"Τελειώνει με εμάς" της Colleen Hoover

Κάποιες φορές αυτός που σε αγαπάει περισσότερο είναι και αυτός που σε πληγώνει περισσότερο.
Η ζωή δεν ήταν εύκολη για τη Λίλι, όμως αυτό δεν την εμπόδισε να δουλέψει σκληρά για να εκπληρώσει όλα όσα ονειρευόταν.
Αφού έφυγε από τη μικρή πόλη του Μέιν, σπούδασε, μετακόμισε στη Βοστόνη και άνοιξε τη δική της επιχείρηση. Έτσι, όταν γνωρίζει τον γοητευτικό νευροχειρουργό Ράιλ Κινκέιντ, ξαφνικά η ζωή της φαντάζει πολύ όμορφη για να είναι αληθινή.
Ο Ράιλ είναι δυναμικός, πεισματάρης, ίσως και λίγο αλαζόνας. Όμως είναι και ευαίσθητος, πολύ ευφυής κι έχει αδυναμία στη Λίλι. Και όταν φοράει ρούχα χειρουργείου γίνεται ακόμα πιο γοητευτικός.
Η Λίλι δεν μπορεί να τον βγάλει από το μυαλό της. Ωστόσο η τεράστια απέχθειά του για τις σχέσεις είναι ανησυχητική. Και παρόλο που η Λίλι γίνεται η εξαίρεση στον κανόνα του, δεν μπορεί να μην αναρωτηθεί για ποιο λόγο ο Ράιλ απέφευγε να δεσμευτεί.
Όμως δεν την κατακλύζουν μόνο τα ερωτηματικά για τη σχέση της αλλά και οι σκέψεις της για τον Άτλας Κόριγκαν – τον πρώτο της έρωτα που τη δένει με το παρελθόν που άφησε πίσω της.
Ήταν η αδελφή ψυχή και ο προστάτης της. Όταν ξαναεμφανίζεται, ξαφνικά ό,τι έχει χτίσει η Λίλι με τον Ράιλ απειλείται…

"Όνειρα από μελάνι" της Maria Reig

Πόσο μακριά θα έφτανες για να κάνεις τα όνειρά σου πραγματικότητα;
Μαδρίτη, πρώτες δεκαετίες του προηγούμενου αιώνα. Η Ελίσα Μοντέρο, ένα κορίτσι ταπεινής καταγωγής, μεγαλώνει με τη νονά της, μια πλούσια και μυστηριώδη γυναίκα της ανώτερης αστικής τάξης.
Τη ζωή της θα σημαδέψει το αίσθημα ότι δεν ανήκει πουθενά και σύντομα θα κάνει την επανάστασή της ενάντια στα σχέδια που άλλοι έχουν κάνει για εκείνη.
Η Ελίσα δεν αναζητά μόνο να απελευθερωθεί από τους περιορισμούς που της επιβάλλει το καθεστώς επειδή είναι γυναίκα στην ταραγμένη Μαδρίτη πριν από τη Δεύτερη Ισπανική Δημοκρατία.
Δεν διεκδικεί απλώς το δικαίωμα να γίνει δημοσιογράφος, παρόλο που της είναι απαγορευμένο, αλλά είναι αποφασισμένη να πάρει τον έλεγχο της μοίρας στα χέρια της.
H αδυσώπητη πραγματικότητα μιας Ισπανίας που βρίσκεται ανάμεσα σε δύο πολέμους θα σημαδέψει τον αγώνα της να γνωρίσει τον πραγματικό της εαυτό και να καταρρίψει ακόμα και τις δικές της προκαταλήψεις.
Μια συγκινητική ιστορία με ιστορικά στοιχεία, γεμάτη πάθος και μαχητικότητα, για την επιθυμία μιας γυναίκας να εκφραστεί, μιας γυναίκας μπροστά από την εποχή της, μιας γυναίκας που θέλει να είναι κάτι περισσότερο από ένα διακοσμητικό στοιχείο, μιας γυναίκας που διεκδικεί μια ζωή ισότιμη.

