Ποιος θα περίμενε ένα τόσο τραγικό γεγονός, από έναν άνθρωπο που φαίνεται να είχε τα πάντα. Ο σκηνοθέτης και παραγωγός Tony Scott, αδελφός του Ridley Scott, αυτοκτόνησε χθες στις 12:30 το μεσημέρι, σκαρφαλώνοντας τον φράκτη της νότιας πλευράς της γέφυρας του Βίνσεντ Τόμας, δίπλα στο Λονγκ Μπιτς, πέφτοντας στο κενό.
Η ταυτότητα του έγινε γνωστή από την αστυνομία του Λος Άντζελες στις 7:00, ενώ στο Τογιότα Πράιους που είχε αφήσει παρκαρισμένο, υπήρχε σημείωμα στο οποίο εξηγούσε τους λόγους που τον οδήγησαν σε κάτι τέτοιο. Φυσικά, ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό το περιεχόμενο.
Γεννημένος το 1944 στην Αγγλία, επτά χρόνια μικρότερος του διασημότερου αδελφού του, έμεινε στην ιστορία για τις μεγάλες του εμπορικές επιτυχίες και το κόκκινο καπελάκι μπέιζμπολ που φορούσε πάντα στις δημόσιες εμφανίσεις του. Μάλιστα, φρόντιζε το καπέλο αυτό να εμφανίζεται και στις ταινίες του.
Συχνός στις συνεργασίες του με τον Denzel Washington και τον Christopher Walken, ξεκίνησε με διαφημιστικά, παραγωγές κυρίες της εταιρίας του αδελφού του, και το 1983 σκηνοθέτησε το βαμπιρικό θρίλερ "Αίμα Και Πάθος". Το 1986, έγινε αυτόματα διάσημος ως ο σκηνοθέτης του "Top Gun", αναδεικνύοντας σε είδωλο της νεολαίας τον Tom Cruise, με τον οποίο συνεργάστηκε εκ νέου στο "Μέρες Κεραυνού".
Τελευταία του ταινία έμελε να είναι το "Έχεις Μόνο 100 Λεπτά... Ασταμάτητο" του 2010, ενώ ως παραγωγή το "Προμηθέας".
Είχε παντρευτεί δύο φορές ως το 1987, οπότε και παντρεύτηκε την ηθοποιό Donna W. Scott, με την οποία έκανε δύο παιδιά.

(Πηγή άρθρου: cine.gr)