Khumba - Κούμπα: Μία ζέβρα και μισή
Κινούμενα σχέδια
Διάρκεια: 85'

Η περίληψη:
Η νεαρή ζέβρα Κούμπα γεννήθηκε με μόλις τις μισές της ρίγες και το κοπάδι του τον απέρριψε ως ένοχο για την ξηρασία στη γη τους, το Μεγάλο Καρού. Παρότι δεν περιμένει να επιβιώσει, ο Κούμπα ενώνει τις δυνάμεις του με άλλα άγρια ζώα και μαζί ταξιδεύουν για την επικίνδυνη έρημο, για να βρουν τη θρυλική πηγή νερού, εκεί όπου οι πρώτες ζέβρες βρήκαν τις ρίγες τους.


Από έρωτα
Δραματική
Διάρκεια: 100'

Η περίληψη:
Ο Αντώνης Γκαλιμάνης είναι πυροσβέστης και ζει στον Πειραιά. Η ιστορία ξεκινά δυο ημέρες πριν από τον επικείμενο γάμο του με τη νοσηλεύτρια Νατάσσα, όταν αιφνιδιαστικά θα τον επισκεφτεί στο σπίτι του η Άννα, μια δημοσιογράφος με την οποία διατηρούσε σχέση παλαιότερα. Από τη συνάντηση αυτή θα αντιληφθούμε τον ζωντανό ακόμα έρωτα ανάμεσά τους. Ο Αντώνης δεν θα ματαιώσει τον γάμο του με τη Νατάσσα, παρότι η Άννα έχει έντονη την επιθυμία της επανασύνδεσης. Τα πράγματα θα περιπλεχθούν ακόμα περισσότερο όταν θα ξεκινήσει η διπλή ζωή του Αντώνη μέσα στο ίδιο του το σπίτι. Τι θα συμβεί όταν η Άννα θα συνυπάρχει με τη Νατάσσα όχι μόνο όταν η Νατάσσα θα λείπει, αλλά κι όταν αυτή είναι μπροστά;


Dumb and Dumber To - Ηλίθιος και ο Πανηλίθιος Δίο
Κωμωδία
Διάρκεια: 110'

Η περίληψη:
Είκοσι χρόνια μετά την τελευταία τους περιπέτεια, οι καλόκαρδοι, αν και όχι ιδιαίτερα έξυπνοι, κολλητοί ξαναβρίσκονται. Αυτή τη φορά, ο Harry Dunne και ο Lloyd Christmas αναζητούν τη χαμένη από καιρό κόρη του Harry. Ο Lloyd, εντωμεταξύ, είναι και πάλι ερωτευμένος.


Diplomatie - Η νύχτα πριν πέσει το Παρίσι
Ιστορική
Διάρκεια: 88'

Η περίληψη:
Τη νύχτα της 24ης Αυγούστου του 1944, το μέλλον του Παρισιού είναι στα χέρια του στρατηγού Von Choltitz, κυβερνήτης της ναζιστικής επαρχίας. Οι διαταγές του από τον Χίτλερ είναι ρητές: να καταστρέψει ολοσχερώς την πόλη. Ο στρατηγός είναι γνωστός ως στρατιωτικός που πάντα υπακούει ρητά σε διαταγές και τα βασικά σημεία του Παρισιού είναι ήδη παγιδευμένα με εκρηκτικά. Το συμβούλιο γύρω από τον Von Choltitz θα κάνει τα πάντα για να αποστρέψει την καταστροφή. Η νύχτα θα είναι μεγάλη και η τελική απόφαση ιστορική.


Northmen: A Viking Saga - Η επέλαση των Βίκινγκς
Περιπέτεια
Διάρκεια: 97'

Η περίληψη:
Μια ομάδα πολεμιστών Βίκινγκ παγιδεύεται πίσω από τις γραμμές του εχθρού στις ακτές της Άλμπα και καθώς το πλοίο τους βυθίστηκε από φονική καταιγίδα. Η μόνη τους ελπίδα για επιβίωση είναι να βρουν το μονοπάτι για τον καταβολισμό Ντάνελαγκ, περνώντας από ένα άγνωστο κι εχθρικό για αυτούς μέρος. Το ταξίδι γίνεται ένας αγώνας για τη ζωή τους, όταν ο βασιλιάς της Άλμπα διατάζει να πάνε ξοπίσω τους οι μισθοφόροι του.



Jimmy's Hall
Ιστορική
Διάρκεια: 109'

Η περίληψη:
Ιρλανδία, 1921. Ο Jimmy Gralton χτίζει έναν χώρο, όπου οι νέοι μπορούν να παρακολουθήσουν μαθήματα, να συζητήσουν, να ονειρευτούν και πάνω από όλα να χορέψουν. Η εκκλησία όμως κι ορισμένοι πολιτικοί έχουν αντιρρήσεις και ο Jimmy αναγκάζεται να φύγει από τη χώρα. Η αίθουσα χορού κλείνει και εγκαταλείπεται. Δέκα χρόνια μετά, ο Jimmy επιστρέφει από την Αμερική, αποφασισμένος να φροντίσει τη μητέρα του και να κάνει μια ήσυχη ζωή. Η αίθουσα χορού είναι πια ένα ερείπιο και η κοινότητα πείθει τον Jimmy να την ανακαινίσει. Για δεύτερη φορά, ο Jimmy θεωρείται επικίνδυνος και μπορεί να χάσει τα πάντα.



Kreuzweg - Οι σταθμοί του Σταυρού
Δραματική
Διάρκεια: 107'

Η περίληψη:
Η Maria είναι 14ων ετών. Η οικογένεια της είναι μέλος της φονταμενταλιστικής καθολικής εκκλησίας. Η Maria ζει σε έναν μοντέρνο κόσμο, αλλά μέσα της ζει για τον Ιησού. Θέλει να τον ακολουθήσει κατά βήμα, να γίνει αγία και να πάει στον Παράδεισο, σαν όλα τα άγια τέκνα για τα οποία ακούει μία ζωή. Έτσι, η κοπέλα ξεκινάει να περάσει τα 14 στάδια του Ιησού μέχρι και τον Γολγοθά και μονάχα ένα αγόρι στο σχολείο, ακόμα κι αν δεν είναι καν χριστιανός, μπορεί να την αποτρέψει.


Electra
Δραματική
Διάρκεια: 90'

Η περίληψη:
Η Ηλέκτρα είναι μια νεαρή κοπέλα, ξένη τόσο στη χώρα της όσο και σε όλες τις υπόλοιπες. Από την Αφρική μέχρι την Ευρώπη, η ταινία στην οποία δίνει το ισχυρά συμβολικό όνομά της είναι ένα παζλ που συνθέτει την πολυσυλλεκτική της ταυτότητα. 

Δείτε το trailer ΕΔΩ.