"Η Μήδεια δεν χόρεψε ποτέ" της Πασχαλίας Τραυλού

Στη δίκη της Αιμιλίας Στρατάκη, μιας σύγχρονης Μήδειας, η συγγραφέας Έλλη, ο ζωγράφος Αλέξανδρος, ο ψυχολόγος Νικήτας και ο δικηγόρος Μίνωας προσπαθούν, καθένας για τους δικούς του λόγους, να φτάσουν το μαχαίρι ως το κόκαλο, προκειμένου να ανακαλύψουν τα βαθύτερα κίνητρα της πράξης της.
Καθώς διαπιστώνουν, βήμα το βήμα, πως τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται και πως η αλήθεια απέχει πολύ απ’ ό,τι ορίζει ως κολάσιμο η ποινική δικαιοσύνη, οι θύτες και τα θύματα εναλλάσσονται σε μια αναζήτηση που καταλήγει να είναι για όλους ένα κυνήγι αυτοκαθορισμού και ευτυχίας.
Δίχως να το καταλάβουν, βρίσκονται και οι ίδιοι οι ήρωες αντιμέτωποι με τις μύχιες πληγές τους.
Η κάθαρση έρχεται για όλους με τρόπο ανατρεπτικό, άλλοτε ως επιβράβευση, πληρότητα και ολοκλήρωση και άλλοτε ως απόρριψη, μοναξιά και ποινή.
Ένα βιβλίο για γερά νεύρα που αναδεικνύει σημαντικές αλήθειες για τη γυναίκα και τη μητρότητα, αλήθειες που οδηγούν σε νέους ορίζοντες αυτογνωσίας.

"Ο ηθοποιός" των Don Ruiz Miguel & Barbara Emrys

Παίξε τον ρόλο του αυθεντικού σου εαυτού!
Η τέχνη της υποκριτικής είναι μέρος της καθημερινότητάς μας, όσο παράξενο κι αν φαίνεται αυτό.
Επιλέγουμε τους ρόλους που υποδυόμαστε σε διαφορετικές καταστάσεις και για διαφορετικούς ανθρώπους. Όμως μπορούμε να βγούμε από αυτούς τους ρόλους.
Να διεκδικήσουμε ξανά την αυθεντικότητά μας.
Χρησιμοποιώντας ως σκηνικό μια αίθουσα διδασκαλίας, αυτό το συναρπαστικό «μάθημα» εξερευνά την ανθρώπινη συμπεριφορά από την οπτική του καλλιτέχνη.
Οι καλλιτέχνες αντικατοπτρίζουν τη ζωή. Η τέχνη της υποκριτικής είναι η πρώτη δεξιότητα που μαθαίνουμε, ακόμα και πριν από τη γλώσσα, ακόμα και πριν μάθουμε να περπατάμε.
Ξεκινάμε τη ζωή μας ως μίμοι. Παρακολουθούμε, ακούμε και μιμούμαστε. Είμαστε ηθοποιοί εκ φύσεως και σε όλη τη διάρκεια της ζωής μας τελειοποιούμε την τέχνη αυτή.
Ο Don Miguel Ruiz, γνωστός σε όλο τον κόσμο από το διεθνές best seller Οι Τέσσερις Συμφωνίες, μας δίνει την ευκαιρία να τροποποιήσουμε τη συμπεριφορά μας και να αξιοποιήσουμε συνειδητά τα ταλέντα μας.
Το σημαντικότερο όμως είναι ότι μας δίνει την επιλογή να απαλλαγούμε από την υποκρισία και να καλλιεργήσουμε την αυθεντικότητα για άλλη μια φορά.

