Bishōjo Senshi Sailormoon:
Μη μου πείτε ότι δεν ξέρετε την "Sailormoon" γιατί δεν θα σας πιστέψω. Ο ΑΝΤ1 φρόντισε άλλωστε στα 90's να μεταδώσει την σειρά στην πρωινή ζώνη και μάλιστα, ολοκληρωμένη. Η Μπάνι είναι ένα 14χρονο ατσούμπαλο κορίτσι το οποίο ξαφνικά βρίσκεται με μια γάτα που μιλάει και ένα μεσοφέγγαρο στο κούτελο, η οποία της δίνει ένα μαγικό στυλό που την μεταμορφώνει σε πολεμίστρια του φεγγαριού. Πώς την σκαπούλαρε κάθε φορά; Ένας θεός ξέρει, μέχρι τουλάχιστον να βρεθούν και οι άλλες Sailors στον δρόμο της. Η κάθε season είχε το δικό της concept και τους δικούς της "κακούς" και έτσι, παρά το γελοίο του πράγματος, τουλάχιστον δεν βαριόμασταν.
Η σειρά βασίστηκε στο manga της Naoko Takeuchi και η παραγωγή, είναι φυσικά της Toei Animation. Η πρώτη season παίχτηκε μεταξύ 7 Μαρτίου 1992 και 27 Φεβρουαρίου 1993, αποτελούμενη από 46 επεισόδια και με την υπογραφή του Sukehiro Tomita ο οποίος επέστρεψε και για την season, που ονομάστηκε "Sailor Moon R", αποτελούμενη από 43 επεισόδια που προβλήθηκαν μεταξύ 6 Μαρτίου 1993 και 12 Μαρτίου 1994. Ο Yoji Enokido αναλαμβάνει τα ηνία της 3ης και 4ης season, "Sailor Moon S" και "Sailor Moon SuperS", που προβλήθηκαν μεταξύ 19 Μαρτίου 1994 και 25 Φεβρουαρίου 1995 με 38 επεισόδια και, 4 Μαρτίου 1995 μέχρι 2 Μαρτίου 1996 με 39 επεισόδια, αντίστοιχα. Η και τελευταία season με τίτλο, "Sailor Stars", φέρει την υπογραφή του Ryota Yamaguchi και προβλήθηκε μεταξύ 9 Μαρτίου 1996 και 8 Φεβρουαρίου 1997, με 34 επεισόδια σύνολο. Λόγω της μεγάλης απήχησης της σειράς, δημιουργήθηκαν ενδιάμεσα 3 ταινίες οι οποίες και ακούνε στους τίτλους, "Sailor Moon R: The Movie", "Sailor Moon S: The Movie" και "Sailor Moon SuperS: The Movie".
Για όσους απορήσουν με την αναφορά μου πως η σειρά προβλήθηκε ολοκληρωμένη στη χώρα μας, έχω να κάνω την εξής παρατήρηση. Κάποια στιγμή ο ΑΝΤ1 έχασε την μπάλα και μαζί με αυτόν κι εμείς. Άλλαζε συνεχώς ώρα προβολής με αποτέλεσμα να μην ξέρουμε πότε να παρακολουθήσουμε την σειρά ενώ το τελευταίο επεισόδιο παίχτηκε μεταμεσονύκτια καθώς το ΕΣΡ το έκρινε ακατάλληλο μιας και η Sailormoon εμφανίζεται γυμνή. Αγαπητό ΕΣΡ λοιπόν... δεν σε πείραξαν τα λεσβιακά της σειράς και ενοχλήθηκες από αυτό;

