Με την υπογραφή της Kojima Lalako, τόσο στο σχέδιο όσο και στο story plot, το "Kimi to Parade" είναι από τα πρώτα manga της συγγραφέως και από τα πλέον αγαπημένα του κοινού, το οποίο μοιάζει να ξεχωρίζουν ανάμεσα στις δουλειές της για κάποιον λόγο. Αποτελούμενο από 5 κεφάλαια, συν ένα μικρότερο extra, και 190 σελίδες σύνολο, το συγκεκριμένο manga αφορά μια ιδιαίτερα τρυφερή ιστορία που οι ρομαντικοί θα απολαύσουν ιδιαίτερα, η οποία και κυκλοφόρησε το 2010 σε κεφάλαια, και το 2011 σε ολοκληρωμένο τεύχος.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ MANGA:
Ο Kikuchi ξυπνάει ένα πρωί για να ανακαλύψει πως η κοπέλα του τον έχει χωρίσει μέσα από γραπτό μήνυμα στο κινητό του, δηλώνοντάς του μάλιστα, πως ο λόγος που τερματίζει την σχέση τους είναι ένας άλλος άντρας. Παρ' όλα ταύτα, εκείνος, πρέπει να συνεχίσει κανονικά τη ζωή του. Τελειώνοντας από τη δουλειά του -διδάσκει σε ένα σχολείο-, συναντάει τυχαία στον δρόμο τον φίλο του Sera μαζί με έναν νεαρό που του τον συστήνει ως το αγόρι του. Αρχικά, ξαφνιάζεται, όχι μόνο επειδή ο φίλος του έχει σχέση με έναν άλλον άντρα, αλλά επειδή γνωρίζει τον Akaboshi, που δεν είναι άλλος από έναν από τους πολλούς μαθητές του. Και δεδομένου ότι πρόκειται για ένα πολύ ήσυχο, εσωστρεφές και στωικό αγόρι, ο Kikuchi μένει έκπληκτος βλέποντάς τον πόσο διαφορετικός είναι όταν αναφέρονται στον Sera και την σχέση τους. Όμως ο Sera σύντομα συνειδητοποιεί πως δεν μπορεί να προχωρήσει η σχέση αυτή, πιάνοντας φιλενάδα και χωρίζοντας τον Akaboshi χωρίς προειδοποίηση, αφήνοντάς τον χαμένο. Όμως, στο ενδιάμεσο, ο Kikuchi, έχει αρχίσει να τρέφει βαθύτερα συναισθήματα για τον Akaboshi τα οποία και θα του δείξει, χωρίς καν να το σκεφτεί. Οι δυο τους, θα ξεκινήσουν μια τρυφερή σχέση, η οποία όμως θα αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα μέσα στα επόμενα έξι χρόνια, κυρίως λόγω της απόστασης που θα τους χωρίσει, εξαιτίας των σπουδών του Akaboshi, προβλήματα τα οποία, ωστόσο, εκείνοι φαίνεται να είναι πρόθυμοι να ξεπεράσουν.

Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ:
- Όσον αφορά το art του συγκεκριμένου manga, η άποψή μου, βρίσκεται κάπου ανάμεσα στην θετικότητα και την αρνητικότητα. Θα το χαρακτήριζα μάλλον απλοϊκό, ή και κάπως... άχρωμο και αδιάφορο στα σημεία, ωστόσο, θεωρώ πως είναι αρκετά καλοδουλεμένο στα εκφραστικά χαρακτηριστικά των πρωταγωνιστών, κάτι που εξισορροπεί το φτωχό του περιβάλλοντος χώρου.
- Στο story τώρα, τα πράγματα, θα έλεγα ότι είναι καλύτερα σε σχέση με το σχεδιαστικό κομμάτι. Η ιστορία των Kikuchi και Akaboshi, είναι ιδιαίτερα όμορφη, ρομαντική και τρυφερή ενώ παράλληλα, παίρνει τον χρόνο που χρειάζεται για να εξελιχθεί. Τα πράγματα, δεν είναι ερωτικά μεταξύ τους από την πρώτη κιόλας στιγμή και αυτό είναι κάτι το αρκετά ενδιαφέρον αφού μας παρουσιάζεται μια καθόλα φυσιολογική σχέση, αλλά και η εξελικτική της πορεία μέσα στο πέρασμα του χρόνου, κάτι που την κάνει πιο αληθινή στα μάτια μας και πιο προσιτή σε μας, επιτρέποντάς μας να ταυτιστούμε πιο εύκολα με τους ήρωες.
- Αν αναρωτιέστε τώρα τι γίνεται στο σεξουαλικό κομμάτι της υπόθεσης, αν κι εφόσον ανήκετε σε εκείνους που το επιζητούν έντονα στα yaoi, μάλλον θα απογοητευτείτε. Οι ελάχιστες σεξουαλικού περιεχομένου σκηνές, υπονοούνται, και μόνο αυτό, κάτι που σε προσωπικό επίπεδο δεν με ενόχλησε ιδιαίτερα αφού αντιλαμβάνομαι πως δεν ήταν αυτό το point της συγγραφέως.
- Αυτό που μου άρεσε περισσότερο, ήταν το πόσο υγιείς φαίνεται να είναι η σχέση των δύο και πόσο προσγειωμένη στην πραγματικότητα. Δεν είναι όλα ιδανικά και ειδυλλιακά μεταξύ τους, αλλά παρ' όλα ταύτα, κάνουν υποχωρήσεις και θυσίες προκειμένου να είναι μαζί. Αυτό ακριβώς σημαίνει μια σχέση, φίλοι μου. Είναι, κατά κάποιον τρόπο, μια ανταλλαγή. Δίνεις και παίρνεις και στην προκειμένη, δίνεται με πολύ όμορφο τρόπο.

ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ:
Οι... θερμοί αναγνώστες των yaoi manga, πιθανότατα να μην βρουν κάτι που θα τους κεντρίσει το ενδιαφέρον στην συγκεκριμένη ιστορία, οπότε το καλύτερο που έχουν να κάνουν είναι μάλλον να την αποφύγουν. Για τους υπόλοιπους, θα αποτελέσει μια μάλλον ιδανική επιλογή. Το "Kimi to Parade", είναι ένα manga που απευθύνεται σε ρομαντικές μεν ψυχές, που αναγνωρίζουν όμως πως μια σχέση, για να εξελιχθεί και να αναπτυχθεί, χρειάζεται τον χρόνο της και πως τα πράγματα, δεν έρχονται όπως τα θέλουμε από τη μία μέρα στην άλλη. Μια ανθρώπινη και ιδιαίτερα γήινη και ρεαλιστική ιστορία, που μπορεί να ικανοποιήσει τους πιο τρυφερούς αναγνώστες και που μέσα από το κείμενο, αναζητάνε περισσότερο την συντροφικότητα παρά το αχαλίνωτο και ανεξέλεγκτο πάθος.