Macondo - Σημαδεμένοι δρόμοι
Δραματική
Διάρκεια: 98'

Η περίληψη:
Ο Ramasan έχει πολλές υποχρεώσεις για 11χρονο αγόρι. Σύμφωνα με τη τσετσενική παράδοση, είναι πλέον υπεύθυνος για τη μητέρα του και τις δύο νεότερες αδελφές του. Ζει στο Μακόντο, μια σκληρή συνοικία μειονοτήτων στα βιομηχανικά προάστια της Βιέννης. Μιλάει καλά τα γερμανικά και βοηθάει ως προς αυτό και τη μητέρα του, Aminat, που δεν τα έχει μάθει καλά ακόμα. Η Aminat δεν έχει ξεπεράσει ούτε τον χαμό του συζύγου της, ούτε την εξαναγκαστική της μετανάστευση. Ο κόσμος του Ρασαμάν μπερδεύεται, όταν σε διπλανό διαμέρισμα έρχεται να μείνει ο Isa, ο σύντροφος στη μάχη του πατέρα του. Μία φωτογραφία του πατέρα στα χέρια του ήταν ικανή να ξυπνήσει κάτι μέσα στον 11χρονο. Αποζητά πλέον την παρέα του Isa και νιώθει πιο άντρας. Το μπέρδεμα, όμως, γίνεται μεγαλύτερο, όταν ο Isa έρχεται πιο κοντά στην Aminat.



Pasolini - Παζολίνι
Βιογραφική
Διάρκεια: 86'

Η περίληψη:
Νοέμβριος, 1975. Σε μια διεφθαρμένη Ιταλία, όπου ο φόβος της αλήθειας και του πάθους βασιλεύει, ο Pier Paolo Pasolini, ο οποίος ολοκληρώνει το αριστούργημα του, «Σαλό, 120 Μέρες στα Σόδομα», καταγγέλλει και επιτίθεται διαρκώς στους πολιτικούς της χώρας του, γράφοντας οργισμένα άρθρα, τα οποία τελικά βάζουν τη ζωή του σε κίνδυνο.



Clouds of Sils Maria - Τα σύννεφα του Σιλς Μαρία
Δραματική
Διάρκεια: 124'

Η περίληψη:
Η Maria Enders είναι μια μεγάλη και πετυχημένη χρόνια ερμηνεύτρια και χαίρει και της συντροφιάς της πιστής της βοηθού, Valentine. Η καριέρα της ξεκίνησε από ένα συγκεκριμένο ρόλο σε ταινία, η οποία μόλις ξαναγυρίστηκε με νέο καστ. Η Jo-Ann Ellis είναι η νεαρή ηθοποιός που παίζει τον ρόλο που ανέδειξε τη Maria, αλλά κι αυτή είναι εξίσου έξοχη. Αυτό κάνει τον κόσμο της Maria να σωριαστεί γύρω της. Κυνηγημένη από το παρελθόν, παίρνει τη βοηθό της και απομονώνεται στην ελβετική κι ορεινή πόλη της Σιλς Μαρία.



Mad Max: Fury road - Mad Max: Ο δρόμος της οργής
Επιστημονικής φαντασίας
Διάρκεια: 120'

Η περίληψη:
Ο κόσμος έχει περάσει τεράστια καταστροφή και οι άνθρωποι που έχουν επιβιώσει παλεύουν αναζητώντας τα βασικά. Κάπου σε μια έρημο, δύο επαναστάτες βρίσκονται σε φυγή, προσπαθώντας να αποκαταστήσουν την τάξη. Είναι ο Max, ένας άντρας της δράσης και των λίγων κουβέντων, που αποζητάει την ηρεμία μετά τον θάνατο της γυναίκα και του παιδιού του την εποχή του ολοκαυτώματος. Η άλλη είναι η Furiosa, η οποία πιστεύει ότι ο δρόμος για την επιβίωση βρίσκεται πέρα από την έρημο, στα μέρη όπου γεννήθηκε.



Ouyoun el haramiya - Τα μάτια του κλέφτη
Δραματική
Διάρκεια: 98'

Η περίληψη:
Ο Tarek, μετά από 10 χρόνια φυλάκισης, βγαίνει από τη φυλακή και κουβαλώντας ένα επικίνδυνο μυστικό, ψάχνει για την κόρη του στην πολιτικά ταραχώδη Παλαιστίνη.