπημένο πρόσωπο, όταν παίρνεις διαζύγιο, όταν χάνεις τη δουλειά σου– το να προχωρήσεις μοιάζει ανέφικτο καθώς οι μέρες σου κυριαρχούνται από τη θλίψη και την αβεβαιότητα. Ωστόσο, όπως γράφει η Ρέιτσελ, είναι στο δικό σου χέρι το πώς θα ξεπεράσεις τις δυσκολίες? μπορείς να επιλέξεις να μάθεις και να εξελιχθείς, αλλάζοντας προς το καλύτερο, ή να καθηλωθείς σε ό,τι σε πληγώνει.
Για τη Ρέιτσελ, μια γεμάτη ζωή είναι αυτή που έχει σκοπό και εστιάζει στα ουσιώδη. Σε αυτό το μικρό βιβλίο, εμπνευσμένο και φιλόδοξο, μιλά για μεγάλα συναισθήματα και προσφέρει μια σανίδα σωτηρίας μετά από σκληρές και απρόβλεπτες δοκιμασίες.
Η Rachel Hollis συνδέεται με ένα εξαιρετικά αφοσιωμένο και ολοένα αυξανόμενο παγκόσμιο κοινό γυναικών, οι οποίες εκτιμούν την ανυποκρισία και την αισιοδοξία της. Είναι από τις πιο περιζήτητες ομιλήτριες με αντικείμενο την παρακίνηση διαθέτει ένα κορυφαίο επιχειρηματικό podcast και είναι μια περήφανη μαμά τεσσάρων παιδιών, η οποία αξιοποιεί τη διαδικτυακή πλατφόρμα της προκειμένου να ενδυναμώνει και να εμψυχώνει γυναίκες σε όλο τον κόσμο.

"Οι ηγέτες τρώνε τελευταίοι" του Simon Sinek

Φανταστείτε έναν κόσμο όπου η πλειοψηφία των ανθρώπων ξυπνά γεμάτη έμπνευση να πάει στη δουλειά, νιώθει ασφάλεια εκεί και γυρίζει σπίτι νιώθοντας ικανοποίηση.
Δεν είναι τόσο τρελό όσο νομίζετε.
Από το συγγραφέα του ΝΥ Times best seller ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΓΙΑΤΙ.
Στα ταξίδια του ανά τον κόσμο, ο Σάιμον Σίνεκ παρατήρησε ότι σε κάποιες ομάδες η εμπιστοσύνη είναι τόσο βαθιά, ώστε τα μέλη κυριολεκτικά θα ρίσκαραν τη ζωή τους το ένα για το άλλο. Άλλες ομάδες, όσα κίνητρα κι αν τους προσφερθούν, παραμένουν σε καθεστώς εμφυλίου, κατακερματισμένες και αποτυχημένες. Γιατί;
Η απάντηση έγινε σαφής σε μια συζήτηση με έναν στρατηγό των Πεζοναυτών των ΗΠΑ, όταν ο Σίνεκ τον ρώτησε «τι κάνει τόσο καλούς τους πεζοναύτες». «Οι ηγέτες τρώνε τελευταίοι», του απάντησε ο στρατηγός. Ο Σίνεκ το είδε και μόνος του. Οι κατώτεροι στην ιεραρχία πεζοναύτες έτρωγαν πρώτοι, ενώ οι ανώτεροι έπαιρναν θέση στο τέλος της ουράς. Αυτό που στην τραπεζαρία είναι συμβολικό, στο πεδίο της μάχης είναι θέμα ζωής και θανάτου: Οι μεγάλοι ηγέτες είναι έτοιμοι να θυσιάσουν το συμφέρον τους για το καλό εκείνων που έχουν στην ευθύνη τους.
Οι σύγχρονοι χώροι εργασίας είναι συνήθως γεμάτοι κυνισμό, παράνοια και ιδιοτέλεια. Ωστόσο, οι καλύτεροι οργανισμοί καλλιεργούν την εμπιστοσύνη και τη συνεργασία επειδή οι ηγέτες τους χτίζουν αυτό που ο Σίνεκ αποκαλεί «κύκλο της ασφάλειας». Όταν όλοι νιώθουν ότι ανήκουν κάπου, η ενέργειά τους αφιερώνεται στον κοινό στόχο και την εκμετάλλευση των μεγάλων ευκαιριών.
Στο βιβλίο αυτό, ο Σίνεκ διερευνά επίσης τη δυσκολία ηγεσίας των Millennials. Ως γενιά, επιδιώκουν να δουλεύουν κάπου με μια αίσθηση αποστολής –θέλουν η εργασία τους να έχει αντίκτυπο– και βρίσκουν την αίσθηση σκοπού που αναζητούν μόνο αν οι οργανισμοί τους καταφέρουν να δημιουργήσουν έναν Κύκλο Ασφάλειας.
Η συναρπαστική έρευνα και οι αληθινές ιστορίες που υπάρχουν σ’ αυτό το βιβλίο αποδεικνύουν ότι οι ηγέτες που πρόθυμα τρώνε τελευταίοι επιβραβεύονται με αφοσιωμένους, γεμάτους αυτοπεποίθηση και αποτελεσματικούς συναδέλφους. Είναι απίστευτο το πόσο καλά λειτουργεί αυτό.
Ο Σάιμον Σίνεκ ηγείται ενός κινήματος που έχει έναν πολύ απλό στόχο: να ωθήσει τους ανθρώπους να κάνουν αυτό που τους εμπνέει. Από μέλη του Κογκρέσου μέχρι ξένους πρεσβευτές, από μικρές επιχειρήσεις μέχρι κολοσσούς σαν τη Microsoft και τη WalMart, από το Χόλιγουντ μέχρι τη NASA και το Πεντάγωνο, όλοι όσοι θέλουν να εμπνέουν τους άλλους επιδιώκουν πλέον να μάθουν για το ΓΙΑΤΙ.

