Birdman - Birdman ή Η απρόσμενη αρετή της αφέλειας
Μαύρη Κωμωδία
Διάρκεια: 119'

Η περίληψη:
Ο ηθοποιός Riggan Thomson έγινε πριν από χρόνια διάσημος παίζοντας έναν σούπερ-ήρωα, τον άνθρωπο πουλί, και τώρα προσπαθεί να ανεβάσει ένα θεατρικό στο Μπρόντγουεϊ. Τις ημέρες που προηγούνται της πρεμιέρας, πρέπει να πολεμήσει με τον εγωισμό του, αλλά και τις ενδοοικογενειακές του διαμάχες. Όλα αυτά, για να αποδείξει πως μπορεί να διεκδικήσει πίσω την παλιά του δόξα.



Maps to the stars - Οδηγός επιτυχίας
Σάτιρα
Διάρκεια: 111'

Η περίληψη:
Η οικογένεια Weiss είναι η αρχετυπική δυναστεία του Χόλυγουντ: Ο πατέρας Stafford είναι αναλυτής και ο προπονητής, ο οποίος έχει κάνει μια περιουσία με τα εγχειρίδια αυτοβοήθειας του. Η μητέρα Christina φροντίζει κυρίως για την καριέρα του γιου τους Benjie, 13, ένα αστέρι παιδί. Ένας από τους πελάτες του Stafford, η Havana, είναι μια ηθοποιός που ονειρεύεται γυρίσματα του remake μιας ταινίας που έκανε η μητέρα της, Clarice, ένα αστέρι στη δεκαετία του `60. Η Clarice είναι νεκρή πια και τα οράματα της στοιχειώνουν την Havana το βράδυ. Προσθέτοντας στο τοξικό μείγμα, ο Benjie έχει μόλις βγει από ένα πρόγραμμα αποτοξίνωσης στο οποίο εντάχθηκε όταν ήταν 9 και η αδελφή του, Agatha, βγήκε πρόσφατα από ένα σανατόριο, όπου ήταν σε θεραπεία για εγκληματική πυρομανία...



My old lady - Ένα σπίτι στο Παρίσι
Κωμωδία
Διάρκεια: 107'

Η περίληψη:
Ο Mathias, ένας άφραγκος Νεοϋορκέζος, ταξιδεύει στο Παρίσι για να ρευστοποιήσει την κληρονομιά που του άφησε ο πατέρας του, ένα τεράστιο διαμέρισμα. Φτάνοντας εκεί, βλέπει πως μέσα στο διαμέρισμα ζει μια γηραιά κυρία, η Mathilde, μαζί με την Chloe, την κόρη της. Ο Mathias σύντομα μαθαίνει ότι η περιουσία του υπόκειται σε έναν αρχαίο γαλλικό νόμο και δεν πρόκειται να αποκτήσει νομικά δικαιώματα πάνω του αν δεν πεθάνει η Mathilde. Καθώς διαπραγματεύεται με έναν μεσίτη για να ξεφορτωθεί το συμβόλαιο του διαμερίσματος, ο Mathias ανακαλύπτει πως ο αποξενωμένος πατέρας του και η Mathilde ήταν κάτι παραπάνω από ενοικιαστής και ένοικος.