"Φάκελος Κλάουζεν" του Jorn Lier Horst

Όταν ο βουλευτής και βετεράνος του Εργατικού Κόμματος, Μπέρναρντ Κλάουζεν, πεθαίνει ξαφνικά από καρδιακή προσβολή, ο Βίλιαμ Βίστιν καλείται στο γραφείο του γενικού εισαγγελέα.
Κάτι ανακαλύφθηκε στο σαλέ του Κλάουζεν, το οποίο δεν συνάδει με την εικόνα του ως ηθικού και αδέκαστου πολιτικού.
Τα συμφέροντα του έθνους πιθανότατα κινδυνεύουν και η υπόθεση πρέπει να αντιμετωπιστεί με απόλυτη διακριτικότητα, κρυφά από τον Τύπο και τους πολίτες.
Ο Βίστιν, λίγοι εκλεκτοί αστυνομικοί και η κόρη του, η Λίνε, στρατολογούνται στην ειδική ερευνητική ομάδα.
Σύντομα διαπιστώνουν ότι τα μυστικά δεν σχετίζονται τόσο με την πολιτική όσο με το έγκλημα.
Μεταξύ άλλων, με την εξαφάνιση ενός νεαρού άντρα, ο οποίος χάθηκε κατά τη διάρκεια μιας εξόρμησης για ψάρεμα στη λίμνη Γέρσε, το 2003.
Λίγο μετά, έφτασε μια επιστολή στο γραφείο του γενικού εισαγγελέα, η οποία υπονοούσε την ανάμειξη του Κλάουζεν στην υπόθεση, αλλά η πληροφορία καταχωνιάστηκε.
Μοιραία, η υπόθεση αυτή καταλήγει στο γραφείο του ερευνητή ανεξιχνίαστων υποθέσεων, Άντριαν Στίλερ.
Ο Βίστιν αντιμετωπίζει τα γεγονότα διστακτικά.
Θα χρειαστεί τη βοήθεια του Στίλερ, του πρώην συνεργάτη του, για να αποκαλύψει τα πιο καλά κρυμμένα μυστικά του Μπέρναρντ Κλάουζεν.

"Νάντια" της Elisabeth Noreback

Φαντάσου αυτό: σου έχουν επιβάλει ποινή ισόβιας κάθειρξης για τον θάνατο του συζύγου σου και βρίσκεσαι στις μεγαλύτερες, υψίστης ασφαλείας, γυναικείες φυλακές της Σουηδίας συνεχίζοντας να υπερασπίζεσαι την αθωότητά σου.
Κανείς, όμως, δεν θεωρεί ότι λες την αλήθεια…
Μήπως πρέπει να πιστέψεις τα λόγια τους για να… μείνεις ζωντανή;
Η Λίντα Άντερσον τα είχε όλα.
Κόρη μιας δημοφιλούς τραγουδίστριας, συνόδευε τη μητέρα της στις περιοδείες, τραγουδώντας μαζί της.
Κάποια στιγμή το κοριτσάκι μεγάλωσε και παντρεύτηκε τον Σίμον, έναν διάσημο μουσικό...
Μέχρι που η ασθένεια της μητέρας της και η φροντίδα που ήθελε η Λίντα να της προσφέρει απαίτησαν πολύ χρόνο από την καθημερινότητά της…
και τότε ο άπιστος χαρακτήρας του Σίμον ήρθε στην επιφάνεια.
Ένα ψυχολογικό θρίλερ για γερά νεύρα.