"Κουρέψου, Μαξ!" της Μαρίας Ρουσάκη

Ο Μαξ, το μαύρο πρόβατο, αρνείται να κάνει ό,τι του λένε.
Από την καταξιωμένη συγγραφέα Μαρία Ρουσάκη μια νέα σειρά βιβλίων με πρωταγωνιστή τον Μαξ, ένα νεαρό μαύρο πρόβατο που αρνείται να κάνει ό,τι του λένε, σε εικονογράφηση της Λέλας Στρούτση.
Γραμμένοι με πρωτότυπο τρόπο, με χιούμορ και παιχνιδιάρικη διάθεση οιτίτλοι της σειράς εστιάζουν στιςαπαιτήσεις που έχουν οι μεγάλοι από τα παιδιά όπως η απαίτηση να κουρευτούν, να συμμετέχουν σε κοινωνικές/σχολικές εκδηλώσεις, η απαίτηση να παίζουν και να αθλούνται. Επίσης οι περιπέτειες του Μαξ μιλάνε για την προσφορά και τη δωρεά, τη φιλία, την κοινωνική αποδοχή και για το πώς ξεπερνιούνται οι φόβοι.
Μα, γιατί να κουρευτεί; Όλοι είχαν φαγωθεί με το δικό του το μαλλί! Όμως ο Μαξ έβλεπε όσα ήθελε. Επιλεκτικά. Έβλεπε τη Λούλα στο μπροστινό θρανίο. Έβλεπε την μπάλα όταν έφτανε στα πόδια του. Έβλεπε το φαγητό στο πιάτο του. Το νερό στην μπανιέρα. Το μαξιλάρι πριν κοιμηθεί. Δεν χρειαζόταν να κουρευτεί. Ώσπου είδε κάτι που τον συγκίνησε πολύ.

"Η δύναμη του ενός" της Trudi Ludwig

Μια τρυφερή ιστορία φιλίας και καλοσύνης από την Trudi Ludwig σε εικονογράφηση του Mike Curato (Σκουλήκι αγαπάει σκουλήκι, σειρά Μικρός Έλιοτ) που μας περιγράφει πώς μια μοναδική πράξη καλοσύνης μπορεί να δημιουργήσει μια αλυσιδωτή αντίδραση και προτείνει στέρεα βήματα στους μικρούς αναγνώστες για να κάνουν τη διαφορά στο δικό τους περιβάλλον. Όταν ένα παιδί προσεγγίζει φιλικά μια συμμαθήτρια που φαίνεται μόνη, ξεκινά μια αλυσιδωτή αντίδραση καλοσύνης που κυματίζει σε όλο το σχολείο και την κοινότητά της. Ένα είδος πράξης γεννά ένα άλλο, μικρές καλές πράξεις κάνουν δρόμο για μεγαλύτερες, και τελικά όλη η γειτονιά έρχεται μαζί για να χτίσει κάτι πολύ μεγαλύτερο από το άθροισμα των μερών της. Το ένα είναι η αρχή για κάθε αλλαγή.
Όταν ένα παιδί προσεγγίζει φιλικά μια συμμαθήτρια που φαίνεται μόνη, ξεκινά μια αλυσιδωτή αντίδραση καλοσύνης που κυματίζει σε όλο το σχολείο και την κοινότητά της. Ένα είδος πράξης γεννά ένα άλλο, μικρές καλές πράξεις κάνουν δρόμο για μεγαλύτερες, και τελικά όλη η γειτονιά έρχεται μαζί για να χτίσει κάτι πολύ μεγαλύτερο από το άθροισμα των μερών της.
Η αλλαγή ξεκινά με ένα άτομο που υπερασπίζεται το δίκαιο. Και μια πράξη καλοσύνης μπορεί να είναι η αρχή μιας αλυσιδωτής αντίδρασης:
  • Ένα ντροπαλό χαμόγελο μπορεί να οδηγήσει σε μια νέα φιλία.
  • Ένας καλός ακροατής μπορεί να ακούσει και την πιο σιγανή φωνούλα.
  • Μια τρυφερή ιδέα μπορεί να φέρει κοντά μια κοινότητα.
  • Μια τρυφερή ιστορία φιλίας και καλοσύνης που θα εμπνεύσει μικρούς και μεγάλους.
"Ρώτα πρώτα, μαϊμουδάκι!" των Juliet Clare Bell & Abigail Tompkins

Μια ιστορία για τη συναίνεση και τα όρια.
Αυτό το εικονογραφημένο βιβλίο δείχνει στα παιδιά τι σημαίνει συναίνεση και γιατί είναι τόσο σημαντική. Περιλαμβάνει οδηγίες για γονείς και εκπαιδευτικούς.
Γνώρισε το μαϊμουδάκι. Το σουπεργαργαλιστικό μαϊμουδάκι. Είναι ο καλύτερος γαργαλίτσας στον κόσμο. Ακόμα και η μητέρα του το λέει. Και, πιο πολύ απ’ όλα, του αρέσει να γαργαλάει ΟΛΟΥΣ τους φίλους του την ώρα που παίζουν! Τι γίνεται, όμως, αν σε κάποιους φίλους του δεν αρέσει το γαργαλητό;