Ashita e Free Kick:
Μην με ρωτήσετε ελληνικό τίτλο, δεν μπορώ να τον θυμηθώ με τίποτα. Αυτό που θυμάμαι είναι πως η σειρά έπαιζε στο NEW CHANNEL και αργότερα στο TEMPO και για κάποιον λόγο, την λάτρευα και δεν έχανα επεισόδιο. Κεντρικό χαρακτήρας ο Syun Godai, εγγονός ενός μεγαλοεπιχειρηματία, ο οποίος είναι παθιασμένος με το ποδόσφαιρο. Για να μην αναγκαστεί λοιπόν να δουλέψει στην οικογενειακή επιχείρηση, κάνει μια συμφωνία με τον παππού του σύμφωνα με την οποία, πρέπει να γίνει ο καλύτερος ποδοσφαιριστής όλων, αν θέλει να ζήσει το όνειρό του. Must της σειράς; Το χτύπημα άλμπατρος...
Η σειρά αποτελούνταν από 52 επεισόδια τα οποία και προβλήθηκαν μεταξύ 14 Απριλίου 1992 και 24 Απριλίου 1993. Όσο κι αν το έψαξα, δεν βρήκα εταιρεία παραγωγής!

Shirayuki Hime no Densetsu:
Δεν χρειάζεται να πω πολλά... Όλοι γνωρίζετε την ιστορία της "Χιονάτης και των 7 νάνων" και μην πείτε όχι γιατί δεν πρόκειται να πιστέψω πως η μαμά σας δεν σας την εξιστορούσε όταν ήσασταν ακόμα με τις πάνες. Η σειρά προβλήθηκε πάμπολλες φορές στη χώρα μας ολοκληρωμένη, από όποιο κανάλι είχε ποτέ του παιδική ζώνη, σε τέτοιο βαθμό όπου το σιχάθηκε η ψυχή μας!
Στην παραγωγή της σειράς η Tatsunoko Productions, με τον Jinzō Toriumi να υπογράφει τα 52 επεισόδια που χρειάστηκαν για να ολοκληρωθεί. Προβλήθηκε μεταξύ 6 Απριλίου 1994 και 29 Μαρτίου 1995 και η απήχηση που είχε ανά τον κόσμο ήταν σημαντική, δεδομένου της θεματολογίας της.

Jura Tripper:
Στη χώρα μας προβλήθηκε από το NEW CHANNEL και το TEMPO προς τα τέλη της δεκαετίας του '90 με τον τίτλο, "Δύο χρόνια διακοπές με τους δεινόσαυρους". Προσωπικά, την λάτρεψα αυτή τη σειρά και δεν έχανα επεισόδιο. Η ιστορία ακολουθεί μια ομάδα παιδιών που μυστηριωδώς, ταξιδεύουν στον χρόνο και βρίσκονται σε μια εποχή που οι δεινόσαυροι δεν είναι ανάμνηση αλλά, υπάρχουν. Και αυτό που πρέπει να κάνουν, είναι να μάθουν να επιβιώνουν αλλά και να βρουν τον τρόπο να γυρίσουν στο σπίτι τους.
Η παραγωγή της σειράς ανήκει στα studio Ashi Productions. Η σειρά ξεκίνησε να προβάλλεται στις 2 Απριλίου 1995 και ολοκληρώθηκε την ίδια χρονιά στις 24 Δεκεμβρίου, έπειτα από 39 επεισόδια.

Kaiketsu Zorro:
Σιγά μην ξέφευγε από τους Ιάπωνες ο Ζορό και οι περιπέτειές του. Άλλη μια σειρά που προβλήθηκε ολοκληρωμένη στη χώρα μας, για μια ακόμα φορά μέσω της κρατικής τηλεόρασης και του Junior's TV και μάλιστα, σε πολλές επαναλήψεις. Φαίνεται πως τα τηλεοπτικά δίκτυα της εποχής είχαν αδυναμία στο συγκεκριμένο στυλ κινουμένων σχεδίων τα οποία συμπτωματικά, είχαν πάντα τον ίδιο αριθμό επεισοδίων.
Η παραγωγή των 52 συνολικά επεισοδίων της σειράς, ανήκει στα studios Ashi Productions, σε σενάριο Sukehiro Tomita. Το διάστημα προβολής της σειράς ήταν μεταξύ 5 Απριλίου 1996 και 28 Μαρτίου 1997.