"Αλλάζω!" της Katy Milkman

Θέστε τολμηρούς στόχους. Υιοθετήστε καλές συνήθειες.
Δημιουργήστε δίκτυα υποστήριξης.
Σίγουρα έχετε ακούσει ξανά αυτές τις συμβουλές. Κι όμως, τίποτα από αυτά δεν σας έχει βοηθήσει…
Σε αυτό το ριζοσπαστικό βιβλίο η Katy Milkman, βραβευμένη σύμβουλος συμπεριφορικής επιστήμης και καθηγήτρια στη Σχολή Ουάρτον, εξηγεί τους λόγους για τους οποίους συμβαίνει αυτό.
Η συγγραφέας έχει ανακαλύψει ένα ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο, το οποίο πολλοί παρερμηνεύουμε: τη στρατηγική μας.
Η αλλαγή έρχεται πολύ πιο εύκολα όταν κατανοούμε τι είναι αυτό που στέκεται εμπόδιο στην επιτυχία μας και άρα εφαρμόζουμε προσαρμοσμένες λύσεις σε κάθε πρόβλημα.
Αν επιθυμείτε να γυμνάζεστε περισσότερο, αλλά θεωρείτε την άσκηση κάτι δύσκολο και βαρετό, μια εφαρμογή στο κινητό μάλλον δεν θα βοηθήσει. Αλλά, αν φροντίσετε οι ασκήσεις σας να είναι πηγή ευχαρίστησης και όχι αγγαρεία, θα έχετε πολύ καλύτερα αποτελέσματα.
Η μετατροπή ενός ανηφορικού αγώνα σε εύκολη κατηφόρα είναι το κλειδί της επιτυχίας.
Αντλώντας στοιχεία από την πρωτότυπη έρευνα της Milkman και από το έργο των δεκάδων παγκοσμίου κύρους επιστημονικών συνεργατών της, το Αλλάζω! περιγράφει μια καινοτόμα προσέγγιση, η οποία θα σας βοηθήσει να αλλάξετε ή να ενθαρρύνετε την αλλαγή στους άλλους. Μέσα από εμπνευσμένες ιστορίες και παραδείγματα από έρευνες αιχμής, το βιβλίο αποτυπώνει τον τρόπο με τον οποίο θα μπορέσετε να αναγνωρίσετε και να ξεπεράσετε τα εμπόδια στον δρόμο προς την αλλαγή.
Το βιβλίο Αλλάζω! θα σας διδάξει:
* τον λόγο για τον οποίο η κατάλληλη στιγμή μπορεί να είναι το παν ενόψει μιας αλλαγής
* τον τρόπο με τον οποίο ο πειρασμός και η αδράνεια μπορούν να μετατραπούν σε πολύτιμα στοιχεία, τα οποία θα σας βοηθήσουν να κατακτήσετε τους στόχους σας
* ότι το να δίνετε εσείς οι ίδιοι συμβουλές μπορεί να σας βοηθήσει να επιτύχετε περισσότερα
Είτε έχετε στόχο να βοηθήσετε τους άλλους να αλλάξουν προς το καλύτερο, είτε επιχειρείτε να δώσετε ώθηση στη δική σας αλλαγή, το Αλλάζω! προσφέρει ένα πολύτιμο, επιστημονικά τεκμηριωμένο σχέδιο για την επίτευξη των στόχων σας, άπαξ και διά παντός.

"Η αυτοπεποίθηση που κρύβουμε μέσα μας" της Stefanie Stahl

Αυτοπεποίθηση – το εργοστάσιο ηλεκτρικής ενέργειας της ψυχής.
Μακάρι να είχα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση! Ποιος δεν το έχει ευχηθεί;
Η αυτοπεποίθηση καθορίζει την αίσθηση που έχουμε για τη ζωή, τις σχέσεις μας, την ψυχική αλλά και τη σωματική μας υγεία.
Οι άνθρωποι
με αυτοπεποίθηση έχουν καλή εικόνα για τον εαυτό τους, είναι αισιόδοξοι και θεωρούν πως είναι ισάξιοι με τους άλλους.
Η ψυχολόγος και συγγραφέας Stefanie Stahl είναι βέβαιη ότι η χαμηλή αυτοπεποίθηση δεν αποτελεί αμετάκλητη μοίρα.
Με γλαφυρά παραδείγματα μας εξηγεί πώς μπορούμε να ενισχύσουμε την αυτοπεποίθησή μας:
χρειάζεται να αποδεχτούμε τον ίδιο μας τον εαυτό, να επικοινωνούμε ανοιχτά, να ενεργούμε στοχευμένα, να αντιλαμβανόμαστε τα συναισθήματά μας, μαθαίνοντας έτσι να απολαμβάνουμε τη ζωή.

