Μητριαρχία - Matriarchy
Δραματική
Διάρκεια: 160'

Η περίληψη:
60 γυναίκες. 7 μέρες. Ένας κόσμος. Ένα καταφύγιο γυναικών απειλείται με κατεδάφιση. 60 γυναίκες διαφορετικών ηλικιών, εθνικοτήτων και κοινωνικής προέλευσης συγκεντρώνονται για να το προστατεύσουν, επιχειρώντας να επαναπροσδιορίσουν τη θέση τους στον σημερινό κόσμο. Την ημέρα συζητούν και συγκρούονται σχετικά με την κοινωνία, τη σεξουαλικότητα, την πολιτική, τις σχέσεις, τη μητρότητα, την εργασία. Τη νύχτα αφήνονται να εκφραστούν, να χορέψουν, να εξομολογηθούν βιώματα κι εμπειρίες.



Elle l`Adore - Εγκλημα ψάχνει άλλοθι
Μαύρη κωμωδία
Διάρκεια: 104'

Η περίληψη:
Η Muriel είναι μια αισθητικός που της αρέσει να μιλάει πολύ και να βγάζει ιστορίες από τον νου της. Για τις δύο τελευταίες δεκαετίες, είναι η νούμερο ένα θαυμάστρια του τραγουδιστή Vincent Lacroix. Τον περισσότερο ελεύθερο χρόνο της τον σπαταλάει για να τον βλέπει σε συναυλίες ή να ακούει τα τραγούδια του. Έξαφνα μια νύχτα, ανοίγει την πόρτα και ο Vincent είναι εκεί. Η άφιξη του αναστατώνει τη ζωή της Muriel, και την εμπλέκει σε ένα ταξίδι που ούτε η ίδια δεν θα σκεφτόταν να επινοήσει.



Όχθες -  Riverbanks
Δραματική
Διάρκεια: 96'

Η περίληψη:
Ένα ποτάμι σύνορο. Στην όχθη του ένα φονικό ναρκοπέδιο, που μια διμοιρία φαντάρων ναρκαλιευτών προσπαθεί να το καθαρίσει. Ένας από αυτούς ο Γιάννης, σκορπά γύρω του τη φήμη ότι γητεύει το Κακό και ξετρυπώνει τον θαμμένο θάνατο εκεί, όπου τα μηχανήματα δεν μπορούν να βοηθήσουν. Κάτι ανάμεσα σε σαλό και άγιο, καλλιτέχνης του επίφοβου, χορευτής μπροστά στο στόμα του Άδη, έλκεται από την ιδέα του προσωπικού χαμού. Κανείς δεν τον περιμένει πουθενά. Δεν έχει κανέναν. Τα βράδια συμμορίες περνούν παράνομους μετανάστες από το ποτάμι και κάποιες ώρες το ναρκοπέδιο λύνει τη σιωπή του μες στη νύχτα, όταν οι άτυχοι πέφτουν μέσα. Μια νέα γυναίκα, η Χρύσα, περνάει τα παιδιά των εξαθλιωμένων. Κάποιες φορές, εκτός από τα όνειρά τους, κουβαλούν στην πλάτη εν αγνοία τους ναρκωτικά. Έχει να θρέψει στόματα η Χρύσα. Τον πατέρα της, τον αδερφό της, το μωρό της. Τη Μυρτώ τη γέννησε πολύ νέα. Καρπός ενός βίαιου έρωτα με τον Λέβο, που κάνει κουμάντο στην μαφία του ποταμού. Είναι ο βασιλιάς στην όχθη και όλοι οι άγγελοι του ανήκουν, όπως λέει. Ο Λέβο με το κρύο αίμα και μια ρωγμή βαθιά στην καρδιά. Ακαθόριστης εθνικότητας, πολεμιστής χωρίς αφέντη. Η Χρύσα, ένοχη στο κάθε της κοίταγμα στον καθρέφτη, θα πέσει πάνω στον Γιάννη και θα αναμετρηθεί με τη ματιά του αγίου της όχθης. Το παιχνίδι με τον θάνατο είναι η κοινή τους μοίρα. Ένας βαθύς δεσμός. Η ατίθαση ψυχή της Χρύσας βρίσκει απάγκιο. Με τον Γιάννη, μπορεί να φύγει μακριά από όλα αυτά. Κι ο Γιάννης βρίσκει την οικογένειά του. Το παιδί της Χρύσας, η Μυρτώ, γίνεται και δικό του παιδί. Ο έρωτας, γίνεται ο αρχάγγελος όλων των παιδιών, που περιφρουρεί το δικαίωμα στην αθωότητα.



The cut - Η μαχαιριά
Εποχής
Διάρκεια: 138'

Η περίληψη:
Μαρντίν, 1915. Μια νύχτα, η τουρκική αστυνομία μαζεύει όλους τους Αρμένιους της πόλης, μαζί και τον νεαρό σιδηρουργό Manoogian, που έτσι αποχωρίζεται την οικογένεια του. Χρόνια αργότερα και καθώς έχει καταφέρει να γλυτώσει την κόλαση της γενοκτονίας, μαθαίνει ότι οι δύο αδελφές του είναι ακόμα ζωντανές. Παθιάζεται με την ιδέα να τις βρει και ξεκινάει την αναζήτηση. Αυτή θα τον οδηγήσει από τις ερήμους της Μεσοποταμίας ως την Αβάνα και τη Βόρια Ντακότα. Στην οδύσσεια του, θα βρεθεί με καλόκαρδους ανθρώπους, αλλά και τον διάβολο προσωποποιημένο.