Pokémon:
Αχ... αφήστε με να κράξω! Όλα άρχισαν όταν ο Satoshi Tajiri σκέφτηκε την ιδέα να δημιουργήσει ένα παιχνίδι για το Game Boy της Nintendo όπου "ζωντανά" πλάσματα θα μπορούσαν να πιάνονται και να ανταλλάσσονται. Αυτή ήταν η γέννηση των Πόκεμον. Ένα χρόνο μετά, το videogame γίνεται anime από την Oriental Light and Magic και εμάς, μας πρήζουν τα πιτσιρίκια τα συκώτια με τον Πίκατσου και τα άλλα τερατάκια, κάνοντας το STAR που μετέδιδε την σειρά να χαίρεται, και τους γονείς να βλαστημάνε που ξεπαραδιάζονταν με κάθε τρόπο.
Η σειρά ξεκίνησε να προβάλλεται την 1η Απριλίου 1997 και αν δεν απατώμαι, συνεχίζει μέχρι και σήμερα, έχοντας ξεπεράσει τα 700 επεισόδια. Φανταστείτε για πόσα καμμένα εγκεφαλικά κύτταρα μιλάμε... Να μην αναφέρω τις ταινίες, 15 νομίζω, γιατί ειλικρινά, βαριέμαι να ασχοληθώ. Αυτό ίσως που αξίζει να αναφερθεί είναι το γεγονός πως ορισμένα επεισόδια έχουν απαγορευτεί ενώ είχε γίνει σούσουρο μια κάποια εποχή καθώς λεγόταν ότι ραδιενεργά κύματα του παιδικού δημιουργούσαν προβλήματα υγείας στα παιδιά.

Mononoke-hime:
Γνωστή και ως "Princess Mononoke" η ταινία κυκλοφόρησε στη χώρα μας σε vhs και σε dvd, μεταφέροντάς μας σε ένα άγριο δάσος όπου μια πάλη ξεκινά ανάμεσα στον ανερχόμενο ανθρώπινο πολιτισμό και τους τρομερούς θεούς του δάσους. Ένας πόλεμος που θέτει σε κίνδυνο την ισορροπία των δυνάμεων της φύσης. Τότε, αναλαμβάνει δράση η Πριγκίπισσα Μονονόκε. Μια δυναμική μαχήτρια που έχει τη δύναμη να επικοινωνεί με τον κόσμο της φύσης και κρατά τα μυστικά των πνευμάτων των αρχέγονων θεών.
Εξαιρετική ταινία δια χειρός του μεγάλου Hayao Miyazaki ο οποίος ξέρει να μας προσφέρει μοναδικές εμπειρίες. Η παραγωγή έγινε στα Studio Ghibli το 1997, με την Toho να αναλαμβάνει την διακίνηση στην Ιαπωνία και τη Miramax στον υπόλοιπο κόσμο. Η 133' ταινία, είχε κόστος παραγωγής 23.5 εκατομμύρια δολάρια ενώ απέφερε κέρδη ύψους, άνω των 159 εκατομμυρίων δολαρίων.