"Μεγάλες προσδοκίες" των Αργυρώς Πιπίνη & Charles Dickens

Ο Πιπ, η μις Χάβισαμ, η Εστέλλα, ο Τζο – μια ελεγεία στην αιώνια αγάπη, μια ιστορία για τις προσδοκίες και τη ματαίωση, για την πίστη στο αδύνατο.
Ήρωες ολοζώντανοι ενός κόσμου αναγνωρίσιμου ακόμα και σήμερα, εκατόν εξήντα χρόνια αργότερα.
Ένα από τα καλύτερα μυθιστορήματα που γράφτηκαν ποτέ, ένα βιβλίο αναφοράς για αναγνώστες κάθε ηλικίας από τον εμβληματικό συγγραφέα της βικτοριανής Αγγλίας, τον Κάρολο Ντίκενς.

"Ο Άρης ο Πετάρης θέλει να πετάξει" της Ελένης Φωτοπούλου

Ο Άρης είναι ένα μικροσκοπικό πετάρι που το μοναδικό όνειρο της ζωής του είναι να πετάξει μακριά και να γνωρίσει τον κόσμο.
Στο βασίλειό του όμως ένας κανόνας ορίζει πως κανένα πετάρι δεν βγαίνει ποτέ στο μεγάλο ξέφωτο γιατί εκεί καραδοκούν οι αετοί.
Για να κάνει αληθινό το όνειρό του, χρειάζεται τη βοήθεια του αετού… Θα καταφέρει να τον πείσει να κάνουν μαζί το ταξίδι που ονειρεύεται;
Μια ιστορία για την αξία της γνώσης, τη φιλία και τη δύναμη της θέλησης που μπορεί ακόμα και να αλλάξει τον κόσμο.

"Μέλη και Μελέκ" της Βάνας Μαυρίδου

Η Μέλη αγαπάει πολύ την κούκλα της, τη Μελέκ. Την έχει φτιάξει η γιαγιά της και δεν την αποχωρίζεται ποτέ...
Ωστόσο, κάποιες φορές, οι συνθήκες ανατρέπουν τα πάντα γύρω μας...
Τον Σεπτέμβρη του 1922, η Μέλη θα μάθει να ζει χωρίς τη Μελέκ, μακριά από το σπίτι της και από τα αγαπημένα της πρόσωπα...
Μέσα στην καρδιά της όμως –και στη δική της και στης Μελέκ– θα ζει πάντα η αγάπη. Και μια αγάπη αληθινή μπορεί να δώσει ξανά ζωή σε όλα...
Μια ιστορία μνήμης και ανθρωπιάς… 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

 
"Λέσχη Μυστηρίου Σέργουφ Χολμς - No 15: Η παγίδα του αυτοκράτορα" του Isaac Palmiola

Η Τζούλια και ο Ντιέγκο είναι πολύ συγκινημένοι… Ο Σέργουφ θα παρακολουθήσει μαθήματα για σκύλους! Στον δρόμο για το σκυλοσχολείο, μια απαίσια μπόχα προκαλεί σε όλους αηδία. Πρέπει να ανακαλύψουν από πού έρχεται αυτή η δυσοσμία!
Αυτά είναι τα ΓΕΓΟΝΟΤΑ!
Κάποιος έχει αφήσει ένα βουνό από ακαθαρσίες στην είσοδο ενός μαγαζιού με αποκριάτικες στολές.
Για ποιο λόγο, άραγε;
Αυτά είναι τα ΣΤΟΙΧΕΙΑ!
Όλοι πιστεύουν πως ο Λορντ Μόντι, ο μεγαλύτερος εχθρός τους, έχει κάποια σχέση με αυτά που συμβαίνουν. Πώς θα καταφέρουν να τον πιάσουν όμως;
ΕΔΩ ΜΥΡΙΖΕΙ… ΜΥΣΤΗΡΙΟ!

"Μπούχαχα Το Μαγαζάκι της Τρομάρας - No 1: Η φοβερή φαγουρόσκονη" της Magdalena Hai

Η εννιάχρονη Νίνα λατρεύει τις γάτες και τις καραμέλες.
Δεν τρομάζει με τα φαντάσματα ούτε με τα σκοτάδια!
Έτσι θα βρει δουλειά σε ένα ασυνήθιστο κατάστημα, για να μαζέψει χρήματα για το καινούριο της ποδήλατο.
Εκεί θα γνωρίσει τον κύριο Ξεκούτη, τον Πέτρο φάντασμα, ένα χταπόδι χλαπάτσα και θα μάθει ένα μαγικό κόλπο για να απαλλαγεί από τη φοβερή φαγουρόσκονη!

