Συνοπτική περίληψη του βιβλίου:
Ξεδιπλώνοντας τον Μύθο της Γαίας, τον Ελληνικό Μύθο της προσέληνης Αρκαδίας, του πλανητικού δίσκου Τηλαυγή, αυτής της εξέδρας των αρωγών όντων, που συμπυκνώθηκαν λαμβάνοντας την μορφή θεών, ημίθεων και ηρώων, των προπατόρων που επιβοήθησαν και φροντίζουν συνεχώς την ανθρώπινη εξέλιξη.
Ακολουθήστε μας λοιπόν στην Αρκαδία μας, πετάξτε μαζί μας, ακούστε τις ιαχές του θεού Πάνα, νιώστε την ανάερη παρουσία της Μεγάλης Μητέρας θεάς Δέσποινας, για να αφεθούμε και ακόμη για να βιώσουμε την Ενότητα, που η Θεία Δημιουργία έπλασε.
Ο Ευστάθιος Λιακόπουλος μας μεταφέρει μια παλαιά γνώση για το πως το Σύμπαν εξελίσσεται, για το αέναο ταξείδι των όντων, την εξελικτική άνοδο, την ευεργετική κάθοδο, την συνειδητοποίηση, τους Νόμους, που διέπουν τις ενέργειες και δράσεις τους, την ατομική ευθύνη της επιλογής και κατά συνέπεια την πλανητική εξέλιξη.
Ο Κωνσταντίνος Κεσίδης ταξίδεψε, αναρριχήθηκε, ονειρεύτηκε, διάβασε, και αποτύπωσε σε 27 εικόνες τους μύθους, τους ιερούς τόπους και ό,τι τον ενέπνευσε.. και μάς τα απέδωσε σε εικόνες.

Προσωπική άποψη:
Το βιβλίο του Ευστάθιου Λιακόπουλου, "Αρκαδία", αποτελεί ένα ενδιαφέρον και ιδιαίτερα πρωτότυπο στη σύλληψή του, αφήγημα. Ως έργο, είναι δισδιάστατο και ως εκ τούτου, είναι δύο οι τρόποι με τους οποίους μπορεί κανείς να το αντιμετωπίσει και να το ερμηνεύσει. Στα μάτια του μη μυημένου αναγνώστη, είναι ένα έργο δομημένο, με γλωσσικό πλούτο ο οποίος παρ' όλα ταύτα, δεν συνοδεύεται από υπερβολές ούτε από προσπάθειες φτηνού εντυπωσιασμού. Κατά την διάρκεια της ανάγνωσης, δημιουργούνται εικόνες οι οποίες έχουν ξεκάθαρο σχήμα και μας ταξιδεύουν σε έναν κόσμο, μεταφυσικό θα λέγαμε.

Όσον αφορά τον μυημένο αναγνώστη, τα πράγματα είναι κάπως πιο περίπλοκα καθώς ο συγγραφέας, τον προσκαλεί να καταδυθεί σε ένα διαφορετικό επίπεδο, εσωτερικής γνώσης και αναζήτησης. Σκοπός του είναι να τον μυήσει στα μυστήρια της ίδιας της δημιουργίας, της εσωτερικής εξέλιξης του ανθρώπου αλλά και του σύμπαντος. Μας ξεναγεί στο βασίλειο των Θεών, τον μικρό παράδεισο του Τηλαυγούς αλλά και στις κολάσεις, πλάι στην διασπασμένη ύπαρξη του Ευάνδρου. Και σκοπός αυτού, δεν είναι απλά να μας δείξει τη διαφορά ανάμεσα στα δύο, ούτε να υποστηρίξει τις τιμωρίες της αλαζονικής αυτής ψυχής. Σκοπός του είναι να μας οδηγήσει σε μια πνευματική έξοδο η οποία και θα μας επιτρέψει, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, να οδηγηθούμε σε μια νέα Χρυσή Εποχή, όπου θα έχουμε απελευθερωθεί από το υπερφίαλο εγώ μας και θα αναγεννηθούμε, έχοντας ξεπεράσει τους φόβους μας και θέλοντας να αναβιώσουμε τη νοσταλγική μνήμη ενός χαμένου, μέσα στη δίνη της ανασφάλειας και της εγωπάθειάς μας, παρελθόντος.

Τέλος, ο συγγραφέας επιθυμεί ξεκάθαρα, μέσα από την πνευματική μας αφύπνιση  να οδηγηθούμε στο σημείο εκείνο όπου θα κατανοήσουμε πως μια νέα αρχή, ξεκινάει μέσα από την ατομική συνειδητοποίηση του καθενός μας. Πως το μόνο που έχουμε να κάνουμε, είναι να μπούμε στο κέντρο της ύπαρξής μας και να αναζητήσουμε την θεϊκή μας υπόσταση που δεν χάθηκε αλλά, βρίσκεται εκεί. Ότι δεν χρειάζεται να την κατακτήσουμε αλλά, να την απελευθερώσουμε από τα δεσμά που οι ίδιοι την έχουμε εγκλωβίσει, μεταφέροντάς μας έτσι το αισιόδοξο και ελπιδοφόρο μήνυμα πως το να βρεθούμε στην άλλη Αρκαδία, δεν είναι τόσο μακρινό, ούτε τόσο δύσκολο.
Βαθμολογία 10/10

Ταυτότητα βιβλίου:
Συγγραφέας: Λιακόπουλος Ευστάθιος
Εικονογράφηση: Κεσίδης Κωνσταντίνος
Εκδόσεις: Τετρακτύς
Κατηγορία: Μυθολογία - Φιλοσοφία
Έτος Έκδοσης: 2012
Αρ. σελίδων: 192
ISBN: 978-960-8141-46-9