Η Άνεμος εκδοτική και η Βάσω Παπαδοπούλου σας προσκαλούν στην παρουσίαση του μυθιστορήματός της με τίτλο «Θανάσιμα σταυροδρόμια», την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου, στις 19.30μ.μ. το απόγευμα, στο Polis Art Café.

Για τη συγγραφέα και το έργο της θα μιλήσουν η συγγραφέας και μέλος της Ε.Λ.Σ.Α.Λ Γεωργία Παπαλυμπέρη και ο δικηγόρος Νίκος Κιαδάρης.

Αποσπάσματα από το μυθιστόρημα θα αποδώσει ο ηθοποιός Μάνος Γερωνυμάκης.

Polis Art Café
Πεσμαζόγλου 5 Αίθριο Στοάς Βιβλίου
2103249588

Είσοδος ελεύθερη

Μια παρέα αντρών, παλαιών συμμαθητών, στα 53 χρόνια τους πια, συνεχίζουν ευλαβικά τις μηνιαίες συναντήσεις τους.
Ο μοναχικός Ανάργυρος, που δεν εγκατέλειψε ποτέ τη μητρική εστία, αποτελεί τον συνδετικό κρίκο, κυρίως λόγω επαγγέλματος – είναι ο ψιλικατζής της γειτονιάς.
Όλοι παρακολουθούν περίεργοι στην αρχή, ανήσυχοι στη συνέχεια και αποσβολωμένοι στο τέλος τους πολλαπλούς συνεχόμενους θανάτους που αποδεκατίζουν την παρέα. «Σαν να καλεί ο Άγιος Πέτρος την κλάση μας», λένε μεταξύ τους.
Η αστυνομική έρευνα μοιραία φέρνει στην επιφάνεια παλιά, καλά κρυμμένα μυστικά. Φιλίες χρόνων αποδεικνύονται ψεύτικες, σταθερές οικογενειακές σχέσεις καταρρέουν.
Όσο οι φόνοι συνεχίζονται, όλο και περισσότερο αποκαλύπτονται μίση, πάθη, πρόσωπα και καταστάσεις ενός όχι και τόσο μακρινού παρελθόντος που κάποιοι δεν θέλησαν ή δεν μπόρεσαν να ξεχάσουν…

Για τη Βάσω Παπαδοπούλου
Γενέθλια πόλη της είναι η Θεσσαλονίκη, πόλη διαμονής της είναι η Αθήνα.
Από την Άνεμος Εκδοτική κυκλοφορεί και το πρώτο της μυθιστόρημα, Αλμυρά ευλογημένα βλέμματα, 2012.