"Η Ουράνια προφητεία - Αναθεωρημένη έκδοση" του James Redfield

Δεν έχετε διαβάσει ποτέ ξανά κάτι παρόμοιο. Πρόκειται για ένα βιβλίο που έρχεται μία φορά στη ζωή σου για να την αλλάξει για πάντα.
Στα δάση της βροχής του Περού ανακαλύφθηκε ένα αρχαίο χειρόγραφο.
Στις σελίδες του κρύβονται 9 επιγνώσεις-κλειδιά για την ίδια τη ζωή, επιγνώσεις τις οποίες προοδευτικά προβλέπεται να συνειδητοποιήσει κάθε άνθρωπος στη γη καθώς πορευόμαστε προς έναν απόλυτα πνευματικό πολιτισμό.
Αντλώντας αρχαία σοφία, το χειρόγραφο αυτό εξηγεί πώς να συνδέσουμε τα γεγονότα που συμβαίνουν στη ζωή μας τώρα και μας επιτρέπει να δούμε τι πρόκειται να μας συμβεί στα χρόνια που θα έρθουν.
Η ιστορία που διηγείται είναι καθηλωτική, γεμάτη περιπέτεια και ανακαλύψεις, αλλά και ένας οδηγός που έχει τη δύναμη να σας κάνει να αποκρυσταλλώσετε τις πεποιθήσεις σας σχετικά με το γιατί βρίσκεστε εκεί που βρίσκεστε στη ζωή σας και να καθοδηγήσει τα μελλοντικά σας βήματα με μια νέα ενέργεια και αισιοδοξία.

"Τρώτε σωστά σύμφωνα με τον τύπο του αίματός σας - Αναθεωρημένη έκδοση" των Peter D’ Adamo & Catherine Whitney

Ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής ώστε να παραμείνετε υγιείς, να ζήσετε περισσότερο και να πετύχετε το ιδανικό βάρος.
4 τύποι αίματος
4 προγράμματα διατροφής
4 προγράμματα άσκησης
4 Πλάνα για μία υγιή ζωή
Αν υποψιάζεστε ότι δεν θα έπρεπε να τρώμε όλοι τα ίδια πράγματα και να ασκούμαστε με τον ίδιο τρόπο, τότε έχετε απόλυτο δίκιο! Ο τύπος του αίματός σας αντανακλά την εσωτερική σας χημεία. Για την ακρίβεια, προσδιορίζει τον τρόπο που απορροφάτε τα θρεπτικά συστατικά.
Ποιες τροφές απορροφάτε σωστά και πώς το σώμα σας διαχειρίζεται το στρες διαφέρουν ανάλογα με τον τύπο του αίματός σας.
Το Τρώτε σωστά σύμφωνα με τον τύπο του αίματός σας θα σας βοηθήσει να σχεδιάσετε ένα πλήρες πρόγραμμα υγείας, που θα αντιστοιχεί στον δικό σας τύπο αίματος.
Τι τύπο αίματος έχετε;
Οι απαντήσεις βρίσκονται εδώ!

"Ολίβια – Μυστικό τετράδιο - No 11: Νεραϊδένια γλυκά" της Meredith Costain

Λατρεύω να φτιάχνω νεραϊδόκηπους με την κολλητή μου, τη Ματίλντα.
Η τάξη μου θα διακοσμήσει τούρτες για το Φεστιβάλ Φαγητού!!!
Θέλω να φτιάξω με την ομάδα μου μια ΝΕΡΑΪΔΕΝΙΑ τούρτα με λιμνη και ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ.
Το μόνο που κάνει η ομάδα Μπανάνα, όμως, είναι να τσακώνεται…
Πρέπει με κάποιο τρόπο να πείσω τους φίλους μου ότι η ιδέα μου είναι η καλύτερη!
Λέτε να τα καταφέρω;