"Η Ευρώπη στη θύελλα" του Van Rompuy Herman

Ο Χέρμαν Βαν Ρομπέι είδε το μεγαλύτερο μέρος της δραστηριότητας του ως Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να απορροφάται από την οικονομική κρίση στην ευρωζώνη. Στο βιβλίο αυτό αναφέρεται στη σχέση του με Μέρκελ, Σαρκοζί, Κάμερον και τους υπόλοιπους ομολόγους τους, μοιράζεται την εμπειρία του για το πώς οι Ευρωπαίοι ηγέτες δάμασαν την οικονομική θύελλα και έσωσαν το ευρώ, τί κράτησε τη ενότητα της Ευρωπαικής Ένωσης την ώρα της αλήθειας και τί θα μπορούσε ακόμα να οδηγήσει στην κατάρρευσή της.
Ο Βαν Ρομπέι εξετάζει επίσης το ρόλο της Ευρώπης σε ένα μεταβαλλόμενο κόσμο, καθώς και τις προσδοκίες των πολιτών. Πώς να κερδίσουμε πίσω την απασχόληση και την ευημερία στην ήπειρό μας; Πως θα πεισθούν οι πολίτες σε μια περίοδο γενικής απογοήτευσης οτι με την συνεργασία θα εξασφαλίσουν στις χώρες τους ένα καλύτερο μέλλον παρά ότι η καθεμία ξεχωριστά;
Το βιβλίο αυτό προσφέρει ένα σπάνιο παρασκήνιο μέσα από τους ευρωπαϊκούς διαδρόμους της εξουσίας, από τον άνθρωπο που ήταν επικεφαλής. Αυτό το δυνατό δοκίμιο βασίζεται στα πέντε χρόνια του συγγραφέα στο ανώτατο πολιτικό αξίωμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και ρίχνει φως στο πώς γράφεται η ιστορία στα ανώτατα επίπεδα της εξουσίας.

"Αντικαπιταλισμός" του Von Mises Ludwig

Με αυτήν την κοινωνικο-ψυχολογική μελέτη της προκατάληψης εναντίον της ελεύθερης αγοράς, o κορυφαίος Αυστριακός φιλόσοφος και οικονομολόγος προσπαθεί να δώσει απάντηση σε ένα δύσκολο και καίριο ερώτημα: γιατί οι διανοούμενοι μισούν τον καπιταλισμό; Ο Ludwig von Mises, ένας από τους πιο σημαντικούς θεωρητικούς του φιλελευθερισμού, αναζητάει τις απαντήσεις μέσα από πολλές και διαφορετικές οπτικές γωνίες, εξετάζοντας μεταξύ άλλων τα κοινωνικά χαρακτηριστικά του καπιταλισμού, τον καταναλωτισμό, τη διαφήμιση, την κοινωνική φιλοσοφία, την ψυχολογία, τη λογοτεχνία, τους ακαδημαϊκούς θεσμούς. Το βιβλίο αυτό, κλασικό στο είδος του, πρωτοεκδόθηκε το 1956 και κυκλοφορεί πρώτη φορά στα ελληνικά.


"Τελευταίο τρένο για το Παρίσι" της  Zackheim Michele

1935. Η αμερικανίδα Ρόζυ Μπελ Μάνον φτάνει στο Παρίσι για να εργαστεί ως ξένη ανταποκρίτρια, μια δουλειά που πάντα ονειρευόταν. Εκεί θα ζήσει ένα θυελλώδη έρωτα και θα γίνει μάρτυρας ενός σκοτεινού φόνου, σε μια περίοδο που ο πόλεμος πλησίαζε επικίνδυνα. Στα συχνά της ταξίδια στο Βερολίνο είχε να αντιμετωπίσει τους κινδύνους της εβραϊκής της καταγωγής, την δυσπιστία του εραστή της και έναν απρόσκλητο επισκέπτη την παραμονή της Νύχτας των Κρυστάλλων.
Και τελικά, λίγο πριν ξεσπάσει ο πόλεμος, πρέπει να διαλέξει με ποιόν θα πάρει το τελευταίο τρένο για το Παρίσι.
Ένα συναρπαστικό ιστορικό μυθιστόρημα, μια ιστορία αγάπης που διαβάζεται χωρίς ανάσα σαν θρίλερ. Η ατμόσφαιρα της εποχής, η περιγραφή της ζωής των ξένων δημοσιογράφων που ζούσαν ανάμεσα στο Παρίσι και το Βερολίνο, ιστορικά πρόσωπα όπως η Κολέτ και η Τζάνετ Φλάννερ που εμφανίζονται στην ιστορία, δίνουν ένα μοναδικό αέρα αυθεντικότητας.