Η έκθεση της Ρένας Αθανασιάδου με τίτλο «Μεταμορφώσεις 1&2» πραγματοποιείται στο πλαίσιο του κύκλου εκθέσεων με τίτλο Αναζητήσεις στην Ύλη που οργανώνει το Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη στο χώρο του, στο Κτήριο της Οδού Πειραιώς.

Μεταμορφώσεις 1: Το 2010, η Ρένα Αθανασιάδου, ξεκινά να επεξεργάζεται το υλικό της πλαστικής σακούλας-συσκευασίας, εξερευνώντας τα όρια μετασχηματισμού του υλικού μέσω πτυχώσεων και αναδιπλώσεων, και δημιουργεί την συλλογή από γλυπτά-κοσμήματα που ονομάζει ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ.

Μεταμορφώσεις 2: Το 2014, «η μορφή του αντικειμένου εξελίσσεται και σε μεγαλύτερη κλίμακα. Δράκοι και τέρατα. Εικόνες και φαντασίες, τυπωμένες στη μνήμη, εμφανίζονται. Παραμυθένια όντα, αέρινα της θάλασσας, αναδύονται. Να τα! Θα αναμετρηθούν με την εικόνα τους μέσα μας ή με τα άλλα που υπάρχουν στο φως.»

Η Ρένα Αθανασιάδου γεννιέται στα Χανιά της Κρήτης. Σπουδάζει Αρχιτέκτων Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο και ασκεί την Αρχιτεκτονική μέχρι το 2004, ενώ με την κατασκευή γλυπτών αντικειμένων και κοσμημάτων ασχολείται από το 1996. Στη δουλειά της επαναχρησιμοποιεί υλικά που προκύπτουν ως «υπολείμματα» από την καθημερινή χρήση, τα οποία μεταποιεί σε αντικείμενα-εικαστικά γεγονότα με ισχυρή πλαστική έκφραση.

Έργα της έχουν παρουσιασθεί στο Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη, στην Art Athina 2011 και σε ιδιωτικούς χώρους τέχνης. Στις συνεργασίες της, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνεται η επιφανής ελληνίδα σχεδιάστρια μόδας και θεατρικών κοστουμιών Λουκία, στo πλαίσιo του δρώμενου μουσικής και μόδας «MAD WALK 2011».

Φωτό: Fake Office for Rena Athanasiadou