One Piece:
Η σειρά παίχτηκε στη χώρα μας μέσω του τηλεοπτικού δικτύου ALTER. Βασικά, παίχτηκαν μόνο 105 επεισόδια αφού εκτός από το ότι το κανάλι έφαγε φούντο, το ΕΣΡ το είχε ταράξει στα πρόστιμα για το ακατάλληλο για παιδιά περιεχόμενο της σειράς. Η ιστορία λαμβάνει χώρα σε έναν φανταστικό κόσμο, ο οποίος την παρούσα χρονική περίοδο διανύει μια μεγάλη εποχή πειρατών. Αυτό συμβαίνει διότι ο επονομαζόμενος Βασιλιάς των Πειρατών, Gol D. Roger, συνελήφθη και εκτελέστηκε 22 χρόνια πριν την αρχή της ιστορίας και άφησε τον αμύθητο θησαυρό του, ονόματι One Piece στο Raftel, το τελευταίο νησί ενός θαλάσσιου δρόμου που ονομάζεται Μεγάλη γραμμή και αποτελεί την πιο επικίνδυνη θάλασσα στον κόσμο. Βασικός πρωταγωνιστής του One Piece είναι ο Monkey D. Luffy ο οποίος μαζί με το πλήρωμά του, αναζητά το θησαυρό αυτό μέσα από πολλές περιπέτειες. Ο ίδιος έχει μετατραπεί σε έναν άνθρωπο με ελαστικό σώμα, ιδιότητα που απέκτησε μετά την κατανάλωση ενός από τα φρούτα του διαβόλου, μιας σειράς σπάνιων καρπών που δίνουν στους χαρακτήρες μοναδικές ιδιότητες. O αριθμός των ατόμων που αποτελούν το πλήρωμα του Monkey D. Luffy και η φήμη τους αυξάνεται σταδιακά. Καθώς προχωρούν έρχονται αντιμέτωποι με άλλους φιλόδοξους πειρατές καθώς και με το ναυτικό, το οποίο αποτελεί τη δύναμη επιβολής της τάξης στον κόσμο του One Piece. Ο κόσμος αυτός, αν και χωρίζεται σε διάφορα ανεξάρτητα κράτη, βρίσκεται υπό τον έλεγχο μιας Παγκόσμιας Κυβέρνησης, όργανo της οποίας είναι το ναυτικό και για την ιστορία της οποίας ελάχιστα πράγματα είναι γνωστά, αφού κάθε μελέτη γύρω από αυτή έχει απαγορευθεί. Συνολικά, το πλήρωμα του Monkey D. Luffy αποτελείται από 9 άτομα, μαζί με τον ίδιο. Φυσικά, μεταφέρω αυτό το μακρινάρι από την Βικιπαίδεια. Σιγά μην το ξανάγραφα.
Το "One Piece" είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα shōnen maga παγκοσμίως, δημιουργός του οποίου είναι ο Eiichiro Oda και από το 1997 μέχρι σήμερα, όπου συνεχίζεται, μετράει 69 τεύχη. Στις 20 Οκτωβρίου 1999, η Toei Animation βγάζει στον αέρα το πρώτο επεισόδιο της σειράς, η οποία ακολουθεί γραμμή τα manga. Η σειρά έχει φτάσει τα 590 επεισόδια από τότε και συνεχίζει. Όποιος έχει κουράγιο και υπομονή, μπορεί να τα παρακολουθήσει όλα, μέχρι να στραβωθεί.

Yu-Gi-Oh!:
Βασισμένη στην σειρά manga του Kazuki Takahashi, η τηλεοπτική σειρά μεταδόθηκε στη χώρα μας από το STAR. Δεν χρειάζεται να αναφέρω πόσο πολύ μας έπρηξαν τότε τα πιτσιρίκια με τις αντίστοιχες κάρτες και τα λοιπά παιχνίδια που κυκλοφορούσαν στην αγορά. Πάντως ήταν καλύτερα από τα ακατονόμαστα "Pokémon". Σκεφτείτε ότι το ΕΣΡ έδωσε κάποια στιγμή, πρόστιμο 15.000€ στο κανάλι για ακατάλληλο επεισόδιο. Άκου να δεις! Τελοσπάντων... η σειρά είχε να κάνει με ένα μάτσο βαρεμένους οι οποίοι μονομαχούσαν μεταξύ τους με κάτι κάρτες, με την χρήση των οποίων εμφανίζονταν κάθε λογής τέρατα που πολεμούσαν. Το τι έχαναν αν δεν κέρδιζαν τον αγώνα, εξαρτιόταν από την περίσταση. Α... ξέχασα να αναφέρω ότι ο Yu-Gi είχε σύνδεση με κάποιον Φαραώ. Γαμώ τα story lines...
Στις 4 Απριλίου 1998, η Toei Animation φέρνει για πρώτη φορά την σειρά στην μικρή οθόνη και ολοκληρώνει τον πρώτο της κύκλο μετά από 27 επεισόδια στις 10 Οκτωβρίου 1998, γυρίζοντας επιπλέον και μια ταινία. 18 Απριλίου 2000 και η σειρά επανέρχεται, στην μορφή που έφτασε και στη χώρα μας, από μια σύμπραξη των Studio Gallop και Nihon Ad Systems, με την χορηγία της Konami. Χρειάζεται να περάσουν 224 επεισόδια για να ολοκληρώσει τον κύκλο της στις 29 Σεπτεμβρίου 2004, χωρίς αυτό ωστόσο να σημαίνει ότι η πετριά των παιδιών έφυγε αμέσως. Άλλωστε ακολούθησαν 2 ταινίες και 4 spin-off. Με άλλα λόγια, σε δουλειά να βρισκόμαστε.