"Ταξίδι στη γη σε 101 αξίες" της Mandeep Rai

Κάθε μέρα, είτε το συνειδητοποιούμε είτε όχι, παίρνουμε αποφάσεις με βάση τις αξίες και τα πιστεύω μας.
Οι επιλογές, οι προκλήσεις ή οι ευκαιρίες που αντιμετωπίζουμε –και ο τρόπος με τον οποίο τις διαχειριζόμαστε– στην πολιτική, στην οικογένεια, στις σχέσεις, στη δουλειά και στο παιχνίδι αποκαλύπτουν κάτι σημαντικό για τον χαρακτήρα, τις επιθυμίες και την προσωπικότητά μας.
Όταν αυτές οι αξίες συνδυάζονται και τις μοιράζεται ένας ολόκληρος λαός, έχουν τη δύναμη να μεταμορφώσουν ένα έθνος και να διδάξουν στον κόσμο πολύτιμα μαθήματα.
Στις σελίδες του βιβλίου η Dr Mandeep Rai διερευνά το θέμα εξετάζοντας 101 χώρες και προσδιορίζοντας τη βασική αξία καθεμιάς, την αξία που την αντιπροσωπεύει και χαρακτηρίζει όλη την ιστορία του πολιτισμού της, με στόχο να δείξει πώς μπορούμε να ενσωματώσουμε αυτές τις αξίες στη δική μας ζωή.

"Ο δρόμος προς τον πόλεμο" του Benjamin Carter Hett

Ένα πανόραμα των ετών που οδήγησαν στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Βερολίνο, Νοέμβριος 1937.
Ο Αδόλφος Χίτλερ συναντιέται με τους στρατιωτικούς επιτελείς του για να τους καταστήσει σαφή την ανάγκη ενός επιθετικού πολέμου στην ανατολική Ευρώπη.
Κάποιοι στρατηγοί δυσανασχετούν με το μεγαλεπήβολο σχέδιο του Φύρερ, αλλά αυτοί οι διαφωνούντες αναγκάζονται ένας ένας να σιωπήσουν.
Η πορεία προς την πιο καταστροφική σύγκρουση της Ιστορίας έχει αρχίσει.
Ο Benjamin Carter Hett μας οδηγεί στα παρασκήνια του Βερολίνου, του Λονδίνου, της Μόσχας και της Ουάσινγκτον, φωτίζοντας την ταραγμένη πολιτική κατάσταση σε κάθε χώρα, την περίοδο που οι προκλήσεις του Γερμανού δικτάτορα εντείνονταν.
Αποκαλύπτει το πώς, μέσα από καθυστερήσεις και παλινωδίες, οι αντιναζιστικές δυνάμεις μέσα και έξω από τη Γερμανία συνειδητοποίησαν τελικά την απειλή που συνιστούσε ο Χίτλερ για τον ίδιο τον ευρωπαϊκό πολιτισμό και κατάλαβαν πώς έπρεπε να τον αντιμετωπίσουν.
Και ζωντανεύει συναρπαστικά τις ακραίες συνθήκες στις οποίες βρέθηκαν κυβερνήσεις και συστήματα, ενώ προσωπικότητες πρωτοφανούς μεγέθους μάχονταν να στρέψουν την πορεία της Ιστορίας προς όφελός τους.

