Το Θέατρο Φούρνος παρουσιάζει από τις 06 Νοεμβρίου 2015 την παράσταση «Σκυλόψαρο» από την ομάδα Ιπτάμενοι Άνθρωποι.

«Σου έχει συμβεί να νιώσεις ή να φανταστείς ότι δεν υπάρχει μόνο ένας κόσμος;
Έχεις ποτέ την αίσθηση ότι πέρα από τον κόσμο στον οποίο ξυπνάς κάθε πρωί υπάρχουν κι άλλοι, δεξιά ή αριστερά;»

Σε έναν άλλο κόσμο, παράξενο και απροσδιόριστο, κινούνται η Π. και η Γ., καθώς προσπαθούν να επιβιώσουν στο στομάχι ενός γιγάντιου σκυλόψαρου. Εγκλωβισμένες για χρόνια, αναζητώντας μια ανάσα καθαρού αέρα, βασανίζονται συνεχώς με το ίδιο ερώτημα Μένουμε ή φεύγουμε; Το Σκυλόψαρο είναι ένα αλληγορικό κείμενο, εμπνευσμένο από το κλασικό παραμύθι του Carlo Collodi  ‘Οι περιπέτειες του Πινόκιο. Είναι ένα σκοτεινό παραμύθι για αυτά που μας κρατάνε πίσω.

ΑΝΤΙ ΣΚΗΝΟΘΕΤΙΚΟΥ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΟΣ

"Σκυλόψαρο" ένα άφωτο κομμάτι που έχουν όλοι οι άνθρωποι μέσα τους. Eκεί έχουν εγκλωβιστεί οι χαρακτήρες προσπαθώντας να ξαναβρούν το φωτεινό κομμάτι του εαυτού τους. H ματαίωση είναι στοιχείο της ζωής τους, έτσι λοιπόν ξεκινούν ένα συνεχόμενο παιχνίδι ρόλων, προσπαθώντας να ξεφύγουν και να βρουν την ελπίδα μέσα στην ίδια τους την ύπαρξη. Αναβιώνουν με έναν γκροτέσκο και παραμορφωμένο τρόπο σημαντικές στιγμές της ζωής τους θέλοντας να ξετυλίξουν το νήμα που τους συνδέει. Οι ηθοποιοί κινούνται σκηνικά σε έναν εικαστικό τόπο δράσης, ο οποίος με εύχρηστα υλικά έχει προσαρμοστεί να θυμίζει ένα άχρονο βαλτώδες τοπίο. Εκεί μέσα προσπαθούν να δημιουργήσουν την πραγματική τους σχέση με εργαλεία το κείμενο, τη σωματικότητα και την εναλλαγή των κουστουμιών. Δημιουργούν ρόλους και καταστάσεις προσπαθώντας συνεχώς να θέσουν το βασικό ερώτημα της ευθύνης των επιλογών.

Άραγε ποσό μας καθορίζουν οι επιλογές μας; Η φαντασία συγχέεται με την πραγματικότητα, το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον μοιάζει ξεχασμένο και άπιαστο. Μια εσωτερική σύγκρουση ανάμεσα στο φόβο και την ελπίδα.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Δραματουργία-πρότυπη συγγραφή: Ιπτάμενοι Άνθρωποι
Σκηνοθεσία: Λευτέρης Παπακώστας
Ερμηνεία: Γκόγκου Ρεβέκκα, Δημητρίου Δωροθέα
Σκηνικά: Αντρέας Θεοδώρου
Φωτισμοί: Ευσταθεια Δρακονταειδή
Κοστούμια: Ιωάννα Δανιήλ
Διδασκαλία κίνησης: Νικολέτα Ξεναρίου
Μουσική: Μάριος Τσάγκαρης
Trapeze: Χριστίνα Σουγιουλτζή (Κι όμως κινείται)
Φωτογραφίες: Δημήτρης Λογοθέτης

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ‘ΙΠΤΑΜΕΝΟΙ ΆΝΘΡΩΠΟΙ’

Οι Ιπτάμενοι Άνθρωποι είναι απόφοιτοι της δραματικής σχολής «Δήλος – Δήμητρα Χατούπη». Γνωρίστηκαν εκεί όπου και έκαναν τις πρώτες τους πτήσεις.

Είναι μια ομάδα τρειών νέων ηθοποιών που δημιουργήθηκε τον Οκτώβρη του 2012 με αφορμή τη διασκευή του παραμυθιού του Oscar Wilde ‘Ο Ευτυχισμένος Πρίγκιπας’, το οποίο πρωτοπαρουσιάστηκε στο CAMP το Φεβρουάριο 2013. Μεταξύ άλλων έχουν παρουσιάσει τη δουλειά τους στα φεστιβάλ:  page_31. one day festival, τα 12 κουπέ στο τρένο στο Ρουφ, στο Camp, στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης κλπ.

Τα μέλη της ομάδας είναι οι: Ρεβέκκα Γκόγκου, Δωροθέα Δημητρίου, Λευτέρης Παπακώστας

Τοποθεσία: Θέατρο Φούρνος, Μαυρομιχάλη 168, Εξάρχεια

Ημερομηνία: 06 Νοεμβρίου 2015 - 08 Ιανουαρίου 2016
Μέρες & ώρες: Κάθε Πέμπτη και Παρασκευή στις 21:00μ.μ.

Τιμή εισόδου: 10€ | φοιτητικό: 5€

Πληροφορίες - Κρατήσεις: Τηλ. 2106460748