Sur le Chemin de l`Ecole - Στο δρόμο για το σχολείο
Ντοκιμαντέρ
Διάρκεια: 75'

Η περίληψη:
Ζουν στις τέσσερις γωνιές του πλανήτη κι έχουν κοινό τους χαρακτηριστικό τη δίψα για γνώση. Σχεδόν ενστικτωδώς γνωρίζουν ότι η ύπαρξη τους όλη, εξαρτάται από τις γνώσεις τους και τη μόρφωση τους. Από τις επικίνδυνες σαβάνες στην Αφρική, στα ελικοειδή μονοπάτια στο Μαρόκο, από την αποπνικτική ζέστη της Νότιας Ινδίας, μέχρι τα συγκλονιστικά οροπέδια της Παταγονίας, αυτά τα παιδιά, έχουν όλα τον ίδιο σκοπό, το ίδιο όνειρο. Ο Jackson, η Zahira, ο Samuel και ο Carlito είναι οι ήρωες αυτής της ταινίας, τέσσερις μαθητές που αναγκάζονται να ξεπεράσουν τεράστια εμπόδια, για να φτάσουν στο σχολείο τους.



Focus
Κωμωδία
Διάρκεια: 104'

Η περίληψη:
Ο Nicky είναι ένας απατεώνας που ερωτεύεται την όμορφη Jess καθώς τις παρουσιάζει την πραμάτεια του, αλλά όταν αυτή αρχίζει να νιώθει ασφάλεια κοντά του, τη διώχνει μακριά. Τρία χρόνια αργότερα, η Jess είναι πλέον μια φαμ-φατάλ, και καταφτάνει στο Μπουένος Άιρες, αλλά στην αντίπαλη πλευρά της απάτης από τον Nicky. Στόχος και των δύο είναι ένας δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης αυτοκινήτων αγώνων ταχύτητας.



A most violent year - Στα χρόνια της βίας
Αστυνομική
Διάρκεια: 125'

Η περίληψη:
Στατιστικά, το 1981 ήταν μία από τις χρονιές με την περισσότερη παρατηρούμενη βία στην ιστορία της Νέας Υόρκης. Τον Χειμώνα της ίδιας χρονιάς, μια οικογένεια μεταναστών, οι Μοράλες, προσπαθούν να επεκτείνουν την επιχείρηση τους και να επενδύσουν στις ευκαιρίες που εμφανίζονται. Μαζί, όμως, εμφανίζεται η βία, η διαφθορά και η παρακμή, απειλώντας να γκρεμίσει όλα όσα έχουν ήδη καταφέρει να χτίσουν.



Nightcrawler - Νυχτερινός ανταποκριτής
Αστυνομική
Διάρκεια: 117'

Η περίληψη:
Στην καρδιά του Λος Άντζελες, ένας νεαρός, ο Lou Bloom, στην απελπισία του για δουλειά, καταλήγει στον ταχύρυθμο κόσμο της τοπικής δημοσιογραφίας. Βρίσκει μια ομάδα ελεύθερων επαγγελματιών με μια κάμερα, που τραβάνε ατυχήματα, φόνους και ό,τι πιο θεαματικό και μακάβριο μπορεί να βρεθεί. Κάθε σειρήνα περιπολικού είναι και μια πιθανή «δουλειά» και τα πτώματα αντιστοιχούν σε χρήμα. Κοντά στη Νina, μια έμπειρη γυναίκα σε τέτοιου είδους δουλειές, ο Lou πασχίζει για το πιο δυνατό ρεπορτάζ, ώστε να γίνει κι αυτός αστέρι του είδους.



Timbuktu - Τιμπουκτού
Δραματική
Διάρκεια: 97'

Η περίληψη:
Όχι μακριά από το Τιμπουκτού, τώρα πια υπό τον έλεγχο φανατικών μουσουλμάνων, ο Kidane ζει μια φιλήσυχη ζωή στους αμμόλοφους κοντά στη σύζυγο του, Satima, την κόρη του, Toya, και τον Issan, τον 12χρονο βοσκό τους. Στην πόλη ο τρόμος βασιλεύει από τους ανθρώπους της Τζιχάντ, ενώ η μουσική, το τσιγάρο ή το ποδόσφαιρο είναι πλέον απαγορευμένα. Οι γυναίκες είναι μια σκιά, ενώ τα ειδικά δικαστήρια βγάζουν παράλογες καταδίκες. Ο Kidane και η οικογένεια του έχουν αποφύγει αυτό το χάος. Αλλά η μοίρα τους αλλάζει όταν ο Kidane σκοτώνει από ατύχημα τον Amadou, τον άντρα που σφάγιασε την αγαπημένη αγελάδα τους. Πλέον, θα έρθει αντιμέτωπος με τους νέους νόμους της πόλης.