"Βάλε τα όριά σου" της Nedra Glover Tawwab

Μην πιέζεσαι άλλο, μίλα για τις ανάγκες σου και νιώσε την ελευθερία να είσαι πραγματικά ο εαυτός σου!
Στη θεωρία όλοι ξέρουμε πως πρέπει να βάζουμε υγιή όρια, για να πετύχουμε ισορροπία ανάμεσα στη δουλειά και στην προσωπική μας ζωή, για να αντιμετωπίσουμε τοξικούς ανθρώπους, για να χτίσουμε σωστές σχέσεις με τους συντρόφους, την οικογένεια, τους φίλους μας.
Αλλά τι ακριβώς σημαίνει «υγιή όρια»; Και πώς μπορούμε να πούμε «όχι» και να εκφράσουμε τις ανάγκες μας χωρίς να πληγώσουμε τους άλλους;
Η θεραπεύτρια και ειδική στις διαπροσωπικές σχέσεις Nedra Glover Tawwab μας βοηθάει να βρούμε απαντήσεις σε αυτό το ζήτημα.
Με κατανόηση και συμπάθεια, προτείνει απλούς αλλά αποτελεσματικούς τρόπους για να βάλουμε υγιή όρια σε κάθε τομέα της ζωής μας.
Οι τεχνικές που προτείνει, βασισμένες στις πιο πρόσφατες έρευνες και στις πιο δοκιμασμένες πρακτικές της γνωστικής συμπεριφορικής θεραπείας (CBT), μας βοηθούν να ορίσουμε και να εκφράσουμε τις ανάγκες μας καθαρά και χωρίς ενοχές, καθώς και να εντοπίσουμε τα βαθύτερα προβλήματα που κρύβονται πίσω από την αλληλεξάρτηση, τα παιχνίδια ισχύος, το άγχος, την κατάθλιψη και πολλά άλλα. Νιώθετε ότι πνίγεστε; Αποφεύγετε την επικοινωνία με ανθρώπους που μπορεί να σας ζητήσουν κάτι;
Δεν έχετε καθόλου χρόνο για τον εαυτό σας; Ονειρεύεστε συχνά να τα παρατήσετε όλα και να εξαφανιστείτε;
Αν σας συμβαίνει κάτι από όλα αυτά –ή και όλα αυτά μαζί–, τότε χρειάζεστε επειγόντως όρια στις σχέσεις που έχετε με τους γύρω σας!
Αυτό το βιβλίο θα σας βοηθήσει να τα ανακαλύψετε και να τα θέσετε, ώστε να δημιουργήσετε καλύτερες σχέσεις και να ζήσετε μια πιο ολοκληρωμένη, αυθεντική και χαρούμενη ζωή!

"Γιατί το κάνω αυτό;" του Joseph Burgo, PhD

Ένα σοβαρό αλλά απλό και σύγχρονο έργο για τους μηχανισμούς άμυνας που υιοθετούμε για να διαχειριστούμε μικρά ή μεγάλα ψυχολογικά τραύματα.
Οι μηχανισμοί αυτοί είναι απαραίτητοι και χρήσιμοι ως ένα σημείο, πολύ συχνά όμως κυριαρχούν στη ζωή μας, περιορίζοντάς μας σε μια άνετη φυλακή.
Ο συγγραφέας παρουσιάζει μηχανισμούς όπως την άρνηση, την απώθηση, την εξιδανίκευση κ.ά., και τον τρόπο που τους χρησιμοποιούμε, το σημαντικότερο όμως, μας δείχνει τον τρόπο που θα τους παρακάμψουμε ώστε να μη μας εμποδίζουν και να μη μας περιορίζουν. Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του βιβλίου είναι ο τρόπος που ο συγγραφέας μας συστήνει την ανθρώπινη φύση, με αγάπη για τις θετικές και αρνητικές πλευρές του χαρακτήρα μας και για τα προτερήματα και τα ελαττώματά μας.
Με ρεαλισμό και ανεπαίσθητο χιούμορ, με αναφορές στην καθημερινότητα, με πολλά παραδείγματα και ιστορίες, είναι ένα βιβλίο απαραίτητο για όποιον θέλει να κατανοήσει τον εαυτό του και τους γύρω του.

"Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο" του El Sombrero

Η μέρα που ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του κόσμου έπαιξε στις λάσπες ενός χωριού για χάρη ενός παιδιού, ο άνθρωπος που το ποδόσφαιρο τον έσωσε από μία γενοκτονία, ένα παιδί που βλέπει με τα μάτια της ψυχής, η πρώτη γυναίκα σταρ του ποδοσφαίρου που «μπορούσε να κάνει ό,τι κάνουν οι άντρες», ένας σκύλος που έγινε το σύμβολο μιας ομάδας...
Αυτές και πολλές ακόμα γνωστές και, κυρίως, άγνωστες ιστορίες για το πιο αγαπημένο παιχνίδι του πλανήτη, που, παρά τα όσα πιθανόν έχεις ακούσει, δεν είναι απλά 22 μαντράχαλοι που κυνηγάνε μια μπάλα σε κάτι χορτάρια.
Ιστορίες από 20 διαφορετικές χώρες μάς ταξιδεύουν στη μαγεία του ποδοσφαίρου και καταδεικνύουν τον τρόπο με τον οποίο αγγίζει τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων.
Η Αργεντινή του 1978 συνδυάστηκε με μια χούντα και μία διοργάνωση με πολλές γκρίζες ζώνες, άδικο για μια εξαιρετική Εθνική με παίκτες όπως ο Κέμπες, ο Λούκε, ο Πασαρέλα, ο Χάουσμαν και ο Αρντίλες.
Ο τελευταίος άλλωστε έχει πει και μια σπουδαία φράση: «Μας πόνεσε πολύ όταν μάθαμε ότι ήμασταν ένα μέσο αντιπερισπασμού για τον λαό, την ώρα που συνέβαιναν θηριωδίες».
Ο προπονητής Μενότι προσθέτει: «Χρησιμοποιήθηκα. Δυστυχώς η χρήση του αθλήματος από τους ισχυρούς είναι όσο παλιός είναι κι ο κόσμος μας».
Το ποδόσφαιρο είναι αλληλένδετο με την κοινωνία.
Μπορεί να την επηρεάσει, να την αλλάξει, μπορεί όμως και να χρησιμοποιηθεί.
Γι’ αυτό και έχει ανάγκη από ανθρώπους που θα το υπηρετούν με αγάπη.

"Το μυστικό δάσος" της Sandra Dieckmann

Μια καινούρια μέρα ανατέλλει στην άκρη του Μυστικού Δάσους.
Τα ελάφια ξυπνούν και μασουλάνε νόστιμα φρούτα, τα αλεπουδάκια παίζουν, ενώ μια οικογένεια αρκούδων πηγαίνει για ψάρεμα.
Περιπλανηθείτε στο δάσος και βρείτε όλα τα κρυμμένα ζωάκια για να μάθετε πώς μεγαλώνουν, πώς χτίζουν τις φωλιές τους και πώς αναζητούν την τροφή τους…
ΨΑΞΤΕ ΣΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΔΑΣΟΣ ΚΑΙ ΒΡΕΙΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΡΥΜΜΕΝΟΥΣ ΘΗΣΑΥΡΟΥΣ!

"Λαμαντάρα - No 2: Τσαπατσουλέν και Λαμαντάρα" του Benzamin Becue

Γνωρίστε τη Λαμαντάρα και τον Τσαπατσουλέν που τα έχουν κάνει μαντάρα σε όλο το πριγκιπάτο!
Ξεχύνονται σαν ανεμοστρόβιλος μέσα σε πόλεις, δάση, βουνά και ποτάμια και αναστατώνουν τα πάντα στο πέρασμά τους.
Ακολουθήστε τους δύο φίλους στα ξέφρενα παιχνίδια τους και βρείτε τα σκόρπια αντικείμενα.
Περάστε ατελείωτες ώρες διασκέδασης με τα παιδιά σας και δεθείτε περισσότερο μαζί τους ψάχνοντας! 
 
"Μια στάλα μαγεία - No 3: Ένα κουβάρι ξόρκια" της Michelle Harrison

Η αγαπημένη παιιδική σειρά Μια στάλα μαγεία συνεχίζεται! Ένας μαγεμένος πίνακας βρίσκεται κλειδωμένος σε ένα μυστικό δωμάτιο.
Ένα επικίνδυνο ξόρκι πλανάται πάνω από το Πέντλγουικ.
Οι αδελφές Γουίντερσινς ξεκινούν έναν απελπισμένο αγώνα ενάντια στον χρόνο για να διαλύσουν αυτό το ξόρκι.
Έχουν όμως το δικό τους μυστικό, τις μαγεμένες κούκλες που τις κάνουν αόρατες…