Digimon:
Σε αντίθεση με τα "Pokémon" που μου έσπαγαν τα νεύρα, τα "Digimon" τα έβλεπα με μεγάλη ευχαρίστηση, στην αρχή τουλάχιστον. Μια παρέα παιδιών ταξίδεψε σε έναν ηλεκτρονικό κόσμο όπου βρήκε ένα τσούρμο μικρά δεινοσαυράκια τα οποία, μεταμορφωνόντουσαν σε σαφώς πιο μεγάλα τέρατα για να αντιμετωπίσουν διάφορους κακούς αντιπάλους. Η σειρά προβλήθηκε από το STAR, αλλά φυσικά αρκέστηκε στις 2 πρώτες seasons.
Η σειρά αυτή της Toei βασίστηκε σε ψηφιακά ζωάκια που κυκλοφόρησαν ως παιχνίδι στην αγορά της Ιαπωνίας με την πρώτη season να βγαίνει στον αέρα στις 7 Μαρτίου 1999 και ολοκληρώθηκε στις 26 Μαρτίου 2000 μετά από 54 επεισόδια. Η δεύτερη season είχε το χάλι της το μαύρο και παίχτηκε μεταξύ 2 Απριλίου 2000 και 25 Μαρτίου 2001 με 50 επεισόδια. Η τρίτη season παίχτηκε μεταξύ 1 Απριλίου 2001 και 31 Μαρτίου 2002 με 51 επεισόδια. Ακολούθησε η τέταρτη στις 7 Απριλίου 2002 που ολοκληρώθηκε μετά από 50 επεισόδια στις 30 Μαρτίου 2003. Η πέμπτη ήρθε στις Απριλίου 2006 και ολοκληρώθηκε μετά από 48 επεισόδια στις 25 Μαρτίου 2007. Έκτη και τελευταία season με μόλις 30 επεισόδια μεταξύ 6 Ιουλίου 2010 και 8 Μαρτίου 2011. Φυσικά, ακολούθησαν αναρίθμητες ταινίες, manga, video games, όλα στο βωμό της εκμετάλλευσης.

ΕΠΙΛΟΓΟΣ
Αυτό ήταν λοιπόν... το αφιέρωμά μας, έφτασε στο τέλος του. Χωρίστηκε σε 5 ενότητες για να μην σας βομβαρδίσω με υπερβολικά μεγάλα κείμενα. Ελπίζω να σας άρεσε και να συγχωρήσετε τυχόν παραλείψεις από μέρους μου. Σίγουρα δεν μπορώ να τα θυμάμαι όλα και για κάποια τα οποία είχα στο μυαλό μου, δεν ήξερα original τίτλους ή δεν έβρισκα επαρκείς πληροφορίες ώστε να τα συμπεριλάβω. Να 'στε καλά, να διασκεδάζετε και να παρακολουθείτε anime μέχρι την επόμενη ανάρτηση